به روز شده در: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۰
کد خبر: ۶۹۲۳۸۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴

سوال خطرناک مردم از دولت / مذاکره ایران و آمریکا به کدام سو می رود؟

روزنو :دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات تاکید کرد که دولت نباید اجازه دهد مذاکرات به ابزاری برای بهره‌برداری سیاسی تبدیل شود و اعتماد عمومی را بیشتر خدشه‌دار کند.

سوال خطرناک مردم از دولت درباره مذاکره ایران و آمریکا چیست؟

 علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات، درباره تصویب کنوانسیون پالرمو و سی اف تی در مجمع و اقدامات دولت در طول حدود ۸، ۹ ماه اخیر مانند توقف اجرای قانون عفاف و حجاب رفع فیلتر واتس‌اپ و آغاز مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا گفت: مردم به شدت نسبت به حاکمیت بی‌اعتماد هستند. این یک واقعیت مسلم است. جلب اعتماد مردم کار بسیار ظریف و سختی است و دولت باید این ظرافت را در نظر داشته باشد.

وی ادامه داد: در واقع دولت نباید تصور کند که به طور مثال اکنون که بیش از نود درصد مردم با مذاکره مستقیم با آمریکا موافقند، این به معنای رضایت کلی است. بلکه به این معناست که مردم منتظرند ببینند که حاصل این مذاکرات ثمری برای آنها خواهد داشت یا نه. این سوال مردم، سوال بسیار خطرناکی است و دولت باید توجه داشته باشد به این مساله که جلب اعتماد مردم و کم کردن فاصله دولت و ملت کار آسانی نیست.

دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات تصریح کرد: اینکه در این میان صحنه‌گردان مذاکرات و به دنبال آن ورود آمریکا برای سرمایه‌گذاری در کشور، توسط کانون‌های قدرت صورت خواهد گرفت یا نه توسط جامعه صورت خواهد گرفت برای مردم مهم است به این معنی که سرمایه‌گذاری‌ها مردمی خواهد شد یا اینکه باز همان بحث خصوصی‌سازی به خصولتی تبدیل می‌شود، اینجا هم ما ببینیم کانون‌های قدرت و به طور مثال مافیای ارز میدان دارند و به طور مثال تمام محور یا مسیر سرمایه‌گذاری آمریکا در داخل کشور از طریق آنها خواهد گذشت؛ این موضوع برای مردم بسیار اهمیت دارد که آیا بعد از این هم واقعاً ارزش پول ملی حفظ خواهد شد یا نه. آنهایی که از گرانی ارز سود می‌برند و مافیایی که اجازه نخواهند داد که ارز نوسان طبیعی خود را داشته باشد، اینها نگرانی‌ها و دغدغه‌های مردم است.

صوفی خاطرنشان کرد: برای من که یک آدم سیاسی هستم و دبیرکل یک حزب هستم و قبلاً در دولت بودم این موضوعات بسیار عجیب است که الان وقتی به میان مردم می‌روم با سوالاتی مواجه می‌شوم که پاسخگویی به آنها خیلی مشکل است. ما خودمان هم فکر می‌کردیم مذاکره و سرمایه‌گذاری آمریکا و رفع تنش‌ها باعث می‌شود که ما بتوانیم نفت بفروشیم، ارز کسب کنیم و معیشت مردم را حل کنیم. اما وقتی به داخل مردم می‌رویم، آنها خیلی ظریف نگاه می‌کنند و می‌گویند اصلاً اینها سودی برای ما خواهد داشت یا نه؟ یعنی مردم احساس می‌کنند که این هم سودی برای آنها نخواهد داشت بلکه برای کانون‌های قدرت سود خواهد داشت؛ بنابراین آقای پزشکیان و تیمش باید از الان خیلی دقیق باشند و اجازه بهره‌برداری جریانات سیاسی از این مذاکرات را ندهند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: مردم فکر کنند تمام این بازی‌ها در رأس و در بین مسئولان دارد صورت می‌گیرد و نهایتاً هم این مسئولان است که بهره‌برداری خواهند کرد و به مردم چیزی نخواهد رسید. از همین رو دولت آقای پزشکیان باید خیلی دقیق این موضوع را مد نظر قراردهد و اجازه بهره‌برداری جریانات سیاسی از این مذاکرات را ندهد. چون به طوری که از همین الان دیده می‌شود، بعضی‌ها دارند شایعه می‌کنند که مثلاً ما هزار میلیارد دلار می‌خواهیم با آمریکا سرمایه‌گذاری کنیم. این ما کیست؟ آن جریان سیاسی است که می‌گوید ما؟ به همین دلیل آقای پزشکیان باید دقت کند که هیچ جریان سیاسی سوار بر این موج نشود و فقط خود دولت، آن هم با مردم از آن بهره‌مند شوند و در واقع به مردم اطمینان بدهد که حاصل این کار مستقیماً به نفع مردم خواهد بود و هرگونه بهره‌برداری از این قضیه و هرگونه سرمایه‌گذاری باید از طریق مردم صورت گیرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به نامگذاری شعار سال در این سال‌ها توسط رهبری گفت: به هر حال، مقام معظم رهبری در سال‌های گذشته هم گفته بودند که تولید و مشارکت مردمی باید صورت بگیرد. این را آقای پزشکیان باید خیلی مدنظر داشته باشد. من به عنوان یک دوست و طرفدار آقای پزشکیان ضمن احترامی که برایشان قائلم، از ایشان می‌خواهم که سیاست‌های دقیقی به خرج بدهند تا جریانات سیاسی نتوانند از این قضیه سوءاستفاده کنند.

صوفی در این باره که اقدامات دولت در ماه‌های اخیر تا چه میزان می‌تواند این امیدواری را ایجاد کند که با برنامه‌ریزی درست و دقیق ناترازی‌ها هم در ادامه کار دولت رفع شده و گشایش‌های اقتصادی ایجاد شود، گفت: ببینید، به هر حال فشار حداکثری و تحریم‌ها به حدی اثرگذار و مخرب بوده‌اند که در داخل هم دیگر کسی نمی‌تواند بگوید که تحریم‌ها هیچ اثری نداشته است. البته برخی جریانات می‌گویند تحریم‌ها هیچ تأثیری نداشته، ولی رهبری فرمودند که تحریم‌ها خیلی اثر داشت و برای مردم شکننده بود. بنابراین، ما باید بپذیریم که اگر تحریم‌ها شکننده بوده و فشار حداکثری روی شانه‌های مردم بوده، برداشتن این تحریم‌ها نتیجه عکس خواهد داد.

وی گفت: با برداشتن فشارها، ما می‌توانیم نفت بفروشیم، درآمد ارزی داشته باشیم و درآمد ارزی ارزش پول ملی ما را حفظ کند. این باعث می‌شود که قیمت ارز در داخل پایین بیاید و مردم نفس راحتی بکشند. همچنین، ناترازی‌ای که وجود دارد بین درآمد مردم و معیشت آنها برطرف می‌شود. این کار بسیار دقیق و ظریفی است و به نظر من تأثیر خواهد گذاشت.

تصویر روز
خبر های روز