
به جای افزایش یارانه، تورم را کنترل کنید/ هر نوع پولپاشی تورمزاست
روزنو :نمایندۀ مردم رشت در دورههای نهم و دهم مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که طرح جدید بنزین، میتواند تورمزا باشد یا خیر، گفت: هر نوع پولپاشی تورم زاست، هر چقدر که حجم نقدینگی در کشور زیاد باشد و پول بی هدف در بین مردم توزیع شود، تورم ایجاد میشود.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نمایندۀ مردم رشت در دورههای نهم و دهم مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «پیام نو» با اشاره به این نکته که همیشه در مورد پرداخت یارانهها یک ابهام و یک سؤال اساسی وجود دارد که هیچ دولتی به آن جواب نمیدهد، گفت: فلسفلۀ وجود داستان یارانه ها، هدفمند کردن حاملهای انرژی است.
وی با اشاره به این که در زمان دولت احمدینژاد هم این طرح، جهت کمک دولت به توزیع عادلانۀ حاملهای انرژی مطرح بود، افزود: آن زمان نیز قیمت حاملهای انرژی افزایش یافت و دست دولت، به مرور زمان از حمایت حاملهای انرژی کوتاهتر شد و در این کوتاهتر کردن دست، دو اتفاق برای دولتها میافتد که یکی کاهش هزینه و دیگری افزایش درآمد است.
هیچکس مخالف کمک کردن به مردم نیست
جعفرزاده، با بیان این که در افزایش درآمد دولتها، پارلمان ها با هدف افزایش رضایتمندی دست به توزیع یارانه میزنند، ادامه داد: حرفی که همیشه وجود داشت این بود که ما میخواهیم کشور را درست و از اتلاف و توزیع ناعادلانۀ انرژی جلوگیری کنیم، اما هدف پول پاشی نبود.
این نمایندۀ ادوار مجلس، با اشاره به این که میتوان در تاریخ، به سابقۀ پرداخت یارانه در کشوری همچون مصر، یوگوسلاوی یا دیگر کشورهای دنیا مراجعه کرد، گفت: کشور مصر، بیشتر از 6 ماه این طرح را ادامه نداد و پس از این که مدتی حمایت، این حوزه را رها کرده و از آن خارج شد.
نمایندۀ پیشین رشت در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به این که پیشتر تاریخچۀ پرداخت یارانه در کشورهای مختلف جهان را بررسی کرده است و مطالعات بسیار زیادی در این حوزه داشته است، اظهار داشت: بحثی که امروز وجود دارد این است که هیچ کس مخالف کمک کردن به مردم نیست.
وی با طرح این پرسش که چطور دقیقاً در زمانی که آقای میرکاظمی به رئیسجمهور نامه نوشتند که توان پرداخت حقوق کارکنان دولت را ندارد، یارانه میتواند 10 برابر شود تصریح کرد: امروز باید به مردم واقعیتها را گفت. اتفاقاً در شرایط فعلی بنزین، آب، برق و گاز در حال گران شدن است. پس هزینۀ دولت کمتر میشود و در موارد این چنینی، باید کمتر خرج کند؛ این در حالی است که درآمد نیز در حال افزایش است و پول بیشتری را از مردم دریافت میکند.
مردم در بهمن و اسفند توان پرداخت بهای حاملهای انرژی را نخواهند داشت
این نمایندۀ پیشین مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر این مفهوم که دولت در وضعیتی این چنین یارانه را اضافه میکند و این منت گذاشتن ندارد، افزود: باید صادقانه با مردم رفتار کنند و بگویند که مثلاً این رقم در بنزین برای ما میماند و ما میخواهیم رقم 1500 تومان را حذف و فقط بنزین را به قیمت 3 هزار تومان به دست مردم برسانیم. با این وضعیت قابل پیشبینی است که در بهمن یا اسفند، بسیاری از مردم توان پرداخت هزینههای آب، برق و حاملهای انرژی را نخواهند داشت.
وی، با تأکید بر این که نمیتوان در شرایط فعلی بدون مطالعه گفت که کدام کار غلط و کدام کار درست است، چرا که در مبانی این موضوعات، مسائل بسیار زیادی وجود دارد، اضافه کرد: طرح جدید دولت باز میگردد به زمانی که آقای مصباحی مقدم در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم حضور پیدا کرد و ما این طرح را به این کمیسیون ارائه کردیم. طرح فعلی نیز، همان طرح است اما اکنون با اندکی تغییرات موضوع عدالت بنزینی را پیش کشیده اند که به همه بنزین میدهند.
همۀ مردم را در دهکها گیر انداختهایم
جعفرزاده، با تأکید بر این مفهوم که برای اصلاح اقتصاد نباید به رفتارهای وصلهپینهای متوسل شد و با اشاره به این که هرگز مخالف جراحی اقتصادی نبوده است، اظهار داشت: بدون شعار و خودنمایی باید گفت که تمام دنیا در فکر رفاه مردم است. پیشنهاد میکنم آقای رئیسی دولت رفاه تشکیل بدهد و در عین حال نیز اقتصاد را سامان دهد و باید پرسید که کجای این رفتار اشکال دارد.
نمایندۀ مردم رشت در دورههای نهم و دهم مجلس شورای اسلامی، با بیان این که مادۀ 7 قانون هدفمند کردن یارانههای انرژی همچنان بر روی زمین مانده است، تصریح کرد: این ماده بدان معناست که نظام تأمین اجتماعی در ایران وجود ندارد و با بالا و پائین کردن اعداد، همۀ مردم را در دهکها گیر انداختهایم، حال آن که اگر نظام تأمین اجتماعی در این کشور وجود داشته باشد، همانند آلمانیها که یک شعار دارند و میگویند: «هیچکس در آلمان رها شده نیست.» در ایران نیز این اتفاق میافتد و هیچ کس رها شده نخواهد بود.
وی، با اشاره به این مفهوم که نظام تأمین اجتماعی در قانون ما وجود دارد و میتوان