به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۰
کد خبر: ۵۲۸۳۶۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱

دهن کجی دولت به درخواست‌های مشروع و قانونی بازنشستگان و کارگران

علیرضا محجوب گفت: دولت به جای قربانی کردن وزیر کار می‌بایست مصوبه غیرقانونی خود را اصلاح می‌کرد.
روزنو :

دهن کجی دولت به درخواست‌های مشروع و قانونی بازنشستگان و کارگران

پس از اعلام استعفای وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، واکنش‌هایی نسبت به این اتفاق در دولت صورت گرفت و گمانه‌زنی‌هایی درباره کنار رفتن عبدالملکی از دولت نیز انجام شد. دبیرکل خانه کارگر نیز درباره این اتفاق باتوجه به حواشی اخیر مطرح درباره حقوق بازنشستگان و کارگران تامین اجتماعی و مصوبات دولت واکنش نشان داد.

علیرضا محجوب اظهار کرد: اصلاح مصوبه غیر متعارف در مورد کارگران بازنشسته، عمل شایسته‌ای بود و این ذهنیت را برای اهل تحلیل ایجاد نمی‌کرد که پشت صحنه این رویدادها و اتفاقات صاحبان ثروت و قدرت باشند. اما به‌نظر می‌رسد اصرار بر این مواضع در راستای صیانت از مسیر ثروت بود و دولت و وزیر را زیر فشار قرار داد تا حاصل آن استعفای وزیر کار باشد. اینک باید تاکید کرد که پاک کردن صورت مسئله، راه‌حل موضوع نیست. شاید عبور از بحران حاصل از حذف ارز ترجیحی با افزایش حتی سه برابری دستمزدها نیز ممکن نباشد.

دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه «این اشتباه محض که از ناحیه ثروتمندان و خوی سوداگرانه‌شان به دستمزد و زندگی مردم وارد شد، اینک فقط یک قربانی تراشیده وگرنه صحنه هیچ تغییری نکرده است» اظهار کرد: علیرغم همه انتقاداتی که در این مسیر به آقای عبدالملکی وارد است لیکن از باب انصاف باید گفت که اقدام ایشان و هرکس که شبیه او فکر می‌کرد، در تایید و اصرار بر روی افزایش دستمزد ۵۷.۴درصدی حداقل بگیران و ۳۸ درصدی سایر سطوح بازنشستگی ستودنی بود.

محجوب ادامه داد: اکنون باید از دولت محترم سوال کرد که حسب شواهد و قرائن چنانچه وزیرکار را قربانی خواست حق ستیزان کرده است، این چه بدعتی است که در پیش گرفته است؟ اگر این شیوه بخواهد استمرار یابد قطعا مذموم است. دولت از این طریق نمی‌تواند اهداف خود را تعقیب کند و به‌راستی پیام این شیوه و مشی به فقرا چیست؟ یعنی هرکس دفاع کوچکی از کارگران و بازنشستگان کرد، باید به او تاخت و او را به گوشه رینگ برد؟

نماینده مردم تهران در ادوار پیشین مجلس تصریح کرد: من نه با آقای عبدالملکی مذاکره‌ای کردم نه او درخواستی کرده است. هرچند معتقدم او باید ایستادگی خود را کامل کرده و در حمایت از مظلومان ذره‌ای عقب‌نشینی نمی‌کرد، اما انصاف نمی‌بینم آن‌ها که مصوب این وضع برای بازنشستگان هستند، فضا را قلب نموده و جای مجرم و بی‌گناه را عوض کنند.

دبیرکل خانه کارگر با اشاره به خروج عبدالملکی از تیم دولت افزود: نخستین پیام برکناری آقای عبدالملکی (بدون ذکر دلیل و صرفاً اعلام عدم هماهنگی!) در این برهه زمانی دهن کجی دولت به درخواست‌های مشروع و قانونی جامعه بازنشستگی و کارگری ایران تعبیر می‌شود. چرا آن دولتمردانی که ساعت‌ها، در جلسه شورای عالی کار حاضر شدند و با منطق و استدلال‌های محکم گروه کارگری و حتی پاره‌ای اوقات گروه کارفرمایی مواجه شدند، اینک سکوت پیشه کردند؟ چرا صادقانه نمی گویند مبانی اقتصادی افزایش دستمزدها آنقدر متقن بود که دست از پا درازتر برگشتند؟ آیا دولت نمی‌توانست برای افزایش مستمری کارگران بازنشسته نیز سخنان نمایندگان آنها را می‌شنید و سپس تصمیم می‌گرفت؟

