به روز شده در: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۰
کد خبر: ۵۴۳۹۵۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۰۷ آبان ۱۴۰۱

اخراج ابراهیم فیاض از برنامه زنده شبکه 4

خود ابراهيم فياض ـ جامعه‌شناس و استاد دانشگاه ـ درباره اتفاق برنامه «سند چشم‌انداز» در شبکه چهار سيما، اظهار مي‌کند: در ابتدا قرار بود درباره اقتصاد و جامعه و سرمايه اجتماعي و کمي هم درباره مباحث روز بحث کنيم، بحث علمي هم بود و نه ايدئولوژيک، که يک باره صحبت بنده را قطع کردند.
روزنو :

اخراج ابراهیم فیاض از برنامه زنده شبکه 4

ياسمين طالقاني: ظاهرا صداوسيما مانند گذشته نيست که تريبون آزاد در اختيار مهمانان برنامه قرار داده شود تا هر آنچه بخواهند بيان کنند. ابراهيم فياض از چهره‌هايي است که حضور زيادي در صداوسيما دارد اما ديروز خبرآنلاين نوشت: «در ويدئوي منتشر شده از يکي از برنامه‌هاي شبکه چهار سيما، دکتر ابراهيم فياض، به‌عنوان يکي از مهمانان برنامه، در حال صحبت است که چندبار از گوشي مجري صداي پيام از اتاق رژي به گوش مي‌رسد، در ادامه هم مجري سخنان مهمان را به نوعي قطع مي‌کند و طي فرآيندي، از مخاطبان دعوت مي‌کند که با هم به نظرسنجي برنامه سري بزنند اما در بازگشت به استوديو، ديگر از دکتر فياض خبري نيست و برنامه بدون هيچ‌ توضيحي، با مهمان ديگر ادامه پيدا مي‌کند.»

ابراهيم فياض بود، ديگر نبود

خود ابراهيم فياض ـ جامعه‌شناس و استاد دانشگاه ـ درباره اتفاق برنامه «سند چشم‌انداز» در شبکه چهار سيما، اظهار مي‌کند: در ابتدا قرار بود درباره اقتصاد و جامعه و سرمايه اجتماعي و کمي هم درباره مباحث روز بحث کنيم، بحث علمي هم بود و نه ايدئولوژيک، که يک باره صحبت بنده را قطع کردند. سپس يک نفر از بيرون آمد و در گوش من گفت ميکروفن خراب است؛ بياييد بيرون! او در ادامه گفت: من در ابتدا از مسکن اجتماعي گفتم، از مسکن دانشجويي گفتم و همچنين عنوان کردم که دانشگاه فقط محل آموزش نيست، بلکه يک واحد اجتماعي است، که بعد، اين اتفاق افتاد و آن فردي که پشت ميکروفن بود (در گوش مجري) به‌شدت داد و قال مي‌کرد. اين محقق با اشاره به قطع کردن صحبت‌هايش در آنتن زنده توسط مجري برنامه، تصريح کرد: خداي خود را شاهد مي‌گيرم که اکراه داشتم به برنامه بروم اما با توجه به اوضاع جامعه احساس کردم کمي صحبت کنيم تا قصه‌ها از قبل روشن شود اما مي‌بينيد که اين اتفاق افتاد و اينگونه شد. فياض ادامه داد: بعد از اين اتفاق به اتاق فرمان رفتم و گفتم که شما حق نداريد به يک استاد دانشگاه توهين کنيد. اين جامعه‌شناس انتقاد خود را اينگونه ادامه داد: پس از کلي معطلي در هواي سرد در ورودي سازمان صدا و سيما، دست آخر فردي با يک وانت بار ما را تا مقابل ساختمان استوديو برد که در استوديو هم آن اتفاق افتاد، برگشت هم تقريبا به همان شکل بود، آن هم با اين شرايط جسمي که من دارم. اين مدرس دانشگاه در ادامه گفت: بيايند و در آنتن زنده انتقاد و بحث کنند. ما اگر به صدا و سيما مي‌رويم نه به‌خاطر پول است و نه شهرت، به عنوان معلم مي‌رويم که روشنگري کنيم. مگر چند استاد دانشگاه حاضرند به صدا و سيما بروند؟ ما ‌شان خودمان را داريم. دست‌اندرکاران شبکه اما با رد شائبه اخراج مهمان در آنتن زنده برنامه، خروج ابراهيم فياض را براي رعايت زمان‌ در نظر گرفته شده اعلام کردند.

باز هم حذف فياض

بار ديگر در 5 مهر ماه ابراهيم فياض به نوعي ديگر از صداوسيما حذف شد. برنامه شيوه از شبكه چهار كه درباره اتفاقات اخير مناظره برگزار مي‌كند؛ اين قسمت كه مناظره تقي آزاد ارمكي و ابراهيم فياض بوده را از تلوبيون حذف كرده است: تقي آزاد ارمكي - جامعه‌شناس- و ابراهيم فياض - مردم‌شناس- مهمانان برنامه «شيوه» در شبكه 4 بودند كه اول مهرماه روي آنتن رفت و درباره تحولات اجتماعي و ناآرامي‌هاي اخير گفت‌وگو كردند. ابراهيم فياض از مسير اشتباه در مباني گفت و به فقير كردن علوم انساني در ايران انتقاد كرد. او مدرنيزاسيون را در ايران نمايشي و نتيجه پول نفت دانست.

برخي جنجال‌هاي ابراهيم فياض

ديدگاه‌هاي ابراهيم فياض در بيشتر موارد با جنجال همراه است. آبان 98 انتقادات فياض از وضعيت اجتماعي قم در اين شهر بازتاب زيادي به دنبال داشت اما حرف‌هاي او در ادامه منجربه تشکيل پرونده قضائي و شکايت عليه او شده است. فارس هم در آن زمان نوشت جمعي از مردم قم نيز در نامه‌اي به حجت‌الاسلام غريب، دادستان اين استان، خواستار پيگيري قضائي اظهارات اين جامعه‌شناس به دليل توهين، ‌افترا و نشر اکاذيب نسبت به قم شدند. يا در سال 89 در انتقاد از تظاهرات اعتراضي به انتخابات رياست‌جمهوري سال 88 اين‌طور گفته بود: «در تظاهرات سال گذشته مخالفان دولت، زناني «به‌شدت اروتيک» حضور داشتند .» در ارديبهشت 91 در پاسخ به اين سوال که آيا سروش را به نوعي مي​توان ادامه مطهري دانست؟ گفته بود: «بله ادامه کارهاي آخر آقاي مطهري است. من زماني که قبض و بسط تئوريک شريعت را پيش خود آقاي سروش مي‌خواندم به اين نتيجه رسيدم که مباحث آن ادامه همان «اسلام و مقتضيات زمان» آقاي مطهري است.» علي مطهري در واکنش به اين اظهارات فياض نوشت: «ممکن است آقاي سروش از آثار شهيد مطهري الهاماتي گرفته باشد، اما اينکه بگوييم نظريه قبض و بسط تئوريک شريعت ادامه «اسلام و مقتضيات زمان» است، يک خطاي بزرگ است. از آقاي فياض انتظار داريم که در اظهارنظرهاي خود دقت بيشتري داشته باشند و هر چيزي را به هرکسي نسبت ندهند.»

 

منبع:آرمان ملی

خبرهای مرتبط
عکس روز
خبر های روز