
شناسایی متهم ردیف اول حادثه بندر شهید رجایی
پیرحسین کولیوند در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، گفت: سال گذشته بسیار سال سخت و پرکاری برای ما بود، ما به محض اینکه از عملیات نوروزی ۱۴۰۳ و خدمات ماه رمضان را تمام کردیم، حادثه بالگرد رئیس جمهور اتفاق افتاد.
وی افزود: ما به همراه سایر نهادها تمام توان خود را به کار بردیم، اما بسیار عملیات سختی بود و شرایط جوی بدی بود؛ اما با وجود اینکه این عزیزان را از دست دادیم توانستیم پیکرها را بازگردانیم.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: بعد از آن، عملیات اعزام حجاج مثل واکسیناسیون انجام شد که میدانید در تمام مسیر حج، همکاران من حضور دارند و تعداد جانباختگان ۳۰ درصد کاهش یافت. یعنی عملیات پزشکی حج بسیار عالیتر انجام شد با اینکه تعداد نیروهای ما کمتر شده بود.
کولیوند گفت: سپس عملیات اربعین انجام شد و بیش از ۸ هزار نفر از داوطلبان ما در این عملیات در عراق شرکت کردند و در هر دو کشور، نیرویهای ما خالصانه به زائران خدمت رسانی کردند. ما سعی کردیم دارو و تجهیزات و امکانات درمانی کم نیاید و همه تجهیزات خود را به کار بردیم.
وی افزود: علاوه بر این، کمکهای ارسالی مردم را به غزه ارسال میکردیم. همچنین بعد از انفجار پیجرها تعداد زیادی مجروح به کشور ما آمدند و از خدمات استفاده کردند.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: عملیات زمستانی، چهارشنبه آخر سال، عید نوروز، ماه رمضان، شبهای قدر و ... نیز از جمله سایر عملیاتهای ما بود که در سال ۱۴۰۳ اجرا شد.
کولیوند گفت: همچنین کمکهای معیشتی برای افراد نیازمند نیز در سال گذشته انجام شد.
بی احتیاطی عامل حادثه بندرشهید رجایی بندرعباس
وی درباره حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس افزود: در هفته گذشته نیز حادثه انفجار در بندرعباس را نیز داشتیم که آتش سوزی فاجعهای بود و دنیایی از کانیترها در آنجا وجود داشت که آتش به آنها سرایت میکرد. مهمترین اقدام وزارت کشور، هماهنگی تمام نهادها بود که بسیار خوب انجام شد. سپس در اولین اقدامات کانتیرهای سالم را سریعا جابه جا کردیم که آتش به جای دیگر سرایت نکند.
کولیوند افزود: عامل این حریق بی احتیاطی دستگاههای مربوطه بود که باید عوامل مهم پدافندی را رعایت میکردند؛ اما قطعا علت دقیق اعلام خواهد شد.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: ۵ فروند بالگرد هلال احمر عملیات اطفای حریق را انجام میداد. همچنین هواپیماهای سپاه و ارتش نیز به ما برای اطفای حریق و انتقال بیماران بدحال کمک کردند. بیش از هزار مجروح به بیمارستانها منتقل شدند که در بیمارستانهای مختلف پذیرش شدند.
کولیوند گفت: ۳۵۰ امدادگر داوطلب و جان بر کف در این حادثه به ما در این عملیات کمک کردند و امر اطفای حریق، انتقال مصدومان و در برقراری نظم منطقه کمک میکردند. همچنین پلیس فورا در محل امنیت برقرار کرد و خوشبختانه هیچ سرقتی نیز انجام نشد.
وی افزود: حدود ۲.۵ روز اطفای کامل حریق زمان برد؛ اما از ۴ هزارو ۴۰۰ کانتینری که در بندر وجود داشت خوشبختانه ۳۰ درصد از آنها سالم ماند.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: به لطف خدا شرایط سخت را گذراندیم و تلخی آن برای ما به جا ماند و تسلیت میگویم به خانوادههای جانباختگان این حادثه.