به روز شده در: ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۶۳۰۴۰۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۱۳ تير ۱۴۰۳

بنزینی جلیلی و پزشکیان چند می شود؟

آینده قیمت بنزین و سیاستی که نامزدهای انتخاباتی در این باره دارند به یکی از پرسش‌های مهم مردم تبدیل شده است. دو نامزد انتخاباتی نیز با پذیرش وجود ناترازی انرژی برنامه‌های خود را در مناظرات و مصاحبه‌ها مطرح می‌کنند.
روزنو :

بنزینی جلیلی و پزشکیان چند می شود؟

دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری از دور اول رقابت‌ها تا کنون اظهاراتی را در رابطه با رفع ناترازی انرژی و سیاست‌های خود برای قیمت‌گذاری بنزین ارائه کرده‌اند. اما نقشه بنزینی سعید جلیلی و مسعود پزشکیان چیست؟

 

به گزارش عرشه آنلاین آینده قیمت بنزین و سیاستی که نامزدهای انتخاباتی در این باره دارند به یکی از پرسش‌های مهم مردم تبدیل شده است. دو نامزد انتخاباتی نیز با پذیرش وجود ناترازی انرژی برنامه‌های خود را در مناظرات و مصاحبه‌ها مطرح می‌کنند.

تجارت نیوز نوشت در این زمینه به نظر می‌رسد که مسعود پزشکیان کاندیدای مورد حمایت اصلاح‌طلبان بیشتر به راهکارهای غیرقیمتی و اصلاح نحوه توزیع تأکید دارد و سعید جلیلی از حالا به راهکارهای قیمتی و البته ایجاد محدودیت برای مصرف‌کنندگان می‌اندیشد.

این موضوعی است که از سخنان این دو نامزد و مسئولان ستاد آن‌ها برمی‌آید؛ اما نکته مشخص این است که هر دو نامزد هنوز برنامه مشخص و دقیقی در این باره ندارند و در اظهارات خود به کلی‌گویی بسنده می‌کنند و از ارائه پاسخی روشن طفره می‌روند.

گویا قرار است آن‌ها هم پس از ورود به ساختمان پاستور بر اساس شرایط روز تصمیمات نهایی خود را اتخاذ کنند.

برنامه بنزینی پزشکیان چیست؟

مهم‌ترین بخش در رابطه با برنامه بنزینی پزشکیان به اظهارات اخیر رئیس ستاد او بازمی‌گردد. در همین زمینه علی عبدالعلی‌زاده اعلام کرد: قیمت بنزین به صورت کارشناسی و با اطلاع و همکاری مردم تعیین می‌شود؛ طوری که آرامش را برای مردم همراه داشته باشد.این اظهارات را بسیاری از دنبال‌کنندگان اخبار انتخابات ریاست جمهوری به معنای تصمیم قیمتی دولت احتمالی پزشکیان برای بنزین تلقی کردند. 

درنهایت پزشکیان نیز در این باره اظهار کرد اقدامی که منجر به تاثیرگذاری بر زندگی مردم باشد بدون مشورت و مشارکت مردم اتفاق نخواهد افتاد.

او ادامه داد: چنان‌که قرار باشد روزی قیمت بنزین بالا برود باید در مرحله نخست خودروهایی را وارد کرد که سوخت بنزین آن در هر 100 کیلومتر بین سه تا چهار لیتر باشد. زمانی‌که خودرویی با اجبار به مردم فروخته می‌شود و بر فرض در 100 کیلومتر 12 لیتر بنزین مصرف می‌کند، آنگاه نمی‌توان افزایش نرخ بنزین را به مردم تحمیل کرد. 

او با اشاره به یارانه‌های پنهان انرژی خاطرنشان کرد:: نیازمندان و کسانی که خودرویی ندارند، هزینه‌ای پرداخت می‌کنند که دیگران یارانه‌اش را می‌گیرند. در حالی‌ که این بیت‌المال برای همه افراد است. چرا باید ثروتمندان یارانه بنزین را دریافت کنند و آن کسی که در روستاست هیچ پولی دریافت نکند؟

حسین عبده تبریزی، مشاور اقتصادی پزشکیان، نیز در بیانیه‌ای اظهار کرد که در دولت احتمالی پزشکیان قیمت بنزین تغییر نخواهد کرد.

حمیده زرآبادی، سخنگوی ستاد انتخاباتی پزشکیان نیز با تأیید این موضوع به اراده و تلاش دولت احتمالی پزشکیان در جهت کاهش تورم، افزایش ارزش پول ملی و ثابت نگاه‌ داشتن کالاها به ویژه بنزین پرداخت.

با توجه به این اظهارات به نظر می‌رسد راهکار قیمتی در اولویت برنامه‌های پزشکیان نیست و تیم او در وهله اول اصلاح ساختارها، ازجمله کاهش مصرف سوخت خودروها و جلوگیری از هدررفت انرژی را دنبال خواهد کرد. 

همچنین توزیع عادلانه یارانه بنزین که احتمالاً از طریق تخصیص سوخت به کارت ملی افراد باشد، دیگر اولویتی است که از سخنان وی و هم‌قطارانش می‌توان به آن پی برد. 

برنامه بنزینی جلیلی چیست؟

سعید جلیلی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری که در سال 1398 یکی از موافقان طرح افزایش قیمت بنزین بود پس از تغییر نرخ این محصول اعلام کرده بود که قیمت قبلی بنزین زمینه‌ساز قاچاق در کشور است و با این عمل می‌توان یارانه بنزین را به قشر ضعیف جامعه بخشید.

جلیلی که از سال 1396 پایه‌گذار طرح «وان» بوده اکنون در نظر دارد برای توزیع عادلانه انرژی این طرح را در کشور اجرایی کند.

او معتقد است با پی‌ریزی این طرح هر خانواده یک وان خواهند داشت و این روش هم توزیعی عادلانه است و هم اصلاح الگوی مصرفی را به همراه خود می‌آورد.

جلیلی در برنامه امسال خود نیز مطرح کرد: خانواده ای که سه خودرو دارند درآمدی 12 برابر فردی که هیچ خودرویی ندارد یارانه دریافت می‌کنند، این در حالی است که  44 درصد خانواده‌ها خودرو ندارند و کاملا از این یارانه محروم می‌شوند.

با پی‌ریزی طرح وان، افراد هرچقدر مصرف کمتری داشته باشند، پول بیشتری دریافت می‌کنند و کسی که پول بیشتری دارد بنزین بیشتری خریداری می‌کند. با اجرای این طرح استفاده از خودروی شخصی طبقاتی می‌شود و فردی که پول بیشتری بپردازد تا هر میزان که بخواهد بنزین مصرفی خود را تأمین می‌کند و چنانچه پولی نداشته باشد پس از اتمام وان دیگر قادر به تهیه سوخت نخواهد بود.

اما اینکه این طرح چگونه و با چه پشتوانه‌ای در کشور اجرایی شود و آیا اجرای طرح وان رابطه مستقیمی با افزایش بهای آن دارد موجی از انتقادات را نسبت به این موضوع ایجاد کرده است.

با توجه به جزئیات این طرح و اظهارات جلیلی و هم‌تیمی‌هایش به نظر می‌رسد دولت احتمالی او سیاست قیمتی و سهمیه‌بندی سوخت را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است.

یکی از چهره‌هایی که به موضوع حاشیه‌سازی برای عبدالعلی‌زاده ورود کرد، آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات است.

محمدجواد آذری‌جهرمی در واکنش به انتشار اخبار افزایش قیمت بنزین در دولت پزشکیان  وجلیلی نوشت: «پزشکیان با رفع تحریم و حذف ۳۳درصد هزینه مازاد معاملات به خاطر اثرات تحریم (معادل ده‌ها میلیارد دلار در سال) که به جیب کاسبان تحریم می‌رود و بازپرداخت آن به ملت، کسری بودجه را جبران می‌کند نه با افزایش قیمت بنزین مثل طرح وان دولت رقیب.

آذری‌جهرمی تاکید کرد: اگر به دروغ و با پخش سخنانی تقطیع شده گفتند پزشکیان دنبال افزایش قیمت بنزین است، دو سوال از آن‌ها بپرسید: در طرح وان دولت جلیلی قیمت بنزین چقدر خواهد شد؟ دوم اینکه هزینه تحریم چقدر است و چرا نگذاشتید تحریم‌ها خاتمه یابد؟» باید دید آیا این آخرین تلاش تندروها برای تهمت‌زنی و تخریب رقیب خواهد بود یا پای پروژه‌های تازه‌ای در میان است؟

محمد جواد آذری جهرمی در واکنش به اظهارات مشاور سعید جلیلی درباره قیمت بنزین توییتی منتشر کرد.

وزیر پیشین ارتباطات به اظهارات مشاور جلیلی درباره قیمت بنزین واکنش نشان داد.

مجید کریمی، استاد دانشگاه امام صادق و مشاور جلیلی در میزگرد اقتصادی که در تبلیغات انتخاباتی از تلویزیون پخش شد، گفته بود: قیمت بنزین جهانی شود و باید لیتری ۳۵هزار تومان بکنیم.

در این راستا، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات دولت روحانی در واکنش به اظهارات وی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: میگم هر باک بنزین اسنپ/تپسی با بنزین لیتر ۳۵ هزار تومانی جلیلی چند در میاد؟

در همین راستا سایت خبری انتخاب با حسابی سرانگشتی در این رابطه نوشت: هر باک بنزین جلیلی دو  میلیون و ۱۰۰ هزار تومان می‌شود.

با این حال تا کنون هیچ یک از این دو نامزد برنامه نهایی خود را در این باره اعلام نکرده‌اند و با توجه به حساسیت عمومی نسبت به قیمت بنزین، به نظر می‌رسد فعلاً آن‌ها با رفتاری محتاطانه و گاه پوپولیستی در اندیشه جذب آرا هستند تا اینکه برنامه مشخصی ارائه دهند.  

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز