به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۰
کد خبر: ۶۶۸۳۵۱
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۰ - ۱۲ دی ۱۴۰۳

زمان دور جدید مذاکرات ایران و اروپا اعلام شد

معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر خارجه از برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای ایران و سه کشور اروپایی در تاریخ ۱۳ ژانویه (۲۴ دی ماه) خبر داد.
روزنو :

خبرگزاری ایسنا: معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر خارجه از برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای ایران و سه کشور اروپایی در تاریخ ۱۳ ژانویه (۲۴ دی ماه) خبر داد.

6155468

«کاظم غریب آبادی» در حاشیه مراسم «گرامیداشت سالگرد شهادت شهید سلیمانی و شهدای ترور» در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد زمان برگزاری دور جدید ‌ گفت‌وگوها بین ایران و سه کشور اروپایی عضو برجام گفت: دور جدید گفت‌وگوها بین ایران و سه کشور اروپایی در سیزدهم ژانویه (۲۴ دی) در ژنو برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: ما اهل پیش‌بینی نیستیم و باید وارد گفت‌وگوها شویم تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد. همان‌طور که قبلا اعلام کرده‌ایم، این‌ها گفت‌وگو است و مذاکره نیست.

معاون وزیر خارجه افزود: این گفت‌وگوها برای تبیین موضوعات و رایزنی‌های بشتر است تا ببینیم اگر قرار است مذاکراتی شکل بگیرد، باید در چه سیاق و روش و در چه چارچوبی باشد.

نظر مساعد دولت در موضوع اف‌ای‌تی‌اف

 معاون وزیر خارجه  همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اف‌ای‌تی‌اف  و اخبار منتشر شده در مورد موافقت مقام معظم رهبری برای بررسی  مجدد این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من هم خبر را در رسانه‌ها  دیدم که مقام معظم رهبری موافقت کردند مجددا  این مووضع در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار بگیرد. طبیعتا اگر این موضوع در دستورکار مجمع قرار بگیرد، مجمع حسب مسئولیت‌های خود، باید خروجی کار آن این باشد که آیا الحاق ایران به آن ۲ کمیسیون مورد نظر بر مبنای مصلحت کشور است یا نه؟

 وی تصریح کرد: اگر این مصلحت را مجمع احراز کرد، طبیعتا سیر بعدی کار انجام می‌شود و موضوع تصویب طبیعتا تسهیل خواهد شد.

غریب آبادی خاطرنشان کرد : مطلع نیستیم که مجمع تشخیص چه رویکردی را خواهد داشت اما نظر دولت در این زمینه مشخص است و اینکه رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد موضوع را پیگیری کرده‌اند، یعنی نظر دولت مساعد است و امیدواریم بررسی‌ها، کارشناسی و از روی مصلحت و منافع مردم و نظام صورت بگیرد.

روند پیگیری پرونده شکایت از عاملان ترور شهید سلیمانی

غریب‌آبادی در خصوص شکایت از عاملان ترور شهید سلیمانی در محافل بین‌المللی و اینکه این پرونده به کجا رسیده است، گفت: ما در آستانه سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، قهرمان مبارزه با تروریسم هستیم. در رابطه با پیگیری‌ها، آن چیزی که در عرصه حقوق بین‌الملل مرتبط با این پرونده جنایت تروریستی است، مرتبط با کنوانسیون ۱۹۷۳ است که ناظر بر مقام‌ها و دیپلمات‌هاست که در زمانی که در ماموریت خارج از کشور هستند، مصونیت دارند. کسانی که مرتبط این جنایت، علیه افراد دارای مصونیت می‌شوند، برابر این کنوانسیون باید پاسخگو باشند.

معاون وزیر خارجه ایران افزود: بررسی‌های این موضوع در چارچوب مسئولیت‌های معاونت حقوقی ریاست جمهوری قرار بود انجام شود. جلسات متعددی هم برگزار شد. فرآیند کنوانسیون، پیچیده و زمان‌بر است؛ اولا باید یک طرح دعوی انجام شود و ۲ کشور گفت‌وگوها و مذاکرات را تحت کنوانسیون انجام دهند و اگر کشور قربانی قانع نشد، وارد فازهای دیگر که بحث داوری است شوند و بعد از داوری باز هم اگر رضایت کشور قربانی حاصل نشد، مکانیزم مراجعه به دیوان دادگستری دادگستری در چارچوب کانواسیون پیش‌بینی شده است.

وی در ادامه گفت: این مباحث کاملا حقوقی است و پرونده‌های دعاوی خارج از کشور در چارچوب صلاحیت معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری قرار دارد. نشست‌هایی را برگزار کرده‌اند و من امیدواریم هرچه سریعتر جمع‌بندی لازم در این خصوص صورت بگیرد.

معاون وزیر خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مناسبات با عراق در خصوص این پرونده با توجه به اینکه در حمله تروریستی آمریکا، «ابومهدی المهندس» جانشین سازمان الحشدالشعبی نیز به شهادت رسید، گفت: ما با دستگاه قضایی عراق، ارتباطات مناسبی داریم و عراق برای رسیدگی‌های قضایی به این موضوع، کشور ذی‌صلاحی است. عراق درباره این موضوع تشکیل پرونده داده است و بررسی‌ها و تحقیقات گسترده‌ای هم انجام داده است.

وی افزود: با این حال، هنوز این موضوع به صدور کیفرخواست در چارچوب نظام قضایی عراق منجر نشده است. آن‌گونه که به ما اطلاع داده‌اند، در انتهای  مسیر تحقیقات خود قرار دارد.

 

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز