به روز شده در: ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
کد خبر: ۶۲۹۸۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۱۱ تير ۱۴۰۳

برنامه اقتصادی پزشکیان: رفاه طبقات پایین در کوتاه مدت

برنامه هفتم توسعه توجه ویژه‌ای به توسعه مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته دارد. هدف از این برنامه، رفع نابرابری‌ها و ایجاد فرصت‌های برابر برای همه مردم در سراسر کشور است. برنامه هفتم توسعه ایران، برنامه‌ای جامع و تحول‌خواه است که به دنبال بهبود معیشت مردم و ایجاد عدالت اجتماعی در کشور است.
روزنو :

برنامه اقتصادی پزشکیان: رفاه طبقات پایین در کوتاه مدت

 پس از اعلام نتایج انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و راه یابی مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به عنوان دو نامزد برتر به دور دوم انتخابات، برنامه ها و سیاست های دو رقیب نهایی برای تصاحب کرسی ریاست جمهوری، در مرکز توجه اکثریت عموم قرار دارد. اینکه هر نامزد چه برنامه ای برای مدیریت شرایط اقتصادی کشور داشته و تفکر و نگاه اقتصادی وی در میان جامعه چه جایگاهی دارد، بی شک بر انتخاب رأی دهندگان در شرایط و وضعیت فعلی اقتصاد کشور نقش مهمی دارد.
برنامه های اقتصادی مسعود پزشکیان و سعید جلیلی از کلیدواژه های متفاوتی تشکیل شده است اما هر دو بر واقعیت وجود تورم در اقتصاد کشور و تلاش برای کاهش تورم و افزایش رشد اقصادی کشور تاکید دارند. با این حال، برنامه های دو رقیب برای کاهش تورم، رشد اقتصادی، رفع تحریم ها و روش های کاهش آن متفاوت است و در اکثر موارد رویکردهایی کاملا متضاد در میان برنامه های آنها برای یک هدف واحد مشاهده می شود.

یارانه ۱۰ میلیونی برای شهروندان
یکی از برنامه های کوتاه مدت پزشکیان برای معیشت مردم موضوع یارانه ها است. مسعود پزشکیان با ارائه ی نمودارهای اقتصادی، مصرف دهک های پایین و بالای جامعه در رابطه با یارانه های انرژی و بنزین را وحشتناک توصیف کرد. او معتقد است که اختلاف بسیاری میان دهک های بالا و پایین وجود دارد؛ به کسانی که توانمند هستند، بیشتر امکانات داده شده و به آن هایی که ضعیف ترند، تخصیص کمتری صورت گرفته است. همچنین وضعیت جمعیت زیر خط فقر بدتر شده که بهتر نشده است. از سوی دیگر مناطق در حاشیه و مرزها به شدت وضعیت نامناسبی دارند؛ لذا برای آنکه بخواهیم این بی عدالتی را اصلاح کنیم، بایستی اولویت نخست را پیدا کنیم.
پزشکیان معتقد است به راحتی می توان نفری ۱۰ میلیون تومان یارانه پرداخت کرد؛ اما لازمه ی آن، مدیریت تورم و شاخص ها، انسجام داخلی، کنار گذاشتن دعواها و رسیدن به زبان و نگاه مشترک و همچنین دیدن مردم محروم است؛ اگر ما وضعیت رشد اقتصاد و اشتغال را درست نکنیم و مشکلات مان را با دنیا حل نکنیم، راه به جایی نخواهیم برد.

اهداف معیشتی در برنامه هفتم توسعه
یکی از مهم ترین تاکیدات پزشکیان به عنوان نامزد ریاست جمهوری، استفاده از برنامه های توسعه است. در همین راستا او تاکید دارد که باید برنامه هفتم توسعه اجرایی شود. از همین رو توجه به برنامه هفتم توسعه یکی از مهم ترین منابع شناخت برنامه های معیشتی پزشکیان است. برنامه هفتم توسعه ایران، که از سال ۱۴۰۳ آغاز می‌شود، به طور ویژه بر بهبود معیشت مردم تمرکز دارد. در این راستا، برنامه‌های متعددی در نظر گرفته شده که به برخی از آنها در ادامه اشاره می‌شود:

اصلاح نظام یارانه‌ها:
یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد ایران، نظام ناکارآمد یارانه‌ها است. برنامه هفتم به دنبال هدفمندسازی یارانه‌ها و توزیع عادلانه آن بین اقشار مختلف جامعه است. این امر می‌تواند به افزایش قدرت خرید خانوارهای کم‌درآمد و کاهش فقر کمک کند.

ایجاد اشتغال:
ایجاد اشتغال پایدار، از جمله راهکارهای کلیدی برای بهبود معیشت مردم است. برنامه هفتم توسعه در نظر دارد با حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، توسعه کارآفرینی و تشویق سرمایه‌گذاری، زمینه اشتغال‌زایی را برای اقشار مختلف به خصوص جوانان فراهم کند.

عدالت در نظام مالیاتی:
برنامه هفتم به دنبال برقراری عدالت در نظام مالیاتی و اخذ مالیات بیشتر از ثروتمندان و افراد با درآمد بالا است. این منابع مالی می‌تواند برای حمایت از اقشار کم‌درآمد و اجرای برنامه‌های حمایتی از جمله یارانه‌ها و کمک‌های معیشتی استفاده شود.

توسعه نظام تامین اجتماعی:
پوشش فراگیر بیمه‌ای و دسترسی به خدمات درمانی باکیفیت، از جمله حقوق اساسی مردم است. برنامه هفتم توسعه در نظر دارد با توسعه نظام تامین اجتماعی، زمینه را برای دسترسی آحاد جامعه به خدمات درمانی مناسب و ارزان‌قیمت فراهم کند.

توسعه بخش مسکن:
دسترسی به مسکن مناسب، یکی از نیازهای اولیه انسان است. برنامه هفتم توسعه با ارائه تسهیلات به اقشار کم‌درآمد و حمایت از سازندگان مسکن، به دنبال رفع مشکل مسکن و ایجاد شرایط مناسب برای خانه‌دار شدن مردم است.

توجه به مناطق محروم:
برنامه هفتم توسعه توجه ویژه‌ای به توسعه مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته دارد. هدف از این برنامه، رفع نابرابری‌ها و ایجاد فرصت‌های برابر برای همه مردم در سراسر کشور است. برنامه هفتم توسعه ایران، برنامه‌ای جامع و تحول‌خواه است که به دنبال بهبود معیشت مردم و ایجاد عدالت اجتماعی در کشور است. با مشارکت و همکاری همه آحاد جامعه، می‌توان به اهداف این برنامه دست یافت و آینده‌ای روشن برای ایران رقم زد.


در نهایت اگر بخواهیم محورها و دیدگاه های اقتصادی مسعود پزشکیان اصلاح طلب که برای اولین بار است در رقابت های ریاست جمهوری حضور دارد را به صورت خلاصه تشریح کنیم، ارتباطات مناسب و سازنده با دنیا برای رفع یا کاهش تحریم ها، افزایش سرمایه گذاری خارجی برای تحقق رشد اقتصادی و اجرای قوانین به جای ایجاد قوانین جدید، بیش از دیگر محورها مطرح شده و در اولویت برنامه های اقتصادی وی قرار دارد.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز