به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۹
کد خبر: ۶۶۶۷۰۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۰۴ دی ۱۴۰۳

پازل جدید تندروهابرای حذف ظریف

محمدجواد ظریف در سال‌های حضورش در دولت روحانی نشان داد اعتقاد عجیبی به حفظ منافع و مصالح ملی دارد چنانکه حاضر است از خودش برای نیل به این اهداف بگذرد. او از ابتدای اعلام آمادگی پزشکیان برای شرکت در انتخابات در کنار او بود و در این پیروزی سهم داشت اما هیچگاه طلب سهم یا جایگاهی را نداشت.
روزنو :

پازل جدید تندروهابرای حذف ظریف

مطهره شفیعی: هجمه به مجمدجواد ظریف پایان ندارد و گویی بر روی پرونده دلواپسان برای تخریب دولت پزشکیان نام ظریف با فونت بزرگ نوشته شده است که اینچنین هر روز موضوعی را برای القای غیرقانونی بودن او در دولت چهاردهم مطرح می‌کنند.

نکته قابل تامل به تلاش مضاعف برخی نمایندگان مجلس برای مشغول‌کردن فکر رئیس‌جمهور به امور غیرضروری مانند چرایی حضور ظریف در پاستور باز می‌گردد. همان نمایندگانی که در زمان رای اعتماد به کابینه دولت با افتخار از همکاری با پاستورنشینان می‌گفتند اما گویی اظهارات آن روز برخی نمایندگان تنها یک نمایش برای فریب افکار عمومی بود و بس. حالا در پروژه جدید دست به دامان دیوان عدالت اداری شده‌اند!

*نامه به دیوان عدالت اداری

روزگذشته ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی مساله ایراد قانونی انتصاب محمدجواد ظریف به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور گفت: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نامه‌ای به رئیس دیوان عدالت اداری ارسال کرد و در آن درخواست ابطال حکم انتصاب محمدجواد ظریف به‌عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهور را مطرح کرد. وی با بیان اینکه این درخواست بر اساس مواد ۸۶ و ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری ارائه شده و شامل تقاضای تسری اثر ابطال حکم به زمان ابلاغ آن نیز می‌شود، عنوان کرد: در این نامه توضیحاتی ارائه شده است که طبق ماده ۱ قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مصوب مجلس، تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف هستند در انتصاب افراد به مشاغل حساس، از مراجع سه‌گانه شامل وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضاییه استعلام کنند. در صورتی‌که انتصابی برخلاف این استعلام صورت گیرد، آن انتصاب غیرقانونی خواهد بود. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی خاطرنشان کرد: بررسی‌های انجام شده در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، به ویژه در جلسات ۱۴۳ و ۲۹۷ با حضور وزیر اطلاعات، نشان می‌دهد که فرزندان آقای ظریف دارای تابعیت مضاعف هستند و صدور حکم انتصاب با آگاهی از این موضوع انجام شده است. بر اساس ماده ۲ قانون مذکور، انتصاب اشخاصی که خود یا فرزندان یا همسرشان تابعیت مضاعف دارند، در مشاغل حساس ممنوع است. رضایی همچنین اظهارکرد که رئیس کمیسیون امنیت ملی از رئیس دیوان عدالت اداری درخواست رسیدگی فوری به این موضوع را کرده است.

* دلواپسان نخواستند ببینند

محمدجواد ظریف در سال‌های حضورش در دولت روحانی نشان داد اعتقاد عجیبی به حفظ منافع و مصالح ملی دارد چنانکه حاضر است از خودش برای نیل به این اهداف بگذرد. او از ابتدای اعلام آمادگی پزشکیان برای شرکت در انتخابات در کنار او بود و در این پیروزی سهم داشت اما هیچگاه طلب سهم یا جایگاهی را نداشت. دلواپسان به توضیحات ظریف درباره تاثیرش در تصمیمات دولت توجهی ندارند چرا که هدف آنها ظریف نیست. ظریف چندی پیش توضیح داده بود: «من در حلقه اول تصمیم‌سازی‌های دکتر پزشکیان نیستم؛ هر چند جامعه و بسیاری از این افراد یک چنین توقعی دارند، اما بعد از شورای راهبری بنده تقریبا از همه تصمیم‌گیری‌ها حذف شدم. بنده هم در نگرانی‌هایی که درخصوص انتصاب استانداران و... وجود دارد، شریکم. اما باید قبول کنیم نگرش رئیس‌جمهور اینگونه است. البته آقای دکتر پزشکیان قصد باج‌دادن به کسی را ندارد. خودشان هم اعلام کرده‌اند قصد دارند از هر فرد توانمندی استفاده کند. اگر فردی را توانمند بداند، برایش مهم نیست. رئیس ستاد قالیباف و حتی رئیس ستاد سعید جلیلی باشد. الزاما نباید اصرار کنیم (که دکتر پزشکیان) نگاه ما را بپذیرند. مردم ایشان را انتخاب کرده‌اند نگاه ایشان اینگونه است که باید به این کشور خدمت کنند. مبنای خدمت این است که با هم دعوا نکنیم. فردی پرسید که چرا اسم این دولت را دولت وفاق گذاشته‌اید؟ (دکتر پزشکیان) گفتند به‌خاطر اینکه قشنگ نبود بگذاریم دولت «دعوا نکنیم!» مبنای ایشان این است که ما با کسی دعوا نداریم. نگرش ایشان است و به آن اعتقاد دارد. وظیفه ما کمک به رئیس‌جمهور است تا این ایده به ثمر بنشیند.»

*ادامه کار ظریف

در میان تلاش مخالفان دولت برای ضربه به دولت چهاردهم، ظریف به وظایف خودش می‌پردازد. روزگذشته محمدجواد ظریف در گفت‌وگویی تصویری درباره محور مقاومت و تحولات منطقه بیان داشت: مقاومت از بین رفتنی نیست. تا زمانی‌که اشغال وجود دارد، مقاومت هم وجود دارد. مقاومت برای خودش می‌جنگد، برای اهداف و سرزمین خودش مبارزه می‌کند. آنهایی‌که می‌گویند جمهوری اسلامی ضعیف شده خیال می‌کنند که مقاومت بازوهای جمهوری اسلامی است، مقاومت را نیروی نیابتی ما می‌دیدند. این در صورتی است که تاریخ ثابت کرده که مقاومت هیچگاه به‌عنوان نیروی نیابتی ایران عمل نکرده است. معاون راهبردی دولت چهاردهم گفت: وعده صادق یک و دو ایران بود که به اسرائیل پاسخ داد، نه مقاومت. هیچوقت نبوده که ایران دستور بدهد و مقاومت عمل کند؛ این تصور غلطی است که رژیم صهیونیستی در دنیا به‌وجود آورده است.

عکس روز
خبر های روز