به روز شده در: ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۵۶۷۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۲

یک بام و چند هوای جبهه پایداری

اصولگرایان طیف اقلیت مجلس همچنان روزهای پرکاری را در برخورد با دولت پشت سر می‌گذارند. برایشان چندان هم تفاوتی ندارد که رئیس مجلس چند روز قبل در جلسه‌ای غیرعلنی از نحوه مواجهه آنها با موضوعات مربوط به حوزه اجرایی تذکر داده بود که گاهی برخلاف منافع ملی است و مسائلی را فاش می‌سازد که موجب بهره‌برداری دیگر کشورها می‌شود. بدون شک مجلس علاوه‌بر قانونگذاری، وظیفه دیگری به نام نظارت دارد که ابزارهای آن نیز در قانون مشخص شده است. تذکرهای کتبی و شفاهی به مسئولان اجرایی، طرح سوال از وزرا و درنهایت استیضاح از آن دست سازوکارهای قانونی مجلس برای نظارت بر قوه اجرایی کشور است.

به گزارش فرهیختگان، با این حال اگر چه اختیار چنین مواردی به نمایندگان داده شده است اما نمی‌توان از این مساله هم چشم ‌پوشید که برخی جریان‌ها از این ابزارها نه برای بهبود اوضاع کشور در حوزه‌ای خاص، بلکه برای تامین اهداف سیاسی خود بهره می‌گیرند. این مساله درست زمانی عیان می‌شود که طرح سوال‌های اخیر از وزیر امور خارجه را مرور کنیم و نام‌هایی آشنا، تکراری و منتسب به جریانی خاص را در راس امضاکنندگان ببینیم.

نمایندگانی که حالا در فراکسیون اقلیت اصولگرایان با محوریت حدادعادل و بازیگردانی جبهه پایداری راهی را در پیش گرفتند که بدون شک تداوم جریانی است که مردم در 24 خرداد امسال دست رد به سینه آنها زدند. جریانی که با تلاش تمام توان تشکیلاتی خود تنها 11 درصد آرا را به خود اختصاص داد، حالا کمر بر تقابل با دولت بسته‌ است تا بازتاب آن را در رسانه‌ها، تحت عنوان تقابل مجلس و دولت نشان دهند. این بار قرعه به نام علوی وزیر اطلاعات افتاده است.

دیروز طرح سوال ۴۱ نماینده از وزیر اطلاعات تقدیم هیات‌رئیسه مجلس شد. محمدجواد کریمی‌قدوسی، نماینده مشهد و از اعضای نزدیک به جبهه پایداری در راس این سوال قرار دارد. در خلاصه این سوال آمده است:‌ «اقدامات شما در جلوگیری و برخورد با مصادیق تهدیدات امنیت ملی کشور چه بوده است؟»

سوال‌کنندگان از علوی پرسیده‌اند:‌ «در مدت کوتاه تشکیل دولت یازدهم که امید می‌رفت دولت با حفظ محکمات انقلاب اسلامی و پرهیز از ناهنجاری‌های سیاسی و فرهنگی در حوزه مسائل داخلی و خارجی و تقویت امنیت ملی و همبستگی انقلاب اسلامی گام بردارد، متاسفانه مشاهده شد که در مصادیق زیر امنیت ملی جمهوری اسلامی در مواردی تهدید، تضعیف و مورد بی‌مهری واقع شده است.

جنابعالی که وزیر محترم اطلاعات دولت جمهوری اسلامی و عضو شورای عالی امنیت ملی کشور هستید و از اشراف لازم و مسئولیت در این حوزه نیز برخوردار هستید، لازم است با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به این دغدغه ملت انقلابی که صاحبان اصلی این انقلاب هستند، پاسخ دهید.»اما سوال‌کنندگان در ادامه فهرست بلندبالایی از مواردی را که به‌زعم خودشان مصادیق تضعیف امنیت ملی است، آورده‌اند که وجه اشتراک بسیاری از آنها، مواردی است که در طرح سوالات همین طیف، از وزیر امور خارجه هم دیده می‌شد. مواردی نظیر: «دنبال کردن عادی‌سازی رابطه با آمریکا که مصداق نظام سلطه است، توسط وزارت امور خارجه و شخص رئیس‌جمهور، اجابت خواسته‌های آمریکایی‌ها در ممانعت از سفر هیات‌های فرهنگی و نظامی دیگر کشورها به ایران، ناتوان خواندن قدرت دفاعی کشور از سوی وزیر امور خارجه در سخنرانی دانشگاه تهران» از آن دست مواردی است که پیش از این از ظریف هم سوال شده بود.

بخشی دیگر از سوالات هم متوجه شخص رئیس‌جمهور بود که این بار در قالب سوال از وزیر اطلاعات مطرح شد: «بیان اینکه آمریکا کدخدای جهان است توسط مسوولان کشور و پرداختن عملی به این دیدگاه اشتباه، ممانعت و عدم حمایت از برگزاری رزمایش‌های موشکی نیروهای مسلح». این موارد تنها بخشی از 21 بندی بود که به گفته این نمایندگان از جمله موارد تضعیف امنیت ملی در دولت یازدهم بوده است. به اعتقاد برخی از صاحبنظران سیاسی، چنین سوالاتی از سوی طیف خاصی در مجلس، بیش از آنکه برآمده از دغدغه‌های ملی باشد، نوعی بازی رسانه‌ای برای مطرح شدن آنها در رسانه‌هاست تا بتوانند در مدت زمان باقیمانده از مجلس نهم، ‌جایگاهی را برای خود در انتخابات مجلس دهم دست و پا کنند.

حرکت وزارت بر مبنای شرع، اخلاق، قانون و تدابیر رهبر معظم انقلاب

وزیر اطلاعات گفت: از روز اول اعلام کرده‌ایم که این وزارتخانه بر چهار مبنا یعنی شرع، اخلاق، قانون جمهوری اسلامی ایران و تدابیر و رهنمودهای عمومی و خصوصی رهبر معظم انقلاب درباره این وزارتخانه حرکت می‌کند. سیدمحمود علوی در بیست و دومین محفل انس پیشکسوتان جهاد و شهادت با اشاره به سیاست وزارت اطلاعات در دولت تدبیر و امید اظهار داشت: معتقدیم که کار اطلاعاتی با احکام شرع، اخلاق، قانون جمهوری اسلامی ایران و تدابیر و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب همخوانی دارد.

وی اظهار داشت: روزهای اول که قرار شد بار وزارت اطلاعات را بردوش من به‌عنوان یک سرباز کوچک نظام قرار دهند، سایت‌ها را جست‌وجو می‌کردم که اطلاعاتی داشته باشم و دیدم که یکی از عزیزان به امام(ره) گفته بود که کار اطلاعاتی با تقوا جور در نمی‌آید. وزیر اطلاعات ادامه داد: ما هم کم و بیش چون با این موضوع آشنا نبودیم، در حال باور کردن آن بودیم، ولی این خطر وجود داشت که با این باور وارد وزارتخانه شویم که می‌توانست خیلی مصیبت به همراه آورد، ما وقتی نگاه کردیم دیدیم هیچ موردی نداریم که کار اطلاعات با احکام شرع یا با تقوا همخوانی نداشته باشد. علوی تصریح کرد: اسلام دینی نیست که اجازه دهد در بعضی جاها انسان از تقوا عبور کند. ( ایرنا)
تصویر روز
خبر های روز