به روز شده در: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۰
کد خبر: ۶۸۹۷۷۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴

آمریکا مذاکره را ابزار استحاله ایران می‌داند

روزنو :فعال دانشجویی و از ادوار اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، با تأکید بر اینکه مذاکره با آمریکا تنها در صورت رعایت عزت و منافع ملی قابل قبول است، گفت: واشنگتن به‌دنبال استحاله نظام جمهوری اسلامی و تضعیف مؤلفه‌های قدرت ایران است؛ بنابراین نباید بر سر عناصر بنیادین قدرت ملی، مانند صنعت هسته‌ای، به پای میز معامله رفت.

آمریکا مذاکره را ابزار استحاله ایران می‌داند/ توافق نباید به قیمت تضعیف مؤلفه‌های قدرت باشد

معین رضیئی ادوار اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، درباره مذاکرات ایران و آمریکا اظهار کرد: اگر مذاکرات به شکست بینجامد، نباید مقصر را صرفاً ایران دانست. در سال‌های گذشته، آمریکا بارها تعهدات خود را نقض کرده و این امر نشان می‌دهد که عامل اصلی عدم تحقق توافق‌ها، بدعهدی طرف آمریکایی بوده است.
وی با اشاره به دیدگاه منتقدانه خود نسبت به برخی تحلیل‌ها افزود: گاهی در تحلیل‌ها، تمام تقصیرها متوجه ایران دانسته می‌شود، در حالی‌که ایران تلاش خود را برای دستیابی به توافق انجام داده است. اما طرف مقابل یعنی آمریکا بارها نشان داده که به‌دنبال رسیدن به اهداف یک‌جانبه خود است.
رضیئی ادامه داد: مخالف مذاکره نیستم، اما تأکید دارم که مذاکره مستقیم باید با رعایت شروط خاصی انجام شود. طرف مقابل باید حسن نیت نشان دهد و از اعمال همزمان تحریم و تهدید پرهیز کند. در شرایطی که آمریکا در کنار طرح مذاکره، شرکت‌های ایرانی را تحریم می‌کند و تهدید نظامی را مطرح می‌سازد، این نوع مذاکره نه عقلانی است و نه عزتمندانه.
این فعال دانشجویی در پاسخ به این سوال که آیا ایران باید صنعت هسته‌ای خود را به طور کامل در ازای توافق برچیند، گفت: صنعت هسته‌ای یکی از مؤلفه‌های قدرت ملی است و نقش اساسی در حوزه‌های درمانی، اقتصادی و راهبردی دارد. هیچ کشوری حاضر نمی‌شود بر سر مؤلفه‌های قدرت خود مذاکره کند، چرا که این آغاز روند تضعیف آن کشور خواهد بود.
رضیئی در ادامه به اهداف آمریکا در مذاکرات پرداخت و اظهار کرد: ایالات متحده به‌دنبال استحاله نظام جمهوری اسلامی و تجزیه ایران است. تا زمانی که ایران یکپارچه و مقتدر باشد، تهدیدی برای منافع آمریکا و اسرائیل محسوب می‌شود. بنابراین هدف آمریکا، تضعیف ایران به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای است.
وی با بیان اینکه شرایط امروز با سال ۱۳۹۷ تفاوت دارد، افزود: اکنون اولویت اصلی آمریکا مواجهه با چین است، و پرونده ایران یکی از ابزارهای چانه‌زنی در این زمینه است. تحولات جهانی، چین را به اولویت اصلی آمریکا تبدیل کرده و پرونده‌هایی مانند ایران و روسیه بیشتر در خدمت این هدف قرار گرفته‌اند.
رضیئی درباره تأثیرات منطقه‌ای نیز تصریح کرد: منطقه کشش یک جنگ دیگر را ندارد. هم‌اکنون بسیاری از متحدان سابق آمریکا، مانند عربستان، به سمت چین گرایش یافته‌اند. ادامه فشارهای آمریکا در منطقه ممکن است منافع اقتصادی این کشور را نیز تهدید کند.
وی در پایان با اشاره به اینکه نمی‌توان همه چیز را به نتیجه مذاکرات گره زد، گفت: کشورهایی مانند سوریه یا مصر پس از همکاری با آمریکا نیز تحریم ماندند یا نتوانستند به روابط پایدار اقتصادی برسند. بنابراین، موفقیت یا شکست مذاکرات لزوماً منجر به گشایش یا انسداد همه‌جانبه نمی‌شود. امیدوارم نتیجه مذاکرات، آنچه به صلاح ملت ایران است، باشد.
انتهای پیام/

عکس روز
خبر های روز