به روز شده در: ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۷
کد خبر: ۵۳۴۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱

مجوز مهمی که نظام به تیم مذاکره کننده هسته ای داد

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: رفع تحریم‌های ظالمانه یکی دیگر از اهداف ایران از مذاکرات است، بنابراین باید پیشنهادی روی میز باشد که که تحریم‌های ظالمانه را رفع کند و هم نگاه به آینده داشته باشد.
روزنو :

مجوز مهمی که نظام به تیم مذاکره کننده هسته ای داد

روزنو :سلیمی نمین خاطرنشان کرد: رفع تحریم‌های ظالمانه یکی دیگر از اهداف ایران از مذاکرات است، بنابراین باید پیشنهادی روی میز باشد که که تحریم‌های ظالمانه را رفع کند و هم نگاه به آینده داشته باشد.

عباس سلیمی نمین با اشاره به روند احیای مذاکرات برجام، اظهار کرد: اروپا در مذاکرات، پیشنهاداتی را مطرح کرده است که اگر در چارچوب مصالح کشورمان باشد، می‌تواند در جهت توافق مورد بررسی واقع شود، اما این مساله منوط به این است که اروپا، منافع ایران را در در نظر گرفته باشد که همین مساله هم محل تامل است.

وی افزود: یکی از اهداف ایران از توافق هسته‌ای این است که اتهامات هسته‌ای که عمدتا از سوی رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود، را رد کند تا این رژیم نتواند اروپا را بازی بدهد، البته ایران با رویکرد مناسب خود در مذکرات هسته ای ثابت کرده که اتهامات رژیم صهیونیستی که براساس ادعاهای گروه‌های ضدایرانی مثل منافقین دریافت می کند، اشتباه است.

این تحلیلگر سیاسی همچنین با اشاره به اینکه ایران یکبار توافق برجام را امضا کرد اما طرف مقابل بدعهدی کرد، ادامه داد: اروپا باید امروز این موضوع را لحاظ کرده باشد که بدعهدی آمریکا موجب ناکام ماندن توافق برجام شده است، پس پیشنهاد جدید خود را باید به گونه ای تنظیم کرده باشد که آمریکا نتواند توافقات آتی را بی اثر کند. اگر پیشنهاد اروپا این شرایط را داشته باشد، ایران از آن استقبال می‌کند، اما اگر اروپا در پیشنهاد خود گریزی برای آمریکا در نظر گرفته باشند، طبیعی است مورد اقبال ایران واقع نشود.

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: رفع تحریم‌های ظالمانه یکی دیگر از اهداف ایران از مذاکرات است، بنابراین باید پیشنهادی روی میز باشد که که تحریم‌های ظالمانه را رفع کند و هم نگاه به آینده داشته باشد.

وی درباره لزوم حمایت از توافق احتمالی در داخل کشور، گفت: نظام این مجوز را به تیم مذاکره کننده ما داده است که اگر پیشنهادات طرف مقابل منافع ما را تامین کرد، توافق را امضاء کنند همانطور که در گذشته به تیم مذاکره کننده قبلی با رهبری ظریف چنین مجوزی را داده بود که به توافق منصفانه‌ای برسند. با این حال نباید چنین انتظاری داشت که ارزیابی همه در داخل کشور درباره توافق هسته ای مثل ارزیابی تیم باقری باشد. چنین چیزی امکان پذیر نیست. اما این بدان معنا نیست که نظام دست تیم مذاکره کننده را باز نگذاشته است. در دوره قبلی که توافق برجام دارای ضعف های جدی بود هم کسی در داخل کشور آن را برهم نزد. انتقادهای تندی در داخل کشور مطرح شد، اما کسی آن را بر هم نزد. البته نباید انتظار داشت نظرات متعدد مطرح نشود.

سلیمی نمین تاکید کرد: نظام به تیم مذاکره کننده فعلی مانند تیم مذاکره کننده پیشین اعتماد دارد؛ زیرا دولت، منتخب اکثریت مردم است و علی القاعده اختیاراتی دارد که نظام آن اختیارات را محترم می شمارد همان طور که در گذشته به این اختیارات احترام گذاشت. به هر حال نظام از توافق احتمالی حمایت می‌کند و تحت تاثیر برخی انتقادات قرار نمی‌گیرد و این رویکرد نظام یعنی احترام به رای اکثریت. در حالیکه دولت آمریکا که ادعای دموکراسی دارد اما به اصول دموکراسی پایبند نیست. آنها می‌گویند تضمینی وجود ندارد که دولت بعدی، توافق دولت فعلی که نماینده اکثریت است را ادامه دهد، بنابراین وقتی به رای اکثریت احترام نمی گذارند یعنی به دموکراسی پایبند نیستند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی در پایان با اشاره به اینکه ایران همواره به عهد و پیمان خود پایبند مانده است، تصریح کرد: الان هم فکر به جایی نیست که گفته شود امکان دارد توافق در داخل کشور به هم بخورد.

منبع: ایسنا
ویژه روز
عکس روز
خبر های روز