به روز شده در: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۶۹۹۹۸۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۱۰ تير ۱۴۰۴

۶۰ روز مذاکره کردیم و در آخر تصمیم گرفتم اقدام کنیم

روزنو :رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی ادعا کرد: «در طول مذاکرات، ایران خواستار ادامه یافتن برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود شد. اما من اجازه آن را ندادم و نخواهم داد.»

رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی ادعا کرد: «در طول مذاکرات، ایران خواستار ادامه یافتن برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود شد. اما من اجازه آن را ندادم و نخواهم داد.»

۶۰ روز مذاکره کردیم و در آخر تصمیم گرفتم اقدام کنیم

به گزارش روز نو دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با شبکه آمریکایی «فاکس نیوز»، گفت: «می‌دانستیم ایران تأسیسات بسیار زیادی دارد. آنها سه تأسیسات هسته‌ای اصلی دارد و ما خواستار تسلیم شدن این تأسیسات به آمریکا شدیم. اما در طول مذاکرات، ایران خواستار ادامه یافتن برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود شد. واژه غنی‌سازی اورانیوم، واژه بدی است. من اجازه آن را ندادم و نخواهم داد.»

ترامپ در توجیه حمله به ایران گفت: «۶۰ روز مذاکره کردیم و در آخر تصمیم گرفتم اقدام کنیم.»

ترامپ در ادامه گفت‌وگوی خود با اشاره به اطلاعات محرمانه منتشر شده درباره عدم دستیابی به اهداف حملات به ایران، مدعی شد: «دموکرات‌ها این اطلاعات‌های محرمانه علیه ایران را منتشر کردند.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین بدون اشاره دوباره به دموکرات‌ها، گفت افرادی که این اطلاعات را درز دادند، باید محاکمه شوند.

او در پاسخ به سوالی درباره منتقل شدن ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران به مکان‌هایی امن پیش از حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «کار بسیار دشوار و خطرناکی است. ذخایر اورانیوم بسیار سنگین وزن هستند. آنها ذخایر اورانیوم خود را منتقل نکردند.»

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: «ایران از تصمیم ما برای حمله به این تأسیسات اطلاعی نداشت. هیچ‌کس نمی‌دانست. حتی اگر می‌دانستند، کسی فکر نمی‌کرد به آن تأسیسات (فردو) حمله کنیم، زیرا بسیاری با اشاره به عمق این تأسیسات فکر می‌کردند هرگونه حمله‌ای با شکست مواجه شود.»

او با اشاره به تصاویر منتشر شده از تأسیسات هسته‌ای فردو و حضور ماشین‌های سنگین ادعا کرد: «این ماشین‌های سنگین، برای مستحکم‌تر کردن دریچه‌های فردو در این تأسیسات حضور داشتند. اما بمب‌های ما به راحتی به فردو نفوذ کردند.»

ترامپ با اشاره به اینکه جنگ ۱۲ روزه، «شدید» بوده است، گفت: «کار ما فوق‌العاده بود. سراسر تأسیسات فردو نابود شده است. اسرائیل آسیب‌هایی وارد کرده بود، اما ضربات نهایی را ما وارد کردیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت که ممکن است خلبان‌هایی که در حملات به ایران مشارکت داشتند، به کاخ سفید بروند.

ایران تا مدت‌ها به سمت صنعت هسته‌ای حرکت نخواهد کرد!

او در پاسخ به سوالی درباره تصمیم ایران برای تعلیق همکاری‌های خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «تا مدت‌ها ایران به سوی صنعت هسته‌ای حرکت نخواهد کرد. آنها این صنعت را داشتند و ۲۵ سال برای آن تلاش کردند.»

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «ایران چرا باید از رسیدن به سلاح هسته‌ای صرف نظر کند؟» گفت: «ایران بسیار خسته است. شاید از آن صرف نظر نکنند. اما در چنین شرایطی که خسته هستند، شاید تصمیم بگیرند از آن صرف نظر کنند.»

ترامپ افزود: «تحریم‌های بسیاری علیه ایران داریم. این اصطلاح را به کار بردم که گاهی اوقات با زبان خوش نتیجه بهتری به دست می‌آورید. من به این فکر می‌کردم که اگر کشور‌هایی همچون ایران عملکردی بهتر داشتند، تحریم‌ها را بردارم و اجازه دهم نفت بفروشند.»

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره «برداشته شدن تحریم‌های نفتی ایران برای فروش نفت به چین» گفت: «خیر، تحریم‌ها برداشته نشده‌اند. اگر ایرانیان نشان دهند که صلح‌آمیز هستند و رفتار بهتری از خود نشان دهند شاید تحریم‌ها را بردارم.»

ترامپ همچنین اذعان کرد: «تحریم‌ها برای آمریکا نیز هزینه‌آور هستند.»

رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «من می‌خواهم ایرانیان زندگی خوبی داشته باشند. اما آنها به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای بودند.»

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره تعرفه‌های خود علیه چین گفت: «چین تعرفه‌های گسترده‌ای را خواهد پرداخت. کسری تجاری بسیاری با آنها داریم. روابط بسیار خوبی با رئیس جمهور چین دارم. ما با چین توافقی داریم که فکر می‌کنم توافق خوبی است، امیدوارم برای همه توافق خوبی باشد.»

او افزود: «چینی‌ها آهن‌ربا‌های خاص مورد نیاز آمریکا را تولید می‌کنند. فکر می‌کنم کنار آمدن با چین چیز بسیار خوبی است، اما آنها تعرفه‌های قابل توجهی پرداخت خواهند کرد. تعرفه‌های من علیه چین همه چیز در این کشور را متوقف کرد. درحال ارائه کمک به چین هستم.»

رئیس جمهور آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال گسترش توافق ابراهیم و سازش کشور‌های بیشتری با اسرائیل گفت: «کشور‌های بسیاری خواستار پیوستن به پیمان ابراهیم شده‌اند. کشور‌های بسیار خوبی در این توافق هستند. مشکل اصلی ایران بود و اکنون فکر می‌کنم کشور‌های بسیاری به پیمان ابراهیم بپیوندند. زمانی فکر می‌کردم که ایران به پیمان ابراهیم خواهد پیوست. چنین توافقی به نفع آنها بود.»

تصویر روز
خبر های روز