به روز شده در: ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۵
کد خبر: ۷۰۶۰۵۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۶ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۴

کدام آجیل‌ها بیشترین ویتامین D را دارند؟

روزنو :ویتامین D یکی از ضروری‌ترین و مهم‌ترین انواع ویتامین‌ها در سلامت استخوان، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد ماهیچه‌ها است. این ویتامین از طریق مواد خوراکی زیادی مانند ماهی، شیر، سویا و انواع خشکبار مانند انجیر خشک، خرما، زردآلو و کشمش تأمین می‌شود؛ اما در این بین، مغزهای آجیل نقش بسیار مهمی در تأمین ویتامین D بدن دارند. در این مطلب به معرفی انواع آجیل‌های دارای ویتامین d خواهیم پرداخت. اگر به دنبال یک منبع غذایی مهم برای تأمین ویتامین دی هستید این مطلب را از دست ندهید.

 

کدام آجیل‌ها بیشترین ویتامین D را دارند؟

 

آجیل‌های حاوی ویتامین دی کدام‌اند؟

آجیل‌ها یک راهکار مؤثر برای درمان بیماری­های ناشی از کمبود ویتامین دی مانند نرمی و پوکی‌استخوان هستند. باتوجه‌به این که آجیل‌ها نور خورشید را به فراوانی جذب می‌کنند دارای مقدار قابل‌توجهی از ویتامین دی هستند. البته مقدار این ویتامین در انواع مختلف آجیل متفاوت است. در ادامه به معرفی آجیل‌های دارای ویتامین d خواهیم پرداخت.

·         بادام درختی

بادام یک منبع غنی از پروتئین، مواد معدنی، کلسیم، چربی‌های سالم و انواع ویتامین‌ها به خصوص ویتامین دی است. مصرف بادام به ویژه در زنان باردار و شیرده بسیار مهم است؛ چرا که خانم‌ها در دوران بارداری و شیردهی مقدار قابل‌توجهی از ویتامین دی و کلسیم بدن خود را از دست می‌دهند و با مصرف بادام به صورت روزانه می‌توانند این کمبود را جبران کنند. به علاوه بادام دارای مقادیر قابل‌توجهی از ویتامین E بوده که در حفظ سلامت پوست و مو مؤثر است‌.

·         گردو

گردو یکی دیگر از آجیل‌های دارای ویتامین d بوده که نقش مهمی در تقویت استخوان‌ها و جلوگیری از بروز آلزایمر دارد. این آجیل حاوی مواد معدنی زیادی چون کلسیم، پتاسیم، فسفر، مس و.... است و منجر به پیشگیری از ابتلا به اختلالات ذهنی و بهبود عملکرد مغز می‌شود. از جمله دیگر خواص گردو برای سلامتی می‌توان به پاکسازی کبد، کنترل دیابت و حفظ سلامت قلب اشاره کرد؛ بنابراین توصیه می‌شود که روزانه ۳ الی ۴ عدد گردو برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها مصرف شود.

·         بادام زمینی

بادام زمینی سرشار از پروتئین، ویتامین و فیبر بوده و از این رو برای درمان اختلالات و مشکلات گوارشی نیز مناسب است. مقدار ویتامین D موجود در بادام زمینی بالا است و می‌تواند باعث بهبود عملکرد عضلات و تقویت استخوان‌ها شود.

·         فندق

فندق علاوه بر طعم بی‌نظیری که دارد خواص بسیار زیادی برای سلامتی نیز دارد. این مغز حاوی مقادیر قابل‌توجهی از چربی‌های سالم، پروتئین و ویتامین‌ها است. ویتامین دی موجود در این آجیل باعث حفظ سلامت استخوان‌ها، بهبود عملکرد ماهیچه‌ها و تقویت سیستم ایمنی می‌شود. با توجه به مقدار قابل توجه ویتامین D در فندق توصیه می‌شود افرادی که از ریزش مو، مشکلات خواب، افسردگی، پوکی‌استخوان و دردهای عضلانی رنج می‌برند روزانه ۱۰ تا ۱۲ عدد فندق را در رژیم غذایی خود جای دهند.

