به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۶
کد خبر: ۶۶۱۱۵۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۰۵ آذر ۱۴۰۳

سخنگوی دولت: در جلسه شورای عالی فضای مجازی، در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم، اما در فاز دوم که چگونگی رفع فیلتر است هنوز جمع‌بندی نهایی حاصل نشده

، «فاطمه مهاجرانی» ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی، اظهارداشت: هفته دانایی و کتاب و انسان‎هایی که از دانش به دانایی حرکت می‌کنند و با خردورزی همراه می‌شوند را ارج می نهیم. کتاب یکی از میراث‌های ماندگار ما ایرانیان است و همواره یکی از رنج‌های بزرگ، سوزاندن کتابخانه‌های ماست که نشان از خردمندی ایرانیان دارد.
روزنو :

سخنگوی دولت: در جلسه شورای عالی فضای مجازی، در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم، اما در فاز دوم که چگونگی رفع فیلتر است هنوز جمع‌بندی نهایی حاصل نشده

سخنگوی دولت گفت: آنطور که وزیر ارتباطات گزارش دادند، در جلسه شورای عالی فضای مجازی در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم اما در فاز دوم که چگونگی رفع فیلتر است هنوز جمع‌بندی نهایی حاصل نشده است، موضع هم اکنون در دستور کار کارگروه مربوطه است و امیدواریم با اتخاذ یک تصمیم درست، مردم به حق خود برسند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه ایران با هیچ کشوری دعوا ندارد، گفت: نگاهی متوازن به تمام کشورها داریم اما کشورهای همسایه و شرق در اولویت هستند.

حسینعلی حاجی دلیگانی، نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از ایجاد سطح دسترسی یا همان اینترنت طبقاتی در طرح صیانت جدید خبر داده است.

به گزارش انتخاب، «فاطمه مهاجرانی» ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی، اظهارداشت: هفته دانایی و کتاب و انسان‎هایی که از دانش به دانایی حرکت می‌کنند و با خردورزی همراه می‌شوند را ارج می نهیم. کتاب یکی از میراث‌های ماندگار ما ایرانیان است و همواره یکی از رنج‌های بزرگ، سوزاندن کتابخانه‌های ماست که نشان از خردمندی ایرانیان دارد.

به نوشته ایرنا، سخنگوی دولت با اشاره به نزدیک شدن ۱۰۰ روزگی دولت چهاردهم، تصریح کرد: دولت در شرایطی کار خود را آغاز کرد که درست یک روز پس از تحلیف رئیس جمهور، شاهد ترور شهید «اسماعیل هنیه» در تهران بودیم و وارد فضای پرتنش منطقه‌ای شدیم. از آنجا که به طور طبیعی سیاست یک کشور هیچ وقت جدا از موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی نیست، آنچه دولت در برنامه‌های خود داشت دستخوش تلاطم‌ شد، اگرچه تمام تلاش خود را به کار گرفت که این تلاطم‌ها تاثیری در تحقق اهداف و برنامه‌ها نداشته باشد اما واقعیت این است که نمی‌تواند فارغ از آن نیز باشد.

وی ادامه داد: وقتی شاهد نسل کشی تمام عیار در غزه هستیم، وقتی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان آسیب می‌بیند، نمی‌توانیم این موضوعات را از یکدیگر تفکیک کنیم و لذا تصمیمات دولت نمی‎‌تواند متاثر از این مسائل نباشد.

مهاجرانی سپس به روند تشکیل کابینه وفاق اشاره کرد و افزود: تمام اعضای کابینه با وفاقی که شعار محوری رئیس جمهور بود، رای اعتماد گرفتند. برای نخستین بار یک بانو به عنوان وزیر در وزارتخانه زیربنایی راه و شهرسازی انتخاب شد. برای نخستین بار چهار زن در کابینه حضور پیدا کردند. برای نخستین بار شهروندان اهل تسنن در جایگاه استانداری قرار گرفتند و امروز ۲ استاندار اهل تسنن در کردستان و سیستان و بلوچستان مشغول خدمت به مردم هستند. استاندار بلوچ و عرب داریم و این‌ها همه نشان از تحققِ شعار «وفاقِ ملی» رئیس‌جمهور است. البته این به معنای کامل بودن مضمون وفاق نیست بلکه آغازی است برای اینکه دولت این مسیر را به انتها برساند.

وی تاکید کرد: هدف دولت بهبود وضعیت اقتصادی،‌ متوازن سازی روابط بین المللی و در نهایت رفاه مردم و عزت ملی است.

سخنگوی دولت آنچه به دست ‌آمده را حاصلِ تلاش‌ و حمایت‌های هر سه قوه دانست و گفت: لازم است از قوه مقننه و قضائیه برای اینکه به عملیاتی سازی معنای وفاق کمک کردند تشکر کنیم.

مهاجرانی بهبود وضعیت اقتصادی را یک فرآیند بلندمدت دانست و اذعان داشت: تورم با رشد اقتصادی کاهش می‌یابد و بالعکس، لذا این مسائل اقتصادی با یک انتصاب قابل حل نیست و مستلزم زمان است.

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه کاهش شیب تورم یکی از دستاوردهای دولت است، تاکید کرد: ادعا نمی‌کنیم آنچه حاصل شده در شان مردم است. انتظار داریم اقدامات آتی منجر به بهبود وضعیت معیشت مردم و کنترل تورم شود با اینحال تاکید می‌کنم در شرایطی هستیم که نمی‌توانیم نسبت به اتفاقات جهان بی‌توجه باشیم، آنچه در جهان می‌گذرد بر اقتصاد ایران تاثیرگذار است. در این شرایط، اینکه کاهش شیب تورم رخ داده و قسمت نخست بودجه در زمان مقرر تحویل مجلس شده دستاورد مهمی است.

وی توجه به معیشت اقشار کم درآمد را یکی از ویژگی‌های مهم بودجه سال آینده دانست و اظهار داشت: یکی از نکات مهم بودجه سال آینده کنترل تورم در عین تحقق رشد اقتصادی است. ایجاد این توازن با توجه به تحریم‌هایی که بر کشور تحمیل شده، کار مشکلی است.

سخنگوی دولت بار دیگر به تسهیلات درنظر گرفته شده برای اقشار ضعیف در بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: افزایش بخشودگی مالیاتی حقوق‌بگیران از ۱۲ میلیون به ۲۴ میلیون تومان و افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان که با احتساب جوانی جمعیت تا ۲۸ درصد قابل افزایش است، برای کمک به اقشار کم درآمد است.

مهاجرانی در ادامه این گفت و گو به سفرهای منطقه‌ای وزیر امور خارجه و همچنین رئیس‌ مجلس شورای اسلامی به منطقه اشاره کرد و افزود: تمام اقدامات ایران برای فراهم کردن بستر صلح در منطقه انجام می‌شود. سیاست متوزان در منطقه را دنبال می‌کنیم و در عین حال به دنبال برقراری ارتباط موثر با همسایگان هستیم.

سخنگوی دولت استفاده از ظرفیت‌های سازمان های شانگهای و بریکس را یکی از برنامه‌های مهم دولت چهاردهم دانست و تاکید کرد: ایران امسال به طور رسمی در نشست بریکس شرکت کرد. کشورهای مهمی در بریکس حضور دارند و ظرفیت‌های اقتصادی فراوانی در این مجموعه فراهم است. چین و هند به عنوان ابرقدرت‌های اقتصادی دنیا در بریکس حضور دارند و تعامل مثبت با این دو کشور و داشتن مبادلات اقتصادی معنادار با این کشورها همانطور که با آفریقای جنوبی و برزیل داریم، به ایجاد تعاملات اقتصادی و رونق اقتصادی بیشتر می‌انجامد و می‌تواند شرایط ورود بخش‌های خصوصی، تجار و بازرگانان به این بازارها را فراهم کند.

مهاجرانی به سفرهای خارجی رئیس‌جمهور در کمتر از ۱۰۰ روز استقرار دولت اشاره کرد و افزود: سفرهای رئیس‌جمهور به منظور افزایش تعاملات دولت با کشورهای همسایه و جهان انجام شده است و نشان از نگاه متوازن دولتِ وفاق به مباحث سیاست خارجی دارد.

وی تصریح کرد: ایران سر قهر با هیچ کشوری ندارد، همانطور که سال‌های گذشته با ۵+۱ مذاکره کردیم و به توافق رسیدیم. آمریکا و غرب از توافق خارج شدند و به تعهدات خود عمل نکردند. نگاه ما نگاهی متوازن به همه کشورهاست اما کشورهای همسایه و شرق در اولویت قرار دارند.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چرا هنوز ترکیب استانداران کامل نشده است، گفت: این نکته درستی است که استانداران باید زودتر تعیین تکلیف شوند که آیا می‌مانند یا می‌روند و همانطور که وزیر کشور نیز اعلام کرد باقیمانده استانداران، تا پایان این هفته انتخاب و معرفی می‌شوند.

وی افزود: البته اشتباه است که تصور کنیم افرادی که می‌خواهند بروند کار را زمین می‌گذارند، استاندارانی که در مسند کار هستند وظایف خود را به درستی انجام می‌دهند.

مهاجرانی تاکید کرد: وفاق کار بسیار سختی است. ایجاد هماهنگی بین نحله‌های سیاسی، آحاد مردم، نمایندگان مجلس و رسیدن به یک جمع بندی کار آسانی نیست. برخی از استاندارانی که انتخاب شدند به دلیل پشتوانه سیاسی خاصی که داشتند، خارج از انتظارات مردم بود اما همین که برای اولین بار شاهد این هستیم که لزوما هر فردی که در ستاد انتخاباتی فعالیت کرده پست نگرفته، قابل توجه است.

وی از وزیر کشور به واسطه انتخاب استانداران قدردانی کرد و افزود: شاخص دولت چهاردهم عملکرد و شایسته گزینی است. وفاق به این معناست که گاهی افرادی را که با نگرش سیاسی ما موافق نیستند اما بر گفتمان دولت پایبند هستند و شایستگی دارند، برگزینیم.

فاطمه مهاجرانی با بیان اینکه «وفاق» گفتمانِ دولت است، ادامه داد: همه استانداران از هر سبک و نگرش سیاسی به گفتمان دولت پایبند هستند، شاخص‌های عملکرد آنان پایش و ارزیابی می‌شود و اینطور نیست که دولت چک سفید امضا به کسی ‌داده باشد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: البته شاخص‌های عملکرد افراد در تمام مناصب پایش می‌‎شود. آنچه مهم است ایجاد رضایتمندی و حل مشکلات مردم است. آنچه مردم را آزرده می‌کند، ضعف عملکرد است این ضعف نه به معنای کم توانی مدیران بلکه به معنای گره خوردگی سیستمی است.

وی تصریح کرد: دولت بر حل منطقه‌ای و محلی چالش‌ها در هر استان‌ تاکید دارد چرا که در نهایت رسیدن به رضایتمندی مردم هدف نهایی ماست. افزایش سرمایه اجتماعی و رضایتمندی مردم از دولت، رضایتمندی مردم از نظام جمهوری اسلامی ایران را در پی خواهد داشت.

سخنگوی دولت با اشاره به شایعات مطرح شده درمورد افزایش پله‌ای نرخ بنزین، تاکید کرد: دولت متعهد است که بدون کار کارشناسی و گفت‌وگو با مردم، هیچ اقدامی برای افزایش نرخ بنزین انجام ندهد. بدیهی است که نرخ بنزین منطقی نیست و دولت به افزایش قیمت بنزین به جهت بالابودن میزان یارانه آن نیاز دارد اما بیش از آن به رضایتمندی مردم نیاز دارد.

مهاجرانی در پاسخِ علت ابلاغ افزایش نرخ برخی اقلام توسط دولت چهاردهم، اظهار داشت: این افزایش قیمت‌ها در قالب مصوبات دولت قبل انجام شد. دولت قبل از سر عقلانیت برخی افزایش قیمت‌ها را مصوب اما به دلایلی ابلاغ نکرده بود؛ مزد و بیمه نانوایان، نرخ شیر دامداری‌ها و افزایش قیمت خودرو از جمله این مصوبات است. هنگامی که مصوبه‌ای اخذ می‌شود باید در مدت معینی ابلاغ شود چرا که براساس سلسه نیازهایی تصمیم‌گیری شده است و لذا ابلاغ آنها اجتناب ناپذیر بود.

وی با اشاره به رویکرد مناسب دولت اصلاحات برای افزایش قیمت پله‌ای و سالانه بنزین،گفت: اگر بر روی مسائل اقتصادی سرپوش بگذاریم و آن را به هنگام حل نکنیم، می‌تواند تبدیل به موضوعی امنیتی شود و این کار را سخت‌تر می‌کند.

سخنگوی دولت اعلام کرد: براساس اعلام وزیر امور اقتصاد و دارایی، موضوع FATF و نامه رئیس جمهور توسط مراجع ذیصلاح و در چارچوب مصالح ملی در حال پیگیری است، امیدواریم هر چه سریعتر به نتیجه برسد چرا که حاصل آن بهبود وضعیت اقتصادی مردم است.

فاطمه مهاجرانی همچنین حل مساله فیلترینگ را جزو حقوق مردم دانست و تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب بر حکمرانی صحیح و ضابطه‌مند شدن فضای مجازی تاکید کردند، ضابطه‌مند شدن لزوما به معنای مسدودسازی نیست، ضابطه‌مند شدن به معنای مدیریت کردن دسترسی کودکان و نوجوانان به محتواهایی نامناسب است. در حال حاضر، فیلترینگ موجب شده که بسیاری از محتواهای نامناسب در اختیار شهروندان از جمله کودکان و نوجوانان قرار گیرد و از سویی حفره امنیتی نیز به وجود آورده است.

سخنگوی دولت گفت: فیلتریگ با همه هزینه‌های روانی، اجتماعی و اقتصادی که بر جامعه تحمیل کرده به اهداف موردنظر نرسیده است.

وی با بیان اینکه در برخی از مواقع برای تشدید بحران استفاده از ابزار فیلترینگ لازم است اما نمی‌تواند به عنوان یک راه حل دائمی مدنظر قرار گیرد، اظهار داشت: رئیس‌جمهور همانگونه که در دوره انتخابات وعده کردند، پیگیر رفع فیلتریگ هستند و امیدواریم این وعده دکتر پزشکیان نیز محقق شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: آنطور که وزیر ارتباطات گزارش دادند، در جلسه شورای عالی فضای مجازی در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم اما در فاز دوم که چگونگی رفع فیلتر است هنوز جمع‌بندی نهایی حاصل نشده است، موضع هم اکنون در دستور کار کارگروه مربوطه است و امیدواریم با اتخاذ یک تصمیم درست، مردم به حق خود برسند.

مهاجرانی در بخشی دیگر از این گفت و گو بر رویکرد دولت وفاق برای حل موضوعات فرهنگی در بستر فرهنگ تاکید و تصریح کرد: موضوعات فرهنگی را نمی‌توانیم در بستر و فضای امنیتی حل کنیم، تبدیل کردن موضوعات فرهنگی و اجتماعی به موضوعات امنیتی تنها هزینه اجتماعی آنرا افزایش می‌دهد.

سخنگوی دولت بار دیگر تاکید کرد که حجاب یک مقوله تربیتی، فرهنگی، اجتماعی و هنجاری است و موضوعات هنجاری را نمی‌توان با ضرب و زور جا انداخت بلکه باید از دریچه مناسب آن وارد شد.

مهاجرانی در بخشی دیگر از سخنان خود بر رویکرد دولت وفاق برای حل موضوعات فرهنگی در بستر فرهنگ تاکید و تصریح کرد: موضوعات فرهنگی را نمی‌توانیم در بستر فضای امنیتی حل کنیم، تبدیل کردن موضوعات فرهنگی و اجتماعی به موضوعات امنیتی تنها هزینه اجتماعی آنرا افزایش می‌دهد.

سخنگوی دولت اذعان داشت: مردم شاهد هستند که با روی کار آمدن دولتِ وفاق بسیاری از فضاهای پرتنش تعدیل شده و دیگر خیلی از اتفاقات نمی‌افتد، حتی اگر خودروی گشت ارشاد به صورت فیزیک وجود داشته باشداما عملا اتفاقی نمی‌افتد و این موضوع نشان می‌دهد که گفتمان وفاق در حال پیشرفت است.

مهاجرانی با اشاره به معضل ناترازی برق، گفت: برای تامین سوخت در زمستان راهکارهایی در دنیا وجود دارد که مطابق آن عمل می‌شود. یکی از رویکردها پیشگیرانه است به این معنا که در تابستان ذخایر سوخت مایع برای نیروگاه‌ها ذخیره می‌شود. طبق اعلام وزیر نفت در ابتدای شهریور امسال، انباشت سوخت مایع در مخازن نیروگاه‌ها، ۴۰ تا ۴۵ درصد کمتر از مدت زمان مشابه سال گذشته بوده است که این یعنی با کاهش ذخیره گازوئیل در مخازن روبرو هستیم.

سخنگوی دولت ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به آلودگی‌ سوخت مازوت در شهرهای بزرگ به ویژه اراک، ‌اصفهان و البرز، دستور کاهش سوخت مازوت صادر شد که این خبر خوبی برای سلامت مردم است.

وی با تاکید بر اینکه ناچار به اتخاذ رویکرد پیشگیرانه و مدیریت مصرف انرژی هستیم، افزود: دولت راهبرد صرفه‌جویی را مطرح و این صرفه جویی از خود دولت آغاز شده است. دستور کاهش ۵۰ درصدی مصرف به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شده است. وزارتخانه‌ها باید دمای آسایش را کاهش دهند و در استفاده از روشنایی صرفه‌جویی کنند تا شاهد قطع گاز صنایع نباشیم. با قطع گاز صنایع چرخه معیوب تکرار می‌شود.

مهاجرانی با تاکید بر اینکه انتخابات و انتخاب رییس جمهور و دولت جدید در آمریکا موضوع داخلی این کشور است، گفت: منتظر اقدامات عملی آمریکا هستیم نه گفتار. ما از روی حرف نمی‌توانیم قضاوت کنیم بلکه باید عمل را مبنای قضاوت خود قرار دهیم. پیش از انتخابات آمریکا، تمام سناریوهای محتمل در دولت بررسی شد و آمادگی سناریوهای بد و خوب را داریم کما اینکه در سال‌های قبل مذاکره کردیم و توافق امضا کردیم. سیاست متوازن بین‌المللی رویکرد ماست مگر اینکه این افراد نخواهند این کار را انجام دهند و اگر بخواهند مطابق زبان قبل صحبت کنند باید بدانند که آزموده را آزمودن خطاست.

سخنگوی دولت تاکید کرد: سیاست فشار حداکثری دولت اول ترامپ به نتیجه نرسید و ایران سربلند بیرون آمد. امیدواریم دولت جدید آمریکا سیاست‌های منطقی اتخاذ کند و دست از جنگ افروزی و دخالت در امور کشورها بردارد.

سخنگوی دولت درباره تحریم کشورهای اروپایی علیه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، گفت: اروپایی‌ها هیچگاه متحد ما نبوده‌اند. ایران از کشورهای غربی همچون انگلستان همواره ضربه خورده است و مردم ایران هرگز روز غمگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ را فراموش نمی‌کند. لذا ما زخم خورده اروپا هستیم اما همزمان می دانیم که این سیاست‌ها در اروپا وضع نمی‌شود بلکه آنها مجری فرامین آمریکا هستند.

مهاجرانی با تاکید بر اینکه این تحریم‌ها با روح کنوانسیون‌های جهانی در تعارض است، گفت: تحریم کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، به معنای واقعی نشان از قلدرمآبی غرب است، آنها گمان می‌کنند می‌توانند ملت بزرگی را به تمکین وادار کنند اما این اتفاق نخواهد افتاد و این موضوع نیز با راه‌های دیپلماتیک پاسخ داده خواهد شد.

فاطمه مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی خود از عملکرد قریب به ۱۰۰ روزه سخنگوی دولت چهاردهم، گفت: بهتر است ارزیابی را دیگران بیان کنند و البته زود است که به خود ارزیابی برسم. اما تلاش کردم به عنوان اولین زنی که در این جایگاه قرار گرفتم رویکرد مثبت و پاسخگو داشته باشم. پاسخگویی لزوما همیشه می دانم نیست، بلکه نمی‌دانم هم نوعی پاسخگویی است ولی گفتن این واژه با صداقت همراه است. معتقدم مردم ما فرهنگی هستند و اگر در سطح جامعه کم فرهنگی می‌بینیم مقصر کلیت جامعه است نه افراد.

وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم خوش اخلاق‌تر و مهربان‌تر باشیم تا به حکمرانی خوب کمک کنیم، در حکمرانی خوب شفافیت و پاسخگویی داریم و در پاسخگویی لزوما همیشه پاسخ، مثبت نیست بلکه می‌تواند پاسخ منفی و حتی بی پاسخ گذشتن باشد اما می‌توانیم این کار را با ادب انجام دهیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه همواره برای ارتقای سرمایه اجتماعی تلاش می‌کند، افزود: امید، اعتماد، ادب و احترام از ارزش‌های محوری جامعه ماست و باید در جهت آن حرکت کنیم.

مهاجرانی در پایان این گفت و گو تاکید کرد: ما ملتی بودیم که بارها مورد تاخت و تاز قرار گرفته‌ایم اما روی پای خود ایستادیم و اتفاقا هر حمله‌ای که انجام شد، ایرانیزه کردیم و این جزئی از قدرت‌های تمدن ایران است. فراموش نکنیم که خیلی‌ها نبودند اما ایران بود و بعضی‌ها نخواهند بود اما ایران خواهد ماند.

عکس روز
خبر های روز