وی با اشاره به مسائل اخیر مطرح شده در سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: نظر عبدالملکی و همکارانش در بخش‌های ذی‌ربط در مصوبه هیات مدیره و هیات امنای سازمان تامین اجتماعی تجلی یافته بود و برای جامعه کارگری و بازنشستگی روشن شده بود که او خود چه دیدگاهی دارد. به‌نظر می‌رسد مصوبه دستمزدها وقتی در تیررس سرمایه‌سالاران قرار گرفت که بر روی "نظریه مارپیچ دستمزد-تورم" در ایران خط بطلان کشیده شد و به تلاش‌های ده‌ها ساله اصحاب سرمایه برای سرکوب دستمزد پشت کرد. از همان جا روشن بود که اصحاب ثروت حاشیه‌سازی خواهند کرد کما اینکه بلافاصله طعنه و کنایه هایشان در فضای مجازی شروع شد.

محجوب افزود: از رئیس جمهور محترم، دغدغه‌مند و کارگر دوست ما بعید بود که این‌گونه تحت تاثیر القائات این جمعیت معدود قرار گیرد. امروز موضوع جامعه کارگری و بازنشستگی، حجت الله عبدالملکی نیست که با ماندن و رفتن او موضوعی حل شود. موضوع تبعیت تصمیم گیران از حق است. پذیرش حق و عمل به آن! هرکس بخواهد این دستگاه را اداره کند، باید ابتدا صاحبان حق را بشناسد و حقوق ایشان را استیفا کند.

وی با اشاره به اینکه «شاید امروز آنهایی که صفرهای حساب بانکی‌شان از شمارش خارج شده و مجموعه بدهی‌های بانکی معوق‌شان برای اداره یک صندوق بیمه‌ای کافی باشد، شادمان شده‌اند که از غبار آلود شدن فضای رسانه‌ای و سیاسی به اهداف خود رسیدند» ادامه داد: اما حقیقت این است که مطالبه کارگران و بازنشستگان هیچ تغییری نخواهد کرد و حرف اول و آخر ما تمکین در برابر قانون است آن هم وقتی که پای صاحبان انقلاب وسط باشد. کارگران شاغل و بازنشسته فقط حق خود را می‌خواهند و در این مسیر ثابت قدم ایستادند. عده‌ای نابخردانه و مزورانه سعی می‌کنند با پیش کشیدن مسائل و حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری بر طبل تفرقه بکوبند، اما ره به جایی نخواهند برد. بازنشسته از هر صندوقی که باشد مورد تکریم است و بازنشستگان ما از احقاق حق هر یک از مشمولین سایر صندوق‌ها خوشحال خواهند شد.

این فعال حقوق صنفی کارگران و بازنشستگان تصریح کرد: قیاس بین دریافتی بازنشستگان در این صندوق و آن صندوق هیچ علاجی برای اذهان بیمار آنهایی نیست که سعی در کوچک کردن سفره فقرا دارند. دولت باید آنهایی را مورد مواخذه قرار دهد که پوست موز حذف ارز ترجیحی را زیر پایش انداخته‌اند که امروز حتی افزایش صد در صدی مزدها افاقه نکند. اما در کمال گستاخی به کارگران و بازنشستگان بی توجهی می‌کنند و بجای اصلاح مشی غلط خود و عذرخواهی از ملت، آنهایی که کمترین نقش‌ها را دارند به مسلخ استعفا و برکناری می‌برند. سخن نهایی این است که فردا را چه خواهید کرد؟

دبیرکل خانه کارگر در پایان تاکید کرد: در هرحال رئیس جمهور محترم حق دارد وزرایش را تغییر دهد و در این تردیدی نیست اما ابتدا باید مصوبه غیرقانونی را اصلاح می‌کردند تا این‌گونه در نیت دولت ایجاد شبهه نشود. به هرحال اینک خواست ما این است فرد جدید حداقل دارای تجربه و کارآزموده و دغدغه‌مند و آشنا به مسائل کارگری و تامین اجتماعی باشد تا بیش از این دستگاه متولی امور کارگران دچار کشمکش نباشد.

خبرهای مرتبط
عکس روز
خبر های روز