·         بادام هندی

بادام هندی یکی از محبوب‌ترین مغزهای آجیل است که اغلب افراد عاشق طعم آن هستند. اگر سؤال شود که یکی از آجیل‌های دارای ویتامین d کدام است بدون شک بادام هندی در اولویت قرار دارد. این آجیل علاوه بر ویتامین دی حاوی مقادیر قابل‌توجهی از ویتامین‌های E و K بوده که در حفظ سلامت دندان‌ها، افزایش رشد مو، تقویت بینایی و جلوگیری از ابتلا به بیماری ام اس مؤثر هستند. توصیه می‌شود افرادی که زیاد در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرند و یا افرادی که منع مصرف قرص ویتامین دی دارند حتماً بادام هندی را در رژیم غذایی خود قرار دهند. بادام هندی با تأمین ویتامین دی مورد نیاز بدن از تعرق بیش از حد، تغییرات خلقی و ابتلا به عفونت جلوگیری می‌کند.

·         دانه سویا

دانه سویا علاوه بر ویتامین دی دارای املاح معدنی مورد نیاز بدن است. این دانه روغنی ارزش غذایی بسیار بالایی داشته و نقش مهمی در سلامت پوست و مو ایفا می‌کند. انواع ویتامین‌های K، E، D و C در دانه سویا وجود دارند؛ ازاین‌رو این دانه می‌تواند برای زنان باردار و شیرده یک رژیم سالم و کامل به حساب آید. با مصرف دانه سویا به صورت روزانه از پوکی استخوان، ابتلا به سرطان، افزایش کلسترول خون، گرفتگی عروق و افزایش وزن جلوگیری خواهید کرد. در صورتی که تمایل دارید در کنار تمام خواص سویا از ویتامین دی بیشتری بهره ببرید می‌توانید از شیرسویا در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

·         کشمش

با وجود این که کشمش نوعی میوه خشک شده به حساب می‌آید؛ اما اکثر ما از آن در ترکیب با آجیل‌ها استفاده می‌کنیم. کشمش یک پکیج کامل از انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین D است. از جمله دیگر ویتامین‌ها، مواد معدنی و ریزمغذی‌های موجود در کشمش می‌توان به ویتامین‌های C، B6، پتاسیم، فیبر و آهن اشاره کرد. برای بهره‌مندی از خواص کشمش می‌توانید آن را به تنهایی، همراه با غذا و دیگر آجیل‌ها مصرف کنید.

کدام آجیل‌ها بیشترین مقدار ویتامین D را دارند؟

تحقیقات نشان داده است که آجیل‌ها و دانه‌ها حاوی مقادیر مختلفی از ویتامین‌ها، چربی‌های سالم، پروتئین‌ها و آنتی‌اکسیدان هستند. مقدار ویتامین E و منیزیم در بادام درختی، مقدار آنتی‌اکسیدان‌ها و اسید آلفا لینولنیک در گردو، مواد معدنی چون آهن، کلسیم، منیزیم و روی در پسته و ویتامین E و فسفر در دانه‌های آفتاب‌گردان بالا است. در این بین میزان ویتامین D در گردو و بادام نسبت به بقیه انواع آن بیشتر است؛ بنابراین اگر بخواهیم بهترین آجیل‌های دارای ویتامین d را نام ببریم قطعاً بادام و گردو نسبت به بقیه انواع آجیل در اولویت هستند.

سخن پایانی

ویتامین D یکی از ویتامین‌های ضروری و مورد نیاز بدن در استخوان‌سازی است. مصرف روزانه مواد خوراکی که ویتامین d دارند می‌توانند باعث تقویت بافت استخوانی شده و شما را از پوکی‌استخوان، رفتگی عضلات و اختلالات سیستم عصبی و ایمنی نجات دهند. یکی از مهم‌ترین این منابع مغزها و آجیل‌ها هستند. انواع مختلفی از آجیل‌های دارای ویتامین d وجود دارند؛ اما در این میان گردو و بادام بیشترین مقدار این ویتامین را داشته و برای استخوان‌سازی مفیدتر هستند. برای جلوگیری از بروز بیماری‌های مربوط به عضله و استخوان توصیه می‌شود روزانه چند عدد آجیل را در وعده‌های صبحانه یا میان‌وعده مصرف کنید. در این مطلب به بررسی آجیل‌های دارای ویتامین دی و میزان ویتامین‌ دی موجود در هر نوع آجیل پرداخته شد.

منبع

تصویر روز
خبر های روز