به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰
کد خبر: ۶۱۷۶۰۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۷ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «چهار سال عمر یک مجلس است ما در هر سال می‌توانیم یک مشکل اساسی اعم از خودرو، مسکن، حساب‌های مالی و اداری و بانکی را در دستور قرار داده و حل کنیم.
روزنو :

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

«آرمان امروز» آخرین تحولات مجلس دوازدهم را بررسی می‌کند:

 با نزدیک شدن به روز برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گویا فضای انتخاباتی در داخل مجلس هم در حال گرم شدن است و چنان که از خبرهای پشت پرده و البته جلوی پرده می‌توان فهمید باید بگوییم شاخه‌های تندروی اصولگرا در حال افزایش تحرکات خود برای کنار زدن «محمدباقر قالیباف» هستند. بعد از اینکه خبرهای جلسه «حمید رسایی» با برخی از نمایندگان در رسانه‌‌ها منتشر شد روز گذشته نوبت به «مجتبی ذالنوری» بود، نایب رییس کنونی مجلس که تلاش دارد خود را در جمع نامزدها حفظ کند رسید تا انتقادهای تندی از نوع مدیریت مجلس بکند، هرچند در نطق خود اعلام کرد که در مورد فرد خاصی صحبت نمی‌کند ولی به‌خوبی مشخص بود که مخطالبش چه کسانی بود. او در این بین حتی مواردی در خصوص اصلاح روند فعالیت مجلس را هم مطرح کرد. که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. باتوجه به تحرکات شاخه‌های تندروی اصولگرا مانند شریان، پایداری و صبح ایران باید بگوییم که آنها پروژه عبور از قالیباف را پیش از شروع رقابت‌های ۱۱ اسفند آغاز کرده بودند. در روزی که رائفی‌پور در میتینگ انتخاباتی خود هدف را رقابت با قالیباف عنوان کرده بود. باید به این موضوع هم اشاره کنیم که در بین ۵ گزینه مطرح شده تنها قالیباف است که از شاخه‌ غیر تندرو وارد میدان انتخابات ریاست مجلس خواهد شد.

اگر رییس مجلس بودم!

روز گذشته «مجتبی ذوالنوری»، نایب رییس مجلس شورای اسلامی درجلسه علنی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با اشاره به انتخاب رییس آینده مجلس گفت: «اگر بنده رییس مجلس شورای اسلامی شوم و از بیرون به صورت اتوبوسی و قطاری افرادی را بدون داشتن هیچ آشنایی وارد مجلس کرده و به آنها مسوولیت دهم، آن وقت تکلیف کارمندی که ۲۰، ۳۰ سال در انتظار رسیدن به قله بوده چه می‌شود؟ بر اثر تغییرات سالیان اخیر و تحولات آیین‌نامه شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مجلس شورای اسلامی نماینده‌محور و هیات رییسه‌محور نیست و رییس محور است. حال این‌که مجلسی می‌تواند کارآمد باشد که همه نمایندگان در آن تاثیر و سهم داشته باشند. از طرف دیگر گاهی به بهانه گرایش‌های سیاسی، بخشی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کنار گذاشته می‌شود و در حاشیه قرار می‌گیرند. گاهی نمایندگان در تصمیمات تاثیری ندارند. امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمی‌توانند نقش اصلی را ایفا کنند باید قدرت به نمایندگان برگردد.»

ذوالنوری با بیان این‌که اختیار مجلس شورای اسلامی به دستگاه‌های بیرونی واگذار می‌شود ادامه داد: «وجود مراجع فرامجلسی خلاف نص صریح قانون است که تنها جایگاه رسمی قانون‌گذاری را مجلس شورای اسلامی می‌داند. این مراجع به جای مجلس و نمایندگان تصمیم می‌گیرند حال این‌که در نهایت باید نمایندگان پاسخ‌گو باشند. مراد من از این صحبت‌ها مربوط به افراد نیست؛ بلکه شرایط ساختاری چنین وضعیتی را رقم زده است؛ اگر رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه سران قوا و شوراهای متعدد تصمیمی می‌گیرند که از جنس قانون‌گذاری است، باید این تصمیم از قبل به اطلاع نمایندگان رسیده و حتی از آنها استمزاج شود.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که باید نمایندگان نقش اصلی را ایفا کرده و مجلس به جای رئیس محوری، نماینده‌محور باشد همچنین مجلس شورای اسلامی ورودی به مسائل اصلی کشور پیدا کند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «چهار سال عمر یک مجلس است ما در هر سال می‌توانیم یک مشکل اساسی اعم از خودرو، مسکن، حساب‌های مالی و اداری و بانکی را در دستور قرار داده و حل کنیم. این اقدامات باعث افزایش مشارکت مردم و سرمایه اجتماعی می‌شود. باید به شکرانه رای مردم مجلس آینده مجلسی کارآمد با اصلاح آیین‌نامه و برگرداندن اختیار به نمایندگان منتخب باشد.»

۵ نفر برای نامزدی ریاست مطرح هستند

نایب رییس مجلس همچنین در نشست شورای وحدت برای تحول در جمع خبرنگاران گفت: «در حال حاضر حدود پنج نفر به شکل پراکنده برای ریاست مجلس دوازدهم داوطلب شدند. نمیدانم چه اسامی مطرح شده است، اما برخی از جریان‌ها ‌و تشکل‌ها به بنده هم پیشنهاد دادند، اما تصمیم قطعی معلوم نیست. البته ممکن است برخی‌ها تعامل کنند و کنار بکشند و نهایتا ممکن است حداقل به ۲ نفر داوطلب ختم شود که یکی رئیس فعلی مجلس باشد و دیگری کاندیدای رقیبی که مقابل وی ممکن است برای رقابت اعلام آمادگی کند.»

نفرات مدنظر تندروها

«منوچهر متکی»، وزیر سابق امور خارجه و سیاستمدار شناخته شده اصولگرا که با لیست شورای وحدت که گفته می‌شود حدود ۹۰ نمانیده را در مجلس دوازدهم دارد می‌تواند یکی از گزینه‌های ریاست مجلس باشد. ورود این نفرات با لیست مستقل شورای وحدت باعث افزایش اعتماد به‌نفس این طیف اصولگرا شده است. به‌نظر او می‌تواند مهمترین رقیب قالیباف مطرح شود.

«محمود نبویان»، روحانی تندرو و از شاگرادان مطرح مرحوم مصباح توانست نفز اول تهران شود و تنها به این دلیل برخی نام او را برای ریاست مطرح کرده‌اند. از طیف تندرو ۲ نام جنجالی دیگر هم مطرح شده‌ است «مرتضی آقاطهرانی» و «حمید رسایی» که باتوجه به حضور پرتعداد تندروها ولی نباید شانس زیادی برای این جریان وجود داشته باشد زیرا مواضع چنین چهره‌هایی می‌تواند چالش‌های داخلی و خارجی به وجود بیاورد.

عکس روز
خبر های روز