به روز شده در: ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۰
کد خبر: ۶۹۶۳۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۷ - ۰۸ تير ۱۴۰۴
در روزنو بخوانید

معرفی درست کردن ساده‌ترین غذاها

روزنو :هدی کاشانیان: همه ما گاهی حوصله پخت غذای رسمی و پردردسر را نداریم. از این‌رو در اینجا چند غذای ساده، سریع و خوشمزه که با مواد اولیه دم‌دستی درست می‌شوند را به شما آموزش خواهیم داد. این لیست برای مواقعی عالی ا‌ست که وقت یا حوصله زیادی برای آشپزی ندارید، اما می‌خواهید یک غذای قابل‌خوردن و گرم داشته باشید.

معرفی درست کردن ساده‌ترین غذاها

1.     کوکو سبزی

کوکو سبزی یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین کوکوهای ایرانی است. این کوکوی خوشمزه همانطور که از نامش مشخص است از سبزیجات معطر تهیه می‌شود.

مواد لازم: سبزی (گشنیز، تره، جعفری، شوید، پیازچه)، تخم مرغ، گردوی خرد شده، نمک، فلفل، زردچوبه، روغن مایع

دستور پخت: برای پخت کوکو سبزی ابتدا باید سبزی تازه را پاک کنید بشویید و سپس به صورت ریز خرد کنید پس از شستن و خرد کردن سبزی را با تخم مرغ، گردوی خرد شده و نمک و ادویه های دیگر ترکیب کنید. مواد کوکو سبزی را که در ظرف ریخته و خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند و غلظت آن مانند ماست شود. سپس ماهیتابه‌ای را انتخاب کنید که مناسب حجم مواد کوکو باشد. تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن کف آن بریزید تا تابه چرب شود. بعد از داغ شدن روغن، مایه کوکو را درون تابه بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید به طوری که ضخامت کوکو در همه جای قالب و یا تابه یکسان باشد. سپس در تابه را ببندید تا کوکو با حرارت ملایم مغز پخت شود. بهتر است از شعله پخش کن در زیر تابه استفاده کنید تا حرارت در همه جا یکسان باشد. وقتی مایه کوکو کاملا پخته و سرخ شد برگردانید و طرف دیگر کوکو را سرخ کنید.

2.     کشک بادمجان

کشک بادمجان غذای خوشمزه ای که در منوی غذایی بسیاری از کدبانوهای ایرانی قرار دارد. این غذا اصیل و قدیمی ایرانی را می‌توان با مواد در دسترسی مانند بادمجان، کشک، سیر و پیاز و... به راحتی در خانه تهیه کرد و با نان و سبزی خوردن نوش جان کرد.

مواد لازم: بادمجان، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، نعنا خشک، پیاز، سیر، گردوی آسیاب شده، کشک

طرز تهیه: برای تهیه یک کشک بادمجان خوشمزه ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگیرید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید و برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجان آن‌ها را نیم تا یک ساعت درون آب نمک قرار دهید. بادمجان‌هایی را که درون آب نمک قرار داده‌اید را خارج کرده و آبکشی کنید و بگذارید آب آن‌ها خارج شود، سپس درون تابه‌ای مقداری روغن بریزید و بادمجان‌ها را سرخ کنید اما توجه کنید که بادمجان‌های شما بیش از حد سرخ نشوند. در این مرحله پیاز را پوست بگیرید و بعد از خرد کردن به صورت ریز و نگینی درون تابه‌ای با مقدار اندکی روغن سرخ شود، دقت کنید که پیاز شما نسوزد و پیازها با حرارت ملایم کاراملی رنگ شوند. برای افزایش طعم و بوی ادویه‌ها بعد از سرخ شدن پیاز زرد چوبه و فلفل سیاه را به پیازها بیافزایید و کمی تفت دهید تا طعم ادویه‌ها به خورد پیاز‌ها برود و پیاز‌ها طعم بگیرند. می‌توانید سیر را نیز رنده و یا خرد کنید وهمراه پیاز سرخ کنید و یا اینکه می‌توانید سیر را بدون سرخ کردن به کشک بادمجان بیافزایید، این کار کاملاً سلیقه‌ای است. در این مرحله سیر داغ و پیاز داغ را از تابه خارج کرده و کنار می‌گذاریم و سپس نعناع را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و 30 ثانیه تفت دهید تا رنگ نعناع کمی تیر شود. بیش از 30 ثانیه تفت دادن نعناع سبب تلخ شدن آن می‌شود. بادمجان‌های سرخ شده را درون تابه‌ای بریزید و با کمک چنگال یا گوشتکوب له کنید و پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ و گردو آسیاب شده را به آن بیافزایید و چندین بار هم بزنید تا تمامی مواد به صورت یکنواخت با یکدیگر ترکیب شوند.

3.     شامی کباب

شامی کباب یک غذای خوش خوراک و بسیار ترد است که در کمتر از یک ساعت می‌توان آن را آماده و برای یک وعده غذایی مصرف است.

مواد لازم: پیاز، گوشت، لپه پخته، نمک، فلفل، زردچوبه، آب، تخم مرغ، بیکینگ پودر، زعفران ساییده

طرز تهیه: پیازها را به چهار قسمت تقسیم می‌کنیم و به همراه گوشت، مقداری زردچوبه و آب به مدت سه ساعت می‌پزیم تا گوشت کاملاً پخته شود. بعد از اینکه گوشت‌ها پخت، آب آن را جدا می‌کنم و به همراه لپه پخته شده در چرخ گوشت، چرخ می‌کنیم. تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی جداگانه می‌شکنیم و هم میزنیم تا سفیده و زرده تخم مرغ باهم مخلوط شوند. سپس بیکینگ پودر را داخل تخم‌مرغ‌ها می‌ریزیم و هم می‌زنیم. مقداری زعفران ساییده را به همراه کمی نمک و فلفل به تخم مرغ‌ها اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم. تخم مرغ هم زده را با گوشت و لپه چرخ شده مخلوط می‌کنیم و حسابی ورز می‌دهیم تا کاملاً مخلوط شوند. یک تابه مناسب انتخاب می‌کنیم و مقداری روغن داخلش می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا روغن داغ شود. سپس به اندازه دلخواه از مایه شامی برمی‌داریم و به صورت کوفته قلقلی در دستمان به آن شکل می‌دهیم و در پایان مانند کوکو سیب زمینی تختش می‌کنیم و وسطش را با انگشت یک سوراخ ایجاد می‌کنیم و داخل روغن سرخش می‌کنیم. وقتی یک طرف آن سرخ شد طرف دیگر را برمی‌گردانیم و سرخ می‌کنیم و به همین ترتیب تمام مایه شامی را سرخ می‌کنیم.

4.     سالاد الویه

سالاد الویه یک غذای ساده و خوشمزه که به سادگی میشه آن را در کمتر از 45 دقیقه تهیه کرد و برای شام بسیار مناسب است.

مواد لازم: سیب زمینی، تخم مرغ آب‌پز، خیارشور، نخود سبز، آب لیمو، سینه مرغ، روغن زیتون، سس مایونز، نمک و فلفل، هویج و گوجه فرنگی

طرز تهیه: برای تهیه سالاد الویه مرغ ابتدا باید سینه مرغ را به همراه ادویه، پیاز، سیر و کمی آب بپزید، برای این کار نیاز نیست که پیاز را بسیار ریز خرد کنید. بهتر است به مرغ مقدار بیشتری نمک اضافه کنید تا خوش نمک‌تر شود و مزه بهتری بگیرد. در ادامه سیب زمینی را در قابلمه‌ای متناسب با حجم مواد بگذارید تا با آب و نمک بپزد. علت افزودن نمک ایمنی است که سیب زمینی‌ها هنگام پخت ترک نخورند. تخم مرغ‌ها را نیز در ظرف دیگری بگذارید تا بپزند. پس از اینکه از پخت سیب زمینی، تخم مرغ، مرغ اطمینان حاصل کردید مواد را با کمک رنده، در ظرف‌های جداگانه رنده کنید. حال به سراغ آماده کردن سس سالاد الویه بروید. بدین منظور در ظرف مناسبی (مایونز، روغن زیتون، آب لیمو، نمک و فلفل سیاه) را با یکدیگر ترکیب کنید تا کاملاً یک سس رقیق و خوشمزه به دست آورید. سس را با سیب زمین رنده شده ترکیب کنید. در ادامه خیارشورها را شسته به صورت نگینی ریز خرد کنید. سیب زمینی‌ها مخلوط شده با سس را در ظرفی که می‌خواهید سالاد الویه تهیه کنید بریزید سپس به آن مرغ رنده شده، تخم مرغ رنده شده، خیارشور و نخود فرنگی را اضافه کنید. تمامی مواد گفته شده را دستکش پلاستیکی دست کنید و وزر دهید تا کاملاً با یکدیگر ترکیب شوند. سالاد الویه آمادست فقط باید دقت کنید که نمک موجود در آن زیاد نشود چون در پخت هر کدام از این مواد از نمک استفاده شد. برای تزیین سالاد هم می‌توانید مقداری از سس را روی سالاد بکشید تا سطح آن صاف و صیقلی شود و بعد با گوجه فرنگی یا انواع سبزیجات و هویج آن را تزیین کنید.

5.     سالاد ماکارونی

سالاد ماکارونی از سالادهای مجلسی و پرطرفدار ایرانی است که علاوه بر اینکه به‌عنوان سالاد تهیه می‌شود در بعضی مجالس به‌عنوان پیش غذا نیز سرو می‌شود. البته گاهی اوقات به‌عنوان یک وعده غذایی کامل در منزل نیز سرو می‌شود.

مواد لازم: روغن زیتون، ماکارونی شکلی، خیارشور، فلفل دلمه‌ای، ذرت، نخود فرنگی، هویج، کالباس، لیمو ترش، روغن مایع، سس مایونز، نمک، فلفل سیاه و قرمز

طرز تهیه: برای پخت سالاد ماکارونی اول قابلمه‌ای مناسب با حجم ماکارونی‌ها را پر از آب کنید، در ادامه بگذارید تا آب درون قابلمه به جوش آید. پس از اینکه آب به جوش آمد به آن مقداری روغ مایع اضافه کنید. حدود یک قاشق غذا خوری نمک را به آب در حال جوش اضافه کنید. حال باید ماکارونی‌های سالاد را به آب را در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا ماکارونی‌ها به پخت برسند. تا زمانی که ماکارونی‌ها به پخت دلخواه شما برسند خیار شور، فلفل دلمه‌ای، هویج را شسته، سپس آن‌ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. کالباس‌ها را نیز نگینی خرد کنید. هویج‌ها را به دنده متوسط رنده، رنده کنید. در ظرفی مناسب ابتدا سس مایونز را بریزید سپس با کمک یک همزن و یا چنگال هم بزنید تا کمی رقیق‌تر شود.

سپس به سس فلفل سیاه و قرمز همچنین نمک و آب لیمو ترش و روغن زیتون اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند. پس از اینکه از پخت ماکارونی‌ها اطینان حاصل کردید آن را آبکش کنید. پس از آبکش کردن ماکارونی‌ها را در ظرفی که می‌خواهید سالاد را حاضر کنید بریزید. تمامی مواد را که شامل خیارشور، کالباس، فلفل دلمه‌ای، هویج رنده شده، نخو فرنگی، ذرت، سس است را به ظرفی که ماکارونی‌ها را ریخته‌اید اضافه کنید و کاملاً مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. سالاد را حدود یک یا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس می‌توانید آن را با گوجه و زیتون تزیین کنید سپس سرو کنید.

6.     کباب تابه‌ای

کباب تابه‌ای جدای اینکه خوشمزه و لذیذ است، سریع و آسان آماده می‌شود و همین موضوع باعث محبوبیت بیشتر آن شده است.

مواد لازم: گوشت چرخ کرده، پیاز بزرگ، گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زرد چوبه، پاپریکا، زعفران دم کرده، سماق، فلفل قرمز، رب گوجه فرنگی، فلفل سبز یا دلمه‌ای، کره، لیمو ترش تازه

طرز تهیه: برای تهیه کباب تابه‌ای ابتدا یک عدد پیاز را پوست گرفته سپس بشویید. پیاز شسته شده را با دنده ریز رنده کنید. پیازی که رنده کرده‌اید را  با کمک یک الک آب آن را بگیرید و پیاز را در ظرف دیگر و آب پیاز را به صورت جداگانه در ظرف دیگری نگهداری کنید. حالا گوشت چرخ کرده را در ظرف دیگری بریزید سپس پیازی که آب آن را گرفته‌اید به گوشت اضافه کنید. با دست شروع به ورز دادن گوشت با پیاز کنید. ادویه های کباب که شامل (فلفل سیاه، فلفل قرمز، سماق، زردچوبه و نمک) می شود را به ترکیب پیاز و گوشت چرخ کرده اضافه کنید. شما می‌توانید ادویه کاری و یا هر ادویه دیگری که دوست دارید را نیز به این ترکیب اضافه کنید. سپس سماق را به مواد گوشت اضافه کنید هم در آخر روی کباب‌ها مقداری سماق بریزید. شما در این مرحله می‌توانید کمی زعفران هم به مواد کباب اضافه کنید تا کباب شما عطر و رنگ بی نظیری به خود بگیرد. هم اکنون شروع به ورز دادن گوشت با مواد کنید تا گوشت حالت چسبندگی بگیرد و ته ظرف چرب شود. اگر برای تهیه کباب زمان داشتید روی ظرفی که گوشت را ورز داده‌اید سلفون بکشید سپس حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کمی تغییر رنگ بدهد و تیره‌تر و به اصلاح بیات شود. پس از گذشت یک ساعت گوشت را از یخچال خارج کنید. سپس یک تابه مناسب با حجم موادتان را انتخاب کنید و کف آن را با برس آشپزی چرب کنید. بهتر است از روغن کمتری استفاده کنید اما اگر دوست دارید کباب شما چرب باشد می‌توانید از روغن بیشتری استفاده کنید.

گوشت را به صورت یکنواخت و صاف کف تابه پهن کنید. بهتر است که ضخامت گوشت در تابه به اندازه یک بند انگشت باشد. با کمک یک چاقو به آرامی روی سطح گوشت ضربه بزنید تا شیارهای باریکی روی سطح گوشت ایجاد کنید. با کمک یک کفگیر مناسب شیارهای صافی روی گوشت ایجاد کنید. می‌توانید به تعداد افراد برش ایجاد کنید. توجه کنید که برش‌های گوشت بسیار باریک نباشد زیرا گوشت پس از پخت خشک می‌شود. تابه را روی حرارت کم قرار دهید. پس از گذشت چند دقیقه درب تابه را بگذارید تا گوشت آب بیاندازد و به اصلاح گوشت بخارپز و مغز پخت شود. پس از اینکه یک سمت کباب‌ها سرخ شد زمان آن است که گوشت‌ها را برگردانید توجه داشته باشد اگر هنگام برگرداندن در تابه آب وجود نداشت کمی آب پیاز به کف تابه اضافه کنید تا طرف دیگر کباب نیز بخارپز شود. در تابه دیگری کره را آب کنید.

شما می‌توانید برای آب کردن کره از روش بن ماری استفاده کنید. حالا رب گوجه فرنگی را در کره آب شده تفت دهید تا کاملاً با هم ترکیب شوند. مقدار کمی آب به این ترکیب اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا کاملاً بوی خامی رب گرفته شود. اندکی زعفران نیز به سس تا اضافه کنید تا عطر و طعم سس بسیار دلچسب‌تر شود. آب لیمو ترش را نیز به این سس اضافه کرده و هم بزنید. نمک و فلفل سیاه را سس اضافه کرده تا این سس طعم بهتری بگیرد. از پودر سیر نیز در این مرحله می‌توانید استفاده کنید. گوجه‌ها را نیز به صورت حلقه‌ای برش بزنید و به سس اضافه کنید. سس را به همراه گوجه‌ها روی کباب‌ها بریزید.

تصویر روز
خبر های روز