به روز شده در: ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۶۷۱۴۲۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۸ - ۲۹ دی ۱۴۰۳
در روزنو بخوانید

علی رازینی که بود؟

روزنو :روزنو – هدی کاشانیان: علی رازینی، روحانی و قاضی برجسته ایرانی بود. وی دادستان انقلاب تهران، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، رئیس کل دادگستری استان تهران از ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۸، رئیس دیوان عدالت اداری از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸، رئیس دادگاه ویژه روحانیت از ۱۳۶۶ تا ۱۳۹۱ و... از دیگر سوابق علی رازینی است.

علی رازینی که بود؟

زندگینامه علی رازینی

علی رازینی، متولد ۱۳۳۲ در روستای شاهنجرین (چانگرین)، شهرستان رزن بود. او دوران کودکی و نوجوانی‌اش را در دامان خانواده‌ای متدین، متشرع و عالم‌پرور سپری کرده است. وی در سال ۱۳۴۲ و در سن ۱۰ سالگی به حوزه علمیه قم وارد شد و تحت تعلیم روحانیونی چون آیت الله قدوسی، آیت الله مشکینی، آیت الله احمد جنتی، آیت الله یوسف صانعی، آیت الله وحید خراسانی، آیت الله شبیری، آیت الله مرتضی حائری یزدی، آیت‌الله دکتر بهشتی، آیت‌الله دکتر مفتح، آیت الله جوادی آملی و آیت الله مصباح یزدی قرار گرفت.

علی رازینی چه در سال‌های مبارزه و خفقان قبل از انقلاب و چه در کوران انقلاب و ربع قرن گذشته یکی از نزدیک‌ترین و مورد وثوق‌ترین یاران حضرت امام خمینی (ره) و رهبر فرزانه انقلاب آیت‌الله العظمی خامنه‌ای بوده است و به لحاظ ویژگی‌های اخلاقی، تربیتی و مکتبی از جمله معدود شخصیت‌هایی بود که در دشوارترین شرایط، خطیرترین مناصب و مسئولیت‌ها را پذیرفته است و پیوسته با اتکال به خداوند و توکل و توسلی که زبانزد عام و خاص بوده است دشوارترین آزمون‌ها را با سربلندی و موفقیت کامل پشت سر نهاده است.

یکی از مهم‌ترین دوره‌های فعالیت علی رازینی، دهه ۶۰ بود. دورانی که سازمان مجاهدین خلق به اقدامات تروریستی، بمب‌گذاری و ترور مسئولان جمهوری اسلامی دست می‌زد. در آن سال‌ها، منافقین با هدایت مستقیم مسعود رجوی و همکاری با دشمنان خارجی، دست به جنایات گسترده‌ای زدند که از جمله آن‌ها می‌توان به ترور شخصیت‌هایی همچون شهید بهشتی، شهید رجایی، شهید باهنر و ائمه جمعه کشور اشاره کرد.

در همین راستا، دادگاه‌های انقلاب اسلامی نقش مهمی در رسیدگی به پرونده این گروهک تروریستی داشتند و قاضی علی رازینی از جمله قضاتی بود که قاطعانه و بر اساس احکام اسلامی، منافقین و سایر جریان‌های معاند را محاکمه کرد. وی در دوران ریاست بر دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ، نیز با قاطعیت به جرایم عناصر نفوذی و خرابکاران رسیدگی کرده و مانع از نفوذ و فعالیت دوباره آن‌ها شد.

آغاز فعالیت علی رازینی در قوه قضائیه

علی رازینی دادستان انقلاب تهران، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، رئیس کل دادگستری استان تهران از ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۸، رئیس دیوان عدالت اداری از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸، نماینده استان همدان در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری (۱۳۸۵۱۳۹۵)، رئیس دادگاه ویژه روحانیت از ۱۳۶۶ تا ۱۳۹۱ و معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه بوده است. در دوره پنجم وی از انتخاب به مجلس خبرگان رهبری بازماند. علی رازینی که در سال ۱۳۶۰ قاضی دادگاه انقلاب تهران بود پس از ورود سازمان مجاهدین خلق به «فاز مسلحانه» مامور برخورد با مجاهدین در استان خراسان شد.

علی رازینی در دوره دوم ریاست محمد یزدی بر قوه قضاییه، دادستان تهران و در دوره دوم ریاست محمود هاشمی شاهرودی رئیس دیوان عدالت اداری بود. او بعدتر معاون حقوقی و توسعه قضایی قوه قضاییه ایران شده بود. محاکمه مهدی هاشمی، از بستگان آیت‌الله حسینعلی منتظری و صدور حکم اعدام برای او یکی از مهمترین اقدامات علی رازینی بود.

علی رازینی در دی سال ۱۳۷۷ و زمانی که دادستان تهران بود مورد سوءقصد قرار گرفت و از آن جان به در برد. مسئول آن ترور «گروه مهدویت» معرفی شد، گروهی که به نوشته روزنامه جام جم ۲۶ عضو داشت و دور فردی به نام محمد حسینی میلانی جمع شده بودند. آقای میلانی یک روحانی بود که در منطقه جنوب تهران (دولت‌آباد) فعالیت می‌کرد و و ادعای ارتباط با «امام زمان» داشت و خودش را «سید خراسانی» معرفی می‌کرد.

سوابق و مسئولیت‌های علی رازینی

·        جانباز و برادر دو شهید

·        عضو شورای نمایندگان رهبری در دانشگاه‌های کشور با حکم مستقیم مقام معظم رهبری

·        عضو هیئت امنای مرکز علوم اسلامی خواهران (جامعه الزهرا) با حکم مقام معظم رهبری

·        عضو هیئت موسس دانشکده معارف وابسته به جامعه‌الزهرا

·        یک دوره ریاست دانشکده علوم قضایی

·        عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران

·        عضو هیئت مؤسس دانشگاه پیام نور رزن، همدان

ترورهای علی رازینی

علی رازینی در طول زندگی خود سه بار مورد سوءقصد قرار گرفت:

·        ترور در سال ۱۳۷۷

گروهی به نام «مهدویت» که اعتقاد داشت برخی افراد مانع ظهور امام زمان(عج) هستند، شب ۱۸ ماه رمضان، هنگام خروج از محل کار، با استفاده از بمب آهن‌ربایی به خودروی حامل رازینی حمله کردند. با وجود جراحات شدید، وی زنده ماند و مهاجمان دستگیر شدند. او با ارسال دست‌نوشته‌ای به رهبر انقلاب خواستار عفو آن‌ها شد، که مورد تأیید قرار گرفت.

·        ترور توسط منافقین

زنی که به‌عنوان خبرنگار درخواست مصاحبه کرده بود، در منزل وی قصد استفاده از نارنجک داشت. رازینی با هوشیاری و اقدام به‌موقع، او را خلع سلاح کرد و از وقوع حادثه جلوگیری شد.

·        ترور سوم در دادگستری تهران

 در ۲۹ دی ۱۴۰۳، وی در اقدامی تروریستی در کاخ دادگستری تهران مورد حمله قرار گرفت.

درگذشت علی رازینی

رازینی در ۲۹ دی ۱۴۰۳ به همراه محمد مقیسه یکی دیگر از قاضیان دیوان عالی کشور در اتاق کار خود واقع در کاخ دادگستری توسط یکی از نیروهای خدماتی که با استفاده از سلاح محافظ که او را با چاقو زخمی کرده است مورد هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.

عکس روز
خبر های روز