به روز شده در: ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۵
کد خبر: ۶۷۰۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۲۳ دی ۱۴۰۳

چرا تعطیلی‌ها دیگر مردم را خوشحال نمی‌کند؟

یکی از مصائب تداوم تعطیلی بر روند آموزشی کشور است، هنوز فراموش نکرده‌ایم که دوران آموزش مجازی در کرونا، تا چه میزان آسیب به سطح یادگیری دانش‌آموزان زده است. بسیاری از آنها را در دروس متعدد دچار ضعف کرد
روزنو :

چرا تعطیلی‌ها دیگر مردم را خوشحال نمی‌کند؟

گزارش «آرمان امروز» از مسائل اجتماعی تداوم تعطیلی‌ها

 

آرمان امروز- محمدسعید رضائی: تعطیلی روز گذشته (شنبه ۲۲ دی‌ماه) در بسیاری از استان‌های کشور و آن‌هم در روز آغازین هفته، با واکنش‌های بسیار منفی همراه بود. روند تعطیلی برای مقابله با افزایش آلودگی هوا، مدیریت مصرف سوخت و یک علامت «؟» در رابطه با تعطیل کردن کشور که برخی از رسانه‌ها آن را مطرح می‌کنند، به روند ملال آوری در ماه‌ها و سال‌های گذشته تبدیل شده است. روز جمعه و در شرایطی که مردم و کسبه خود را آماه می کردند که هفته خود را با انرژی آغاز کنند، ناگهان اعلام شد ادارات دولتی، مدارس، دانشگاه‌ها، بانک‌ها و مؤسسات عمومی در بیش از نیمی از استان‌های کشور از جمله تهران، فارس، قم، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، همدان، گلستان، زنجان، سمنان، کردستان، اردبیل، البرز، مرکزی، مازندران و آذربایجان شرقی تعطیل هستند و همین امر موجب بروز نارضایتی مردم در شبکه های اجتماعی شد، همان مردمی که تا چند سال پیش با اعلام یک روز تعطیلی در اوایل، اواسط یا اواخر هفته، با چه موجی از شادی در میان مردم همراه می‌شد، بهانه‌ای برای مهمانی و سفر و گردش‌های خانوادگی در یک روز غیرتعطیل، بهانه‌ای برای بازآفرینی توان سرمایه انسانی.. اما تعطیلی‌های اخیر که تداوم تعطیلی‌های پردامنه در سال‌های گذشته بوده و روند غیرحضوری شدن مدارس، باعث بروز نارضایتی در میان مردم شده است.


چه کسی مقصر است؟
هرچند که دولتی که کمتر از شش ماه، کشور را تحویل گرفته را نمی‌توان مقصر این موضوع دانست و این روند ناترازی‌ها و آلودگی شدید هوا در سال‌های گذشته نیز با شدت وجود داشته، اما حالا رسانه‌هایی که در دولت قبل، واقعیت‌ها را پنهان و رسانه های اصلاح طلب را محکوم می کردند که واقعیت ها و موفقیت‌های دولت را نمی بینید و از دولت وقت تعریف و تمجید نمی کنند، حالا منتقد اصلی این تعطیلات شده‌اند و مشکلات را از سرناکارآمدی دولت می‌دانند، در حالی که خودشان هم خوب می دانند که در مدت شش ماه نمی توان معجزه کرد. صدا و سیما هم ظاهرا در جهانی موازی سیر می‌کند و دائم از ناکارآمدی کشور آمریکا و تمسخر این دولت برای ناتوانی در مهار آتش سوزی صحبت می‌کند. محمود صادقی، فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به تعطیلی اکثر استانهای کشور در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کل مملکت تعطیل شده، علتش را هم درست نمی‌گویند. شبکه خبر سیما با تیتر «ناتوانی مقامات آمریکا در مهار آتش‌سوزی کالیفرنیا»، درحال مصاحبه با کارشناسان مسائل آمریکا! درباره علت آن است!» در این شرایط بازاری و صنعتگر، کارمند و کارگر، دانش‌آموز و معلم، دانشجو و استاد از این آشفتگی به‌هم ریخته‌اند.


استرس و افت تحصیلی دانش آموزان
یکی از مصائب تداوم تعطیلی بر روند آموزشی کشور است، هنوز فراموش نکرده‌ایم که دوران آموزش مجازی در کرونا، تا چه میزان آسیب به سطح یادگیری دانش‌آموزان زده است. بسیاری از آنها را در دروس متعدد دچار ضعف کرد. همین چند روز پیش بود که فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش اعلام کرد که: «امسال تعطیلی‌های مدارس بیشتر به خاطر ناترازی انرژی بوده است. الزاما وزارت آموزش و پرورش قائل به تعطیلی مدارس نیست زیرا یک روز تعطیلی مدارس حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد. موضع آموزش و پرورش در همه تصمیم‌گیری‌ها برای تعطیلی مدارس، منفی بوده است.» همه این موارد و نیز موارد دیگر در نهایت باری گران به بار معیشت شهروندان اضافه می‌کند. آنها حال باید برای جبران کاستی‌های آموزشی فرزندانشان، برای سلامتشان، و برای همه هزینه‌های تحمیل‌شده، به دنبال راه جبرانی باشند. آن هم در شرایطی که در روند عادی فعلی نیز، روزهای غیرعادی را سپری می‌کنند.


در این شرایط تعطیلی‌های اجباری سبب خواهد شد که نزاع های خانوادگی نیز افزایش داشته باشد. علی‌اصغر صادقی مجرد، نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفته است: «تعطیلی‌های ناگهانی می‌تواند باعث ایجاد استرس، اضطراب و حتی افسردگی شود و مردم نگران آینده شغلی، تحصیلی و اقتصادی خود شوند. این وضعیت به‌ویژه برای خانواده‌هایی که منابع درآمدی محدود دارند یا کسب‌وکارهای کوچک را مدیریت می‌کنند، بسیار نگران‌کننده است. با این اوصاف تعطیلی‌های ناشی از آلودگی هوا، تأثیرات اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای به همراه دارد و اگرچه ممکن است به طور موقت از شدت آلودگی هوا بکاهد یا ناترازی انرژی را برطرف کند و باعث کاهش مصرف شود اما هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی بالایی را نیز به دنبال خواهد داشت.»

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز