به روز شده در: ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۵۳۶۹۷۱
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۱

آغاز سفر اربعین با اتوبوس‌ها از ۱۵ شهریور

سفر اربعین از طریق ناوگان اتوبوسی از نیمه شهریورماه آغاز می‌شود و براساس تصمیم مسؤولان، امسال فروش چارتری بلیت اتوبوس‌های اربعین ممنوع است. با این وجود، زائران به صورت گروهی هم می‌توانند به شهرهای مرزی سفر کنند.
روزنو :

برای زیارت اربعین راه‌های مختلفی از جمله هوایی و زمینی وجود دارد که بررساس آخرین ثبت‌نام‌ها در سامانه سماح، بیش از ۹۵ درصد زائران به صورت زمینی و از طریق پایانه‌های مرزی به عراق مشرف می‌شوند. به همین دلیل، بسیاری از زائران نسبت به افزایش هزینه‌های بلیت اتوبوس‌ها نگران بوده و خواستار نظارت جدی بر آن‌ها هستند. 

 

آماده‌سازی جاده‌های منتهی به پایانه‌های مرزی برای زائران اربعین

در این بین برخی با خودروی شخصی و برخی دیگر از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی چه اتوبوس و چه قطار به سوی شهرهای مرزی می‌روند که به منظور رفاه زائران، خدمات مختلفی در مرزها پیش‌بینی شده است. البته امسال کاپوتاژ خودروهای شخصی و اتوبوس‌ها به عراق از ۱۱ تا ۲۹ شهریورماه ممنوع است.

جواد هدایتی، عضو کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه امکانات مناسب در پایانه‌های مرزی تدارک دیده‌ شده است، می‌گوید: برای سهولت تردد زائران سعی کردیم تا امکانات جاده‌ای را نیز تقویت و حتی تابلوهای راهنما برای زائران آماده کنیم.

 

وی با بیان اینکه جاده‌های منتهی به مرزها در حال خط کشی و علامت‌گذاری است، می‌افزاید: در روزهای آینده این روند به اتمام می‌رسد تا زائران اربعین به راحتی مسیرها را طی کنند که البته این امر فقط در پایانه‌های مرزی به سمت عراق نیست. بلکه باتوجه به حضور زائران خارجی از مرزهای شمال غربی و شرق کشور، این اقدام در سایر شهرهای مرزی و مسیر زائران اربعین از ترکیه، آذربایجان، پاکستان و افغانستان نیز در حال اجراست.

مرز خسروی بهترین گزینه برای خروج زائران اربعین است

هرساله مرز مهران به عنوان پرترددترین مرز خروجی زائران اربعین است و بسیاری از عاشقان حسینی از طریق مرز مهران که به کربلا و نجف نزدیک‌تر است، وارد عراق می‌شوند. به همین دلیل ستاد مرکزی اربعین هم امکاناتی به منظور پذیرایی از زائران تدارک دیده و از طرفی هم از زائران می‌خواهد که در صورت امکان، مرز خسروی را برای زیارت اربعین انتخاب کنند.

هدایتی با اشاره به اینکه ظرفیت حمل و نقل جاده‌ای امسال، فعال‌تر از گذشته شده، مرز خسروی را از مرزهای باقدمت و البته توسعه یافته با عراق می‌داند و می‌گوید: حجم بالای زائران در مرز مهران، علاوه بر معطلی و توقف زیاد در پایانه مرزی و برای گذر از این مرز، ممکن است موجب کمبود وسایل حمل و نقل عمومی در خاک عراق هم شود. برهمین اساس، مرز خسروی بهترین گزینه برای خروج از کشور است.

امسال بلیت اتوبوس‌های اربعین چارتری فروخته نمی‌شود

امسال با برنامه‌ریزی صورت گرفته از سوی ستاد اربعین و هماهنگی وزارت راه، قرار است، ۸ هزار اتوبوس در مختص جابجایی زائران اربعین از شهرهای مختلف به سوی شهرهای مرزی باشد و هیچ بلیتی به صورت چارتری در ایام اربعین فروخته نشود؛ به طوری که نه تنها بلیت پرواز اربعین، بلکه بلیت اتوبوس‌ها هم به صورت چارتری فروخته نشده و زائران باید روزانه این بلیت‌ها را خریداری کنند. همچنین سرویس‌های دربستی و پیش‌فروش بلیت اتوبوس‌های اربعین ممنوع است.

 

آغاز سفر زائران اربعین با اتوبوس‌ها از ۱۵ شهریور

داریوش باقرجوان مدیرکل حمل‌ونقل مسافری سازمان راهداری با بیان اینکه انتقال زائران اربعین با اتوبوس‌ها ۱۵ تا ۳۰ شهریور صورت می‌گیرد، می‌گوید: ما به منظور جلوگیری از سوءاستفاده برخی از واسطه‌ها از زائران اربعین، از نیمه شهریورماه، ۸ هزار اتوبوس‌ بین جاده‌ای را به زائران اربعین اختصاص داده‌ایم و هر زائری که قصد زیارت اربعین و سفر به شهرهای مرزی را دارد، می‌تواند بدون واسطه اقدام به خریداری بلیت اتوبوس کند.از طریق پایانه‌ها اعزام شود.

وی با اشاره به اینکه براساس مصوبه ستاد کرونا ما نیز برای فروش بلیت به سامانه ایران من متصل هستیم و وضعیت واکسیناسیون زائران را بررسی می‌کنیم، می‌افزاید: بلیت اتوبوس‌های اربعین، روزفروش است. البته این امر به معنای خرید بلیت فقط در همان روز نیست، بلکه افراد یک روز قبل هم می‌توانند برای خرید بلیت از طریق شرکت‌ها و پایانه‌های مسافربری اقدام کنند و در همان تاریخ حرکت اتوبوس، در پایانه‌های مسافری حاضر شوند.

ممنوعیت فروش چارتری بلیت اتوبوس اربعین به نفع زائر است

مسؤولان ستاد مرکزی اربعین معتقدند که ممنوعیت فروش چارتری بلیت اتوبوس‌های اربعین از افزایش هزینه‌ها جلوگیری می‌کند و این امر به نفع زائر است. چرا که علاوه بر ثابت بودن قیمت‌ها در این برهه، در صورت شکایت از خدمات‌دهی و حتی افزایش نرخ در یک پایانه، امکان رسیدگی در همان پایانه وجود دارد و مسؤولان نظارتی این موضوع را پیگیری می‌کنند.

 

زائران گروهی هم می‌توانند با اتوبوس‌ها به مرز بروند

اما در این بین ممکن است گروه‌هایی زیارتی و به ویژه دانشجویی در تهیه بلیت گروهی دچار مشکل شوند و نتوانند اتوبوس دربستی کرایه کنند که باقرجوان در این رابطه نیز می‌گوید: بلیت اربعین باید به نام افراد صادر شود و گروه‌های دانشجویی یا حتی سایر افراد که قرار است، دسته جمعی به زیارت اربعین بروند، می‌توانند بلیت را تهیه و به این سفر معنوی مشرف شوند. چرا که ما با توجه به افزایش ظرفیت‌، محدودیتی نداریم و فقط از چارتر کردن آن جلوگیری می‌کنیم تا دست واسطه‌ها را قطع کنیم.

هزینه بلیت اتوبوس‌های اربعین هنوز قطعی نشده است

به گفته باقرجوان هزینه بلیت اتوبوس‌های اربعین هنوز قطعی نشده و پس از بررسی و نهایی شدن از سوی ستاد اربعین اعلام خواهد شد و پس از آن این نرخ در پایانه‌های مسافربری نصب می‌شود و امکان فروش بیش از قیمت تعیین شده وجود ندارد. همچنین با توجه به اخطاری که به رانندگان و مالکان اتوبوس‌ها داده‌ایم، در صورت مشخص شدن تخلف از سوی آن‌ها، اجازه فعالیت‌شان در حمل و نقل مسافری لغو می‌شود.

 

به گزارش فارس، امسال با توجه به پیش‌بینی تشرف بیش از پنج میلیون ایرانی به زیارت اربعین، ۶ مرز برای خروج زائران پیش‌بینی شده و گیت‌ها در پایانه‌های مرزی نیز افزایش یافته است، به طوری که در مرز مهران ۶۰ گیت، در مرز خسروی ۵۸ گیت، در مرز شلمچه ۴۸ گیت، در مرز چذابه ۲۸ گیت پیش‌بینی شده است. مرزهای تمرچین و باشماق نیز برای تردد زوار اربعین آماده است. همچنین امسال کاپوتاژ اتوبوس‌ها ممنوع شده تا از ظرفیت آنها در داخل کشور استفاده شود.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز