به روز شده در: ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰
کد خبر: ۶۳۰۰۸۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۱۲ تير ۱۴۰۳
درخواست پژوهشگران و اقتصاددانان از مردم:

بیایید ایران را نجات دهیم

داود سوری، محمد طبیبیان، موسی غنی‌نژاد، فرهاد نیلی و مسعود نیلی پنج اقتصادانانی هستند که در بیانیه‌ای به تحلیل انتخابات 8 تیر پرداختند و دیدگاه خود را درباره انتخابات 15 تیر مطرح کردند. انتخابات هشت تیرماه 1403، پیام‌های مهم و متعددی دربر داشت که اینجا فرصت پرداختن به همه آنها نیست.
روزنو :

بیایید ایران را نجات دهیم

ملت اکنون بر یک پیچ تاریخی قرار گرفته است، این خطر می‌تواند هم تهدید و هم فرصت باشد. تهدید این است که سعید جلیلی رئیس‌جمهور شود و فرصت این است که مسعود پزشکیان رئیس جمهور است.


جمعه 15 تیر نبرد بین آرمان‌گرایی و عمل‌گرایی است. آرمان‌گرایان کسانی هستند که در طول چهار دهه گذشته با اتخاذ سیاست تهاجمی در روابط خارجی و ستیز با غرب به ویژه ایالات‌متحده از یک‌سو جایگاه ایران را در سطح بین‌المللی تضعیف کرده‌اند و از سوی دیگر زندگی را در داخل به خاطر ندانم‌کاری برای مردم تلخ و ناگوار کرده‌اند. تورم فزاینده، کاهش ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید مردم است، دستپخت همین جماعت است.


این جماعت اولویتشان ستیز با غرب و تلاش برای نابودی اسرائیل و تقویت محور مقاومت است. اشکالی ندارد به مردم مظلوم فلسطین کمک شود ولی این کمک بهتر است سیاسی، دیپلماتیک، معنوی و مالی باشد نه درگیر شدن در مناقشه حماس با اسرائیل و روسیه با اوکراین. سابقه سعید جلیلی نشان می‌دهد که او نماد غرب‌ستیزی، فرصت سوزی است، وی وقتی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود 10 بار با سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه مذاکره کرد نتیجه‌اش صدور چند قطعنامه علیه ایران شد که ملت تاوان آن را پرداخته و می‌پردازد. اگر شما نیایید چنین فردی رئیس جمهور خواهد شد و آنچه به لحاظ سیاسی، اقتصادی و معیشتی از سال 97 تاکنون، ادامه پیدا خواهد کرد. برای داشتن زندگی بهتر است دست این جماعت را با صندوق رأی از قدرت کوتاه کنید.


داود سوری، محمد طبیبیان، موسی غنی‌نژاد، فرهاد نیلی و مسعود نیلی پنج اقتصادانانی هستند که در بیانیه‌ای به تحلیل انتخابات 8 تیر پرداختند و دیدگاه خود را درباره انتخابات 15 تیر مطرح کردند. انتخابات هشت تیرماه 1403، پیام‌های مهم و متعددی دربر داشت که اینجا فرصت پرداختن به همه آنها نیست. از جمله نتایج برآمده از این رویداد مهم آن بود که مشخص شد درصد بزرگی از جمعیت صاحب رأی کشور، یا آینده مطلوب خود را در میان هیچ‌کدام از چهره‌های تأیید‌شده ندیدند؛ یا نامزدها را در جایگاهی ارزیابی نکردند که بتوانند به آنچه می‌گویند عمل کنند؛ یا می‌خواستند به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن بگویند که خواستارِ تغییراتی بزرگتر هستند.


به گزارش اکو ایران، نمی‌توان کتمان کرد که بخشی از آنانی هم که رأی دادند، در حوزه‌هایی، با گروه اول، همنظر بودند؛ مگر در این نکته که، هنوز رگه‌هایی از امیدِ به بهبود در دل داشتند. شاید همه‌ی پیام‌ها را بتوان در این عبارت کوتاه اما بسیار هشداردهنده خلاصه کرد که ؛بخش بزرگی از جامعه، این صندوق رأی -که می‌تواند مسالمت‌آمیزترین و کم‌هزینه‌ترین ابزار برای حل مشکلات بزرگ از جمله تعارض منافع باشد- را، ناتوان از انجام مأموریت یاد شده ارزیابی می‌کنند.


اینکه آیا همه‌ پیام‌هایی که در رخداد روز 8 تیرماه، توسط مردم داده شد، شنیده هم شده است یا نه را آینده آشکار خواهد کرد. آیا این پیام مهم شنیده شد که ظرفیت‌های در اختیار، برای ایجاد تغییراتی حتی اندک و تدریجی، ولی پایدار و ماندگار در زندگی مردم، در حال زوال است؟


ما در مناسبت‌های دیگر، هشدار داده‌ایم که التهاب‌های بزرگ خارجی در کنار چالش‌های عظیم اقتصادی در حوزه‌های آب، انرژی، بودجه و فرابودجه، بانک، صندوق‌های بازنشستگی، و فقر و نابرابری، در یک طرف و التهاب‌های عمیق سیاسی، فرهنگی و اجتماعیِ داخلیِ برآمده از شکاف در حال بزرگ‌تر شدن بین‌نسلی در طرف دیگر، جامعه‌ی ایران را بسیار ناپایدار کرده است. این شکنندگی ناشی از آن است که حسب تجربه، گروه‌های بزرگی از زنان، جوانان و بخش بزرگی از قشر متوسط، کسانی را که رأی و نظر آن‌ها را در نظام حکمرانی نمایندگی و پیگیری کنند نمی‌یابند.


لازم می‌دانیم توجه هموطنان گرانقدر را به این نکته مهم جلب کنیم که زمین بازی انتخابات روز 15 تیر با انتخابات روز 8 تیر متفاوت‌ است. کارکرد انتخابات 15 تیر، به‌طور کامل و بسیار تعیین‌کننده، پیش‌گیرانه و سلبی است. این انتخابات به طور ناگزیر، نه برای بیان خواسته‌ها، بلکه برای اعلام ناخواسته‌هاست. برای پیش‌گیری از تحمیل هزینه‌های بیشتر بر تن نحیف ایران عزیز و ممانعت از حاکــم شدن باورها و سیاست‌هایی است که بارها نخواستن آنها فریاد زده شده است.


از نظر ما، ابعاد بزرگ مشکلات خارجی و خطرات بزرگ‌تر پیش روی مرتبط با آن، در کنارِ شکاف‌های عمیق و واگرای ناشی از ناترازی‌های مالی و زیست محیطی، ظرفیتی را برای تحمل ضربات ناشی از رویکردهای پرهزینه‌ در روابط خارجی و آزمودن ایده های توهم آلود و علم ستیز در مواجهه با مشکلات داخلی، باقی نگذاشته است.
از این‌رو، خاضعانه از شمـا ملت شریف ایران، به ویژه زنان و جوانان، دعـوت می‌کنیم، صرفا برای کاهش احتمال مواجه شدن با بحران‌های غیر قابل کنترل و افتادن در مسیر صعب بدون بازگشت، در انتخابات تعیین‌کننده‌ روز 15 تیر شرکت کنید.

فراخوان دو پژوهشگر برجسته در حمایت از مسعود پزشکیان
محمدعلی موحد (عرفان‌پژوه، تاریخ‌پژوه و حقوقدان برجسته ایرانی) و استاد محمد مجتهد شبستری ( دین‌پژوه و روشنفکر برجسته) در پیام مشترکی از هم‌میهنان برای رأی به مسعود پزشکیان دعوت کردند.


در این پیام آمده است: ما از مسعود پزشکیان بوی صداقت می‌شنویم و در دور دوم هم به او رای می‌دهیم. از هم‌میهنان عزیز به‌ویژه جوانان دل‌آگاه انتظار داریم که به حساسیت موقف در شرایط خطیر موجود توجه کنند و به رغم تلخ‌کامی‌ها و آزردگی‌ها که دارند پای از معرکه بیرون نکشند. همشهریان غیور ما در آذربایجان این شعر شهریار را به یاد بیاورند که گفت: هنوز از ماست ایران را اگر روزی فرج باشد.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز