به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۶۶۹۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۲ - ۲۰ دی ۱۴۰۳
رئیس سازمان بهزیستی کشور خبر داد

۱۱ درصد جمعیت کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سازمان بهزیستی ۹۰ درصد فعالیتهای خود را به بخش غیردولتی سپرده است و اعتبارات را به موسسات پرداخت می کند. مشکلاتی در نظارت بر موسسات وجود دارد که به دنبال آنیم نظارت بر موسسات توسط تشکلها و موسسات غیر دولتی انجام شود.
روزنو :

۱۱ درصد جمعیت کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی  هستند

 تفاهم نامه همکاری میان سازمان بهزیستی کشور و سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با موضوع گسترش فعالیت‌های توانبخشی، آموزشی و تبادل تجربیات با حضور جمعی از مدیران پیشکسوت ادوار (یاد یاران) منعقد شد.

دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور در این نشست با بیان اینکه میان ماموریت‌ها و اهداف متعدد، ساختار و منابع سازمان بهزیستی ناترازی زیادی وجود دارد گفت: علاوه بر کوچک شدن ساختار سازمان بهزیستی ماموریتهای آن ده ها برابر افزایش یافته است. ۱۱ درصد جمعیت کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند ولی ۱.۰۴ درصد اعتبارات کشور به جامعه هدف بهزیستی اختصاص یافته است که این بودجه ۵۴ هزار میلیارد تومان در سال جاری و در سال آینده ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی می شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، وی تلاش برای افزایش اعتبارات را اشتباهی استراتژیک خواند و افزود: بالندگی و افزایندگی در سازمان بهزیستی از طریق اقتصادی شدن بسیاری از فعالیت های بهزیستی از یک سو و اتکا به توان مردمی با توجه به نگاه مثبت مردم به این سازمان صورت می گیرد.

حسینی با بیان اینکه توسعه تشکل‌های غیر دولتی و موسسات و استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی در دستور کار قرار دارد، گفت: مشارکت مردم در پشت سدی قرار گرفته که باید از این ظرفیت بهره گیری و استفاده کامل صورت پذیرد.

وی با اشاره به ۱۲ استراتژی سازمان بهزیستی تشریح کرد: ایجاد شبکه داوطلبان در سراسر کشور و بهره مندی از توان مددکاران، پزشکان، هنرمندان، ورزشکاران، خیرین و سایر افراد داوطلب در کشور یکی از این سیاست‌هاست.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به آخرین پژوهش بین المللی صورت گرفته در حوزه نیکوکاری گفت: ۶۶ درصد ایرانیان به صورت فردی در امور خیر مشارکت دارند که رتبه ۲۳ دنیا را به خود اختصاص داده است، ولی باید در زمینه خیر کثیر ساماندهی شده فرهنگ سازی و اقدامات موثر تری صورت پذیرد. برای توسعه کمی و کیفی کار خیر باید فعالیت خیرخواهانه چه در قالب شبکه های داوطلبانه و چه در توسعه کمی و کیفی در قالب تشکل ها در قلمروهای مختلف موضوعی ساماندهی شود.

وی فعالیت های محله محور را یکی دیگر از سیاست های سازمان بهزیستی عنوان کرد و افزود: دو نهاد خانواده و محله در گذشته دارای کارکردهای بسیار مفیدی بودند که کارکرد محله از بین رفته است و لازم است کارکرد آن احیا شود. به زودی بر اساس سیاست های محله محوری طرح بهزیست محله رونمایی خواهد شد.

دکتر حسینی تشریح کرد: در این طرح از ظرفیت های مکانی مدارس، مساجد، سراهای محله و خانه های بهداشت و از شبکه داوطلبان محلی و سرمایه های اجتماعی بهره گیری و در قالب تشکل های فعال خدمات بهزیستانه ارائه می شود.

وی ادامه داد: در اولین گام خدمت آموزش به سالمندان در محلات انجام خواهد گرفت که بر اساس آن ۳۱ نیروی آموزش دیده، ۳۰ نفر از تسهیلگران محلات در هر استان را آموزش خواهند داد تا سالمندان را در محلات در زمینه های مختلف آموزش دهند. بر اساس سند تحول بنیادین در قالب تفاهم نامه ای به دنبال آنیم در هر محله یک مدرسه انتخاب و در ابتدا بازنشستگان آموزش و پرورش آموزش ببینند.

رئیس سازمان بهزیستی همچنین در بخش دیگر از سخنان خود با اعلام برگزاری منظم جلسات شورای مشورتی در سازمان بهزیستی گفت: سند جامع راهبردی توانمندسازی در سازمان بهزیستی در حال تدوین است و همه ۱۷۰ فعالیت این سازمان باید به توانمندسازی منجر شود که در غیر این صورت تعطیل، تعدیل و یا تاسیس خواهند شد. همه طرح های سازمان بهزیستی قبل از اجرا باید مورد تایید شورای مشورتی قرار گیرد.

وی با تشریح فعالیت‌های سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی ۹۰ درصد فعالیتهای خود را به بخش غیر دولتی سپرده است و اعتبارات را به موسسات پرداخت می کند. مشکلاتی در نظارت بر موسسات وجود دارد که به دنبال آنیم نظارت بر موسسات توسط تشکلها و موسسات غیر دولتی انجام شود.

دکتر علی اصغر فانی وزیر اسبق آموزش و پرورش در این نشست با اشاره به اینکه اگر به کارکنان بهزیستی باور داشته باشید، اعتماد کنید و کار را به آنها بسپارید نتایج عالی را کسب خواهید کرد، گفت: ایجاد اعتماد متقابل میان کارکنان و مدیران یک شرط اصلی مدیریت موفق است.

وی با تاکید بر فرموده امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه خدمت به افراد دارای معلولیت خدمت به نبی اکرم (ص)، افزود: کمک به افراد مستضعف و نیازمندان جامعه مورد تاکید بزرگان دین بوده است.

فانی با اشاره به انگ زدایی از افراد دارای معلولیت برای کمک به خانواده‌ها تشریح کرد: در طرحی که به خانواده‌ها به لحاظ روحی بسیار کمک می کرد، افراد دارای معلولیت و دانش آموزان مرزی در مدارس عادی تحصیل می کنند و به ازای هر دانش آموز مرزی مقرر بود از تعداد دانش آموزان کلاس ۴ دانش‌آموز برای آموزش بهتر کاسته شود که لازم است این موضوع رعایت و پیگیری شود.

وی با بیان اینکه اهدای مجوز تاسیس مهدهای کودک در سالهای گذشته از بهزیستی به آموزش و پرورش واگذار شده است، عنوان کرد: لازم است مهدهای کودک با همکاری بهزیستی و آموزش و پرورش ساماندهی شوند.

فانی با تاکید بر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برای افراد دارای معلولیت افزود: بهره گیری از بازی‌های فکری برای آموزش کودکان دارای معلولیت اثربخشی بیشتری دارد که ضروری است کمیته‌ای برای ایجاد بازی‌های آموزشی برای این افراد تشکیل شود.

وی ادامه داد: شورای سیاست گذاری میان آموزش و پرورش و بهزیستی برای هماهنگی و ایجاد کارهای مشترک در زمینه مختلف برای هم افزایی بیشتر در زمینه‌هایی چون آموزش کودکان، خانواده‌ها و آموزش‌های پیش از ازدواج و ... تشکیل شود.

وزیر اسبق آموزش و پرورش همچنین از تداخل وظایف برخی دستگاه‌ها، نهادها و خیریه ها و لزوم ساماندهی آن گفت: واگذاری کارها به مردم و نهادهای مردمی می توانند کارایی بیشتری در نیروی انسانی و در منابع ایجاد کند که نمونه آن در مدرسه سازی، تربیت نیروی انسانی و کارهای عمرانی مردمی و خیرین می توان دید.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ سازی زمان بر است، گفت: مردم ما اهل کار خیر هستند ولی از این فرصت به خوبی استفاده نشده است و فرهنگ کار خیر باید در کشور ترویج داده شود.

دکتر سالار قاسمی معاون وزیر و رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور نیز با تاکید بر گسترش همکاری‌ها برای ارائه خدمات هرچه بهتر به جامعه هدف دو سازمان گفت: بر اساس این تفاهم نامه فعالیت های آموزشی و توانبخشی میان دو دستگاه افزایش خواهد یافت.

وی افزود: خانواده محوری، توانمندسازی خانواده ها، توانبخشی شغلی، پیشگیری و تجهیزات توانبخشی از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز