به روز شده در: ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰
کد خبر: ۵۳۷۹۴۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۱

هم برای مناظره حاضریم ،هم تحقیق و تفحص ‌

«به اندازه کافي شوراي پنجم عملکرد دارد که اصولگراها بخواهند دست به چنين کاري بزنند، اگر شروعش با آن‌ها باشد بعيد است نتيجه آن چيزي باشد که اين‌ها طلب مي‌کنند.»
روزنو :

هم برای مناظره حاضریم ،هم تحقیق و تفحص ‌

روزنو :روز گذشته، جواد نيک‌بين، عضو کميسيون فرهنگي مجلس از کليد خوردن طرح تحقيق و تفحصي در مجلس خبر داد که از سال‌ها پيش، روي آن حرف و حديث‌هاي مختلفي وجود داشته؛ طرح تحقيق و تفحص از شهرداري تهران. نام شهرداري تهران و بحث تحقيق و تفحص از آنکه به ميان مي‌آيد بلافاصه نام محمدباقر قاليباف، شهردار پيشين تهران هم در ذهن، پديدار مي‌شود. بحث املاک نجومي، پرونده عيسي شريفي و موارد ديگري، همه و همه عواملي بودند که نمايندگان مجلس در دوره‌هاي پيش از رياست محمدباقر قاليباف بر مجلس شوراي اسلامي، بحث‌هايي از تحقيق و تفحص از شهرداري تهران را در مجلس کليد زدند هرچند که اين طرح‌ها به دلايل متفاوت، مسکوت ماندند و متوقف شدند و بررسي پرونده‌ها به قوه قضائيه سپرده شد.

حالا اما بحث تحقيق و تفحص از شهرداري تهران دوباره داغ شده با يک تفاوت اساسي؛ تحقيق و تفحص از شهرداري در دوره‌اي که اصلاح‌طلب‌ها در راس مديريت شهري قرار گرفتند؛ يعني زمان مربوط به شوراي پنجم. جواد نيک‌بين که اين خبر را اعلام کرده، گفته: «محوريت اين تحقيق و تفحص، بررسي عملکرد شهرداري تهران در دو دوره اخير با هدف پيگيري حقوق تضييع‌شده شهروندان تهران به عنوان پايتخت کشور است.» از او مي‌پرسيم، مُراد از دو دوره اخير، دوره آقاي قاليباف و دوره بعد از آن است که مربوط به حضور اصلاح‌طلبان در شهرداري بود و او پاسخ مي‌دهد که «خير، مراد فقط همان دوره اصلاح‌طلبان است.»در دوره اصلاحات، بعد از شهردار شدن محمدعلي نجفي و اتفاقاتي که براي او رخ داد و ذکرش در اين مقال نمي‌گنجد، شهرداري تهران، چند شهردار، عوض کرد تا در نهايت شهرداري تهران به پيروز حناچي رسيد و او تا پايان دوره، شهردار تهران ماند. به نظر مي‌رسد، نماينده مجلس از تعداد شهرداران به عنوان دوره ياد کرده است. او جزئيات طرح را اينطور شرح داده: «به دليل استمرار مشکلات متعدد عمراني، اجتماعي و فرهنگي در شهر تهران، فقدان برنامه‌ريزي‌هاي جامع جهت رفع معضلات پايتخت‌نشينان و تداوم ناکارآمدي در بخش‌هايي از مديريت شهري مرکز سياسي کشور به ويژه در چهار سال اخير، درخواست تحقيق و تفحص از شهرداري تهران را در مجلس به جريان انداخته‌ايم.»با محمود ميرلوحي، عضو پنجمين دوره شوراي شهر تهران درباره نظرات اين نماينده مجلس و اين طرح جديد تحقيق و تفحص به گفت‌وگو نشستيم.

شفافيت دوره اصلاحات در شهرداري و شوراي شهر، بر هيچکسي پوشيده نيست

محمود ميرلوحي اول مي‌پرسد خب ابعاد بررسي‌شان شامل درآمد است؟ هزينه است؟ فعاليت است؟ چه چيزي را مي‌خواهند بررسي کنند؟ و بعد مي‌گويد که «ما تحقيق و تفحص از دوره شهرداري آقاي قاليباف را انجام داديم که الان در قوه قضائيه است و اين احتمال وجود دارد که شايد آن طرح در قوه به جريان افتاده و حالا اين‌ها مي‌خواهند به نوعي مقابله به مثل کنند» و ادامه مي‌دهد که « اگر بحث تحقيق و تفحص از شهرداري مطرح شود، تنها که نمي‌توانند فقط اسمش را بياورند و بگويند فقط از اين نقطه تا آن نقطه را تحقيق مي‌کنيم و به قبل و بعدش هم کار نداريم. چراکه افکار عمومي هم اين طور قانع نمي‌شود و به دوره‌هاي قبل و بعد از دوره مديريت اصلاحات بر شهرداري و شوراي شهر هم کار دارد؛ دوره‌اي که بالاخره همه مي‌دانند آنقدر شفاف بوده که نتوانسته‌اند کوچک‌ترين تخلفي از آن دربياورند.»

مديريت شهري ما ادامه مديريت دولت اصلاحات بود

ميرلوحي براي تشريح در دوره شوراي شهر پنجم و مديريت شهرداري اصلاح‌طلب توضيح مي‌دهد که «ما دوره‌اي مشابه دولت اصلاحات را شاهد بوديم که هر بار مقايسه بين دولت‌ها مي‌شود، بهترين فعاليت‌هاي اقتصادي و توسعه‌اي را دولت محمد خاتمي انجام داد و هنوز هم دولت‌هاي پس از او، نتوانسته‌اند به سطح فعاليت‌هايي که دولت اصلاحات داشت، برسند و اينکه اصلا هيچ شعار اقتصادي هم نمي‌داد و اما در عمل، همان آرامش و تنش زدايي که ايجاد کرد و مناسبات سالمي که برقرار کرد باعث شد صنعت نفت ايران وارد دوره جديدي شد و سرمايه‌گذاري در کشور شکل گرفت.»به گفته اين فعال اصلاح‌طلب، «در دوره اصلاحات شاهد ساخت هزار کيلومتر راه‌آهن بافق، مشهد بوديم و بعد از آن چنين سطح فعاليتي را شاهد نبوديم که سالي 330 کيلومتر بشود راه‌آهن ايجاد کرد، نرسيديم.»ميرلوحي ادامه مي‌دهد که «دوره پنجم شوراي شهر تهران همين طور بود، با اينکه محور شعار ما شفافيت و مقابله با فساد و تخلفات و قانون مداري و جلوگيري از شهرفروشي بود اما فکر مي‌کنيم اگر مقايسه بشود با 14 سالي که از سال 82 تا 96، اصولگراها بر شهرداري، مديريت داشتند، کارهاي بزرگي در حوزه عمراني هم انجام داده‌ايم.» به گفته ميرلوحي، «در 14 سالي که اصولگراها در شهرداري بودند، کشور سرمايه‌هايي هم داشت؛ صادرات نفت سال 91 را داشتيم که 119 ميليارد دلار نفت صادر شد و بالاخره دوره آقاي قاليباف همزمان با برجام بود و تحولاتي که همه شاهد رخ دادن آن بوديم.»

در يک سال، ‌35 هزار پروانه ساختماني صادر شد!

عضو سابق شوراي شهر تهران، اعلام مي‌کند که «حاضر هستيم اين چهار سال مديريت شهري خودمان را با آن 14 سال اصولگرايان در کفه ترازو بگذارند تا ببينيم کار عمراني چيست؛ کار شفافيت که خودشان مي‌دانند حرفي براي گفتن ندارند و ما متاسفيم که در خصوص طرح تحقيق و تفحص شهرداري در قوه قضائيه، اخباري به جامعه و افکار عمومي داده نمي‌شود. من از رئيس قوه قضائيه خواهش مي‌کنم قانون و ماده 71 مکرر که در اينجا تصريح دارد، خارج از نوبت رسيدگي شود که ما دو مورد از آن را با طي کردن تمام مسيرهاي قانوني در اختيار قوه قضائيه قرار داده‌ايم.» ميرلوحي، ادامه مي‌دهد که «اگر فعاليت همين چهار سالي که با کرونا و با تحريم‌هاي ترامپ همزمان شد و با مشکلات متعددي همراه شد، در کفه ترازو مي‌گذاريم با درآمدهاي شهرداري در دوره قاليباف فقط در يک سال(سال 91)، ‌35 هزار پروانه صادر شد در حالي که ديگر بعد از آن چنين اتفاقي نيفتاده و نخواهد افتاد که در تهران در عرض يک سال، 35 هزار پروانه ساختماني صادر شود.»او به شفاف بودن عملکردها اشاره مي‌کند و مي‌گويد: «آقاي قاليباف پل صدر، مقداري مترو و کارهاي ديگري کرده، ما هم چهار سال با محدوديت‌هايي که ديگر کار ساخت و ساز به‌شدت راکد شد، کرونا آمد و همه کشور تعطيل شد و همين طور که گفتم با وجود تحريم‌ها، شهر را اداره کرديم.»

هر ماه يک ايستگاه مترو افتتاح کرديم

ميرلوحي با وجود همه مشکلات دوره پنجم شورا، به کارهاي عمراني که توسط مديريت شهري در آن دوره انجام شد، اشاره مي‌کند و مي‌گويد: «ما ماهي يک ايستگاه مترو افتتاح کرديم؛ آقاي زاکاني(شهردار فعلي) و اصولگراها ادامه بدهند. الان هم تعدادي از ايستگاه‌ها ناتمام است؛ کاري ندارد؛ ماهي يک ايستگاه را تکميل کنند. ما 32 ايستگاه مترو را در دوره پنجم افتتاح کرديم. ما اتوبان رستگارمقدم را آماده و افتتاح کرديم. ما اتوبان شهيد بروجردي را که در جنوب شهر متوقف شده بود، فعال کرديم.»او ادامه مي‌دهد که «همين ادعايي که آقايان دارند که مي‌گويند ما رفع معارض کرديم، اين معارضين 12 تا بودند و اين‌ها روي يکي از آن‌ها را که همه کارهايش را هم ما انجام داديم، اينقدر تبليغ مي‌کنند و ديگر نمي‌گويند که 11 معارض را از سال 98 و 99 چقدر کار روي آن صورت گرفت تا رفع مشکل شد.»

حاضريم مناظره کنيم

ميرلوحي به تونل آرش، پل نصر و ساير پل‌ها و کارهايي که در مناطق ديگر صورت گرفته اشاره مي‌کند و مي‌گويد: «تا حالا يک سال است که آقاي زاکاني و شوراي ششم آمدند و از آن طرف هم 14 سال پيش از ما اصولگراها بودند و جمع آن 15 سال مي‌شود و ما تقريبا يک چهارم دوره آن‌ها بوديم و حاضريم کارشناس‌ها بيايند، نه مساله شفافيت و کار و فعاليت‌هاي قانونمدارانه و حفظ باغات و... در همين مسائل عمراني(بتون و ميلگرد و پل و ايستگاه و...) هم بسم‌ا... بيايند بنشينند حاضريم مناظره کنيم تا ببينيم چه کساني کار کرده و چه کساني کار نکرده‌اند.»به گفته ميرلوحي: «اگر هر کدام از آقايان مجلس مي‌خواهند تحقيق و تفحصي که سقط جنين شد را احيا کنند، ما هم خوشحال مي‌شويم تا بدانيم بر سر دارايي‌هاي شهرداري، اموال و منابعش چه آمده، چه شده، املاک نجومي و ساير قضايا چيست؟ ما حرفي نداريم و به اندازه کافي هم کار کرده‌ايم. با هر کسي هم مناظره مي‌کنيم و هم براي تحقيق و تفحص آماده‌ايم.»ميرلوحي با بيان اينکه نتيجه چنين کارهايي چيزي غير از سرفرازي شوراي پنجم و مديريت شهري آن دوره نخواهد بود، مي‌گويد: «به اندازه کافي شوراي پنجم عملکرد دارد که اصولگراها بخواهند دست به چنين کاري بزنند، اگر شروعش با آن‌ها باشد بعيد است نتيجه آن چيزي باشد که اين‌ها طلب مي‌کنند.»

 

منبع:آرمان ملی

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز