
هاشمی:تكفيريها در عراق به اختلافات داخلي رنگ خون دادهاند/موانع دو طرف مذاكرات هسته ای براي حل مسائل جدي است

آيتالله هاشمي رفسنجاني صبح امروز در ديدار وزير امور خارجه زلاندنو، جديت ايران را در مذاكرات هستهاي، سياست همه مسئولان در جمهوري اسلامي دانست و گفت: در فرهنگ اسلامي و انساني ما استفاده از انرژي هستهاي به عنوان سلاح كشتار جمعي حرام است.
به گزارش روزنو،رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، موانع دو طرف مذاكرات را براي حل مسائل، جدي خواند و گفت: منفعت جهان و ملتها به خاطر منابع غني انرژي منطقه، در پرهيز از منازعات سياسي و تأكيد بر همكاريهاي متقابل است.
ايشان با ابراز نگراني از اتفاقات منطقه خاورميانه، گفت: در چنين شرايطي كشوري مستعد مانند ايران نميتواند از همه ظرفيتها در جهت گسترش صلح و ثبات منطقهاي استفاده نمايد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني با ارائه تحليلي از حوادث عراق و افغانستان در سالهاي گذشته،گفت: ميليونها آواره جنگ و درگيريهاي داخلي، ميهمان ايران شدند كه هنوز هم بسياري از آنها در ايران حضور دارند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با پيچيده خواندن اوضاع عراق گفت: اختلافات مذهبي رنگ خون گرفته است و تلاقي تكفيريها به عنوان بدترين گروهك تروريستي در تاريخ، با بقاياي حزب بعث و مباحث تفرقهانگيز، شرايط را براي مردم عادي كه اكثريت مظلوم هستند، دشوار كرده است.
ايشان افزود: نميخواهيم در امور داخلي كشورها دخالت كنيم و اميدواريم ميانجي خوبي براي خاموش كردن اين آتش باشيم.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، گسترش همكاري با زلاندنو را به نفع هر دو كشور دانست و گفت: تجربه خوبي از سالهاي پس از جنگ داريم كه با سياست تنشزدايي، شاهد گسترش روابط بوديم كه بازگشايي سفارت زلاندنو در تهران مصداق آن است.
آقاي موري مك كالي نيز در اين ديدار با تأكيد بر نقش ايران در معادلات جهاني، گفت: عليرغم بعد مسافت دو كشور، علاقمند به گسترش روابط هستيم.
وزير امور خارجه زلاندنو با ارائه گزارشي از ديدار خويش با وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران، گفت: توافق كرديم كه پس از حل مسائل مربوط به تحريمها، براي تبادل همكاريها، به ويژه محصولات كشاورزي برنامهريزي كنيم.
وي با اشاره به اتفاقات اخير عراق گفت: دولتها و ملتها از ايران انتظار دارند كه براي جلوگيري از دامنه اختلافات از ظرفيتهايش استفاده نمايد.
آقاي موري مك كالي خواستار گسترش روابط با جمهوري اسلامي شد و گفت: گستردگي سطح همكاريها ما را به تحكيم روابط در آينده اميدوار ميكند.