به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۶
کد خبر: ۵۲۵۸۷۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱

آغاز واردات خودرو چه تاثیری بر بازار دارد؟

کاکایی اضافه کرد: بودجه کشور و روش مدیریت مسئولان بر مبنای مصرف‌‌گرایی و واردات استوار است، در مورد خودرو هم اتفاق رخ داده است . سال‎ها واردات خودرو ممنوع بوده تا صنعت خودرو در ایران پا بگیرد .
روزنو :

آغاز واردات خودرو چه تاثیری بر بازار دارد؟

روز نو :یک کارشناس صنعت خودرو گفت: آغاز واردات خودرو هیچ تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی ندارد و انتظار برای کاهش قیمت خودرو چندان معقول نیست.

 امیرحسن کاکایی در گفت‌وگو با خبرنگار قرن نو در پاسخ به این سؤال که آیا واردات خودروهای خارجی می‌تواند زمینه را برای تعدیل بازار مهیا نماید، گفت: این روزها شاهد افزایش قیمت خودروهای داخلی هستیم و خودرویی که قرار است وارد ایران شود اصلا در این رنج قیمتی نیست که بتواند تاثیری به جای بگذارد.

وی با تاکید بر اینکه بحران بازار خودرو تنها معطوف به عدم واردات نیست، به گران شدن هزینه تولید اشاره کرد و گفت: ادبیات اقتصادی باید در این حوزه مد نظر قرار گیرد. در حالی که مقامات دولتی تمرکز خود را بر مبارزه با گرانفروشی گذاشته‌اند، از تورم و عامل گرانی غفلت شده است.

وی تاکید کرد: موضوع در ایران اصلا گرانفروشی نیست بلکه گران تمام شدن تولید است. تورم سبب شده قیمت تولید بالا برود و در نتیجه محصولات گران شوند.

وی تاکید کرد: تا زمانی که اقتصاد به سمت تولید کالاهایی با ارزش بیشتر نرود، مسائل و مشکلات ما حل نخواهد شد.

به گفته وی در حوزه صنعت خودرو نیز با همین معضل مواجهیم. تولیدات ایران به لحاظ کیفی و استاندارد و دانش و فناوری عقب‌تر از استاندارد جهانی هستند اما در قیمت همپای آنها حرکت می‌‎کنند. به این ترتیب از یک سو لازم است تورم مهار شود و از سوی دیگر تولید کالایی با کیفیت و دانش و فناوری بالا مد نظر قرار گیرد.

وی اضافه کرد: چطور است که دم از تولید می‎‌زنند اما می‌خواهند با باز کردن در واردات بازار را مهار کنند . سئوال ما این است که اگر وضعیت ارزی بهبود یافته چرا نمودی ندارد و ما تنها در مساله واردات خودرو باید این نمود را ببینیم.

کاکایی اضافه کرد: بودجه کشور و روش مدیریت مسئولان بر مبنای مصرف‌‌گرایی و واردات استوار است، در مورد خودرو هم اتفاق رخ داده است . سال‎ها واردات خودرو ممنوع بوده تا صنعت خودرو در ایران پا بگیرد . حالا باید به این سئوال پاسخ داده شود که چه عوامل و ساختارهایی مانع از تحقق این هدف شده است. اگر قرار است در مورد هر کالایی که کم می‌آوردند واردات را برای متعادل‌سازی جایگزین می‌کنند، چرا از ابتدا با استناد به سیاست حمایت از تولید داخلی واردات را ممنوع کردند و به بازار شوک دادند؟

و با اشاره به اینکه کسی به دنبال رفع مشکل نیست، ادامه داد: من مخالف واردات نیستم اما می‎دانم واردات شاید به صورت موقتی بتواند زمینه را برای کنترل بازار مهیا کند اما در عمل تا وقتی تولید در کشوری افزایش نیابد، بحران ریشه‎ای حل نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه افزایش هزینه مواد اولیه عامل مهم رشد قیمت کالای نهایی در صنعتی چون خودروسازی است، ادامه داد: وقتی خام‎‌فروشی ارزش دارد و سودده است، به طوری‌که سال گذشته فولاد مبارکه 70هزار میلیارد تومان سود کرده که نشان‌می‌دهد خام‌فروشی و ماده اولیه فروشی برای ما تبدیل به ارزش شده است و تولید واقعی کشور و صنایع رشد نمی‌کند لذا در میان‌مدت و بلندمدت ، واردات بر روی بازار خودرو و سایر بازارها تاثیر منفی برجا خواهد گذاشت.

عکس روز
خبر های روز