به روز شده در: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۷
کد خبر: ۷۰۲۴۹۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۲۵ تير ۱۴۰۴

قطع آب و برق و بحرانی به نام عدم صرفه جویی!

روزنو :کمبود آب و برق در برخی شهر‌ها زندگی را سخت کرده است. وزیر نیرو دیروز گفت: «خشکسالی باعث شده تا استان‌های خراسان، تهران، مرکزی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز آب قرار گیرند.» در همین حال در برخی مناطق تهران کاهش فشار آب یا قطع آب گزارش شده است. شرکت آب و فاضلاب استان تهران دلیل نوسان شبکه آب را افزایش دما و رشد مصرف دانست. این در حالی است که وضعیت منابع آب کشور به حد بحران رسیده؛ به طوری که ۷ سد کشور زیر ۱۰ درصد آب دارند و ۲ سد در استان‌های هرمزگان و فارس خشک شده‌اند.

اصلاح الگوی مصرف

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو با اشاره به وضعیت منابع آبی در کشور، گفت: مردم باید الگوی مصرف و سبک زندگی خود را اصلاح کنند.

قطع آب و برق و بحران جنگ!

به گزارش روز نو صرفه‌جویی باید به‌طور جدی در دستور کار قرار گیرد. وزارت نیرو نیز برنامه دارد تا مشترکان پرمصرف را با تنبیه مواجه کند. وی با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای دریافت حق‌آبه هیرمند، گفت: پیگیر دریافت حق‌آبه‌های کشور هستیم.

واردات آب از ۴ کشور

وزیر نیرو گفت: استفاده از آب کشور‌های همسایه به‌عنوان واردات در دستور کار ما قرار دارد. تا کنون با کشور‌های ترکمنستان، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان مذاکراتی داشته‌ایم. تلاش ما این است که نیاز‌های اولیه استان‌های شرقی کشور را از طریق دریا و ظرفیت‌های طبیعی داخل کشور تأمین کنیم.

علی‌آبادی با بیان اینکه این طرح‌ها در حال اجرا هستند، گفت: پروژه تهلاب نیز با سرعت در حال پیشرفت است. امسال حدود ۱۰ درصد از حق‌آبه محقق شده است. با این حال، مذاکرات فنی را ادامه خواهیم داد.

مسابقه مصرف و تولید

وزیر نیرو اظهار کرد: بیش از هزار پروژه در حوزه برق در حال انجام است. بیش از ۲۰۰ پروژه نیز در حوزه آب در دست اجراست.

علی‌آبادی گفت: مردم اگر قدر نعمت را بدانیم و منابع را درست مصرف کنیم، خداوند گره از کار ما خواهد گشود و اقدامات مهندسی‌مان نیز نتایج بهتری به همراه خواهد داشت. اما اگر تلاش کنیم، آب و برق تولید کنیم و هم‌زمان مصرف را بالا ببریم، طبیعی است که ممکن است در مسابقه میان تولید و مصرف موفق نباشیم.

بازچرخانی آب

علی‌آبادی با تاکید بر اینکه ما چاره‌ای جز اجرای برنامه بازچرخانی آب نداریم. این موضوع جزو الزامات قانونی و فنی است. بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه، تأکید شده که صنایع ملزم به استفاده از آب‌های غیرمتعارف و پساب هستند. البته آبی که بازچرخانی می‌شود، برای همه مصارف مناسب نیست. تلاش داریم با استفاده از فناوری، شرایطی ایجاد کنیم که این آب برای مصارف متنوع قابل استفاده شود. بازچرخانی ایمن را تضمین می‌کنیم. یعنی آبی که تولید می‌شود، به مصرف می‌رسد و اگر از آن هم پسابی حاصل شود، مجدداً قابلیت بازچرخانی خواهد داشت.

قطع آب

وزیر نیرو از احتمال قطع آب با تداوم پر مصرفی خبر داد و افزود: اگر شرایط مصرف به همین نحو ادامه یابد، احتمال بروز قطعی آب وجود خواهد داشت از این رو تغییر در رفتار مصرف کنندگان ضروری است.

مرگ سد ماملو به زودی

وزیر نیرو با اشاره به اینکه بیش از ۵ سال است که در خشکسالی به سر می‌بریم درباره وضعیت سد‌ها توضیح داد که ممکن است ما تا یک ماه آینده سد ماملو را از دست بدهیم. عباس علی آبادی دیروز در مراسم آغاز بهره برداری از طرح‌های فاضلاب شهر لواسان، جنگلبان و امام زاده داوود، اظهار کرد: در حوزه بارش‌ها نسبت به پارسال ۳۱ درصد و نسبت به بلندمدت ۴۴ درصد عقب هستیم. باید روش‌های متفاوتی برای کنترل مصرف داشته باشیم، خوش مصرف‌ها تشویق و بدمصرف‌ها تنبیه شوند، زیرا برای مردم زحمت ایجاد می‌کنند.

برداشت بی رویه آب

وزیر نیرو با هشدار نسبت به کاهش چشمگیر منابع آبی کشور طی سال‌های اخیر، تاکید کرد: در این شرایط لازم است بازنگری در الگوی مصرف آب تأکید کرد و از برخورد قانونی با استفاده‌های نادرست از آب شرب، از جمله راه‌اندازی استخر‌های غیرمجاز وجود داشته باشد. وزیر نیرو با ابراز نگرانی از کاهش شدید منابع آب تجدیدپذیر کشور، اظهار کرد: در طول ۳۰ سال گذشته، حدود ۱۰۰ میلیارد مترمکعب از منابع آبی کشور کاسته شده که این امر نتیجه ترکیبی از دخالت‌های انسانی و تغییرات اقلیمی است. سهم ایران از برداشت آب به‌شدت کاهش یافته و اکنون به سطحی بسیار پایین‌تر از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب در سال رسیده است. این شرایط ایجاب می‌کند که تعاریف مصرف و نحوه استفاده از آب متناسب با اقلیم کشور بازنگری شود. مصرف نادرست آب شرب از جمله شست‌وشوی زمین یا استفاده از استخر‌های غیرمجاز در برخی منازل مسکونی به‌ویژه در مناطقی مانند لواسان، یک تهدید جدی برای منابع محدود آبی کشور است.

تصویر روز
خبر های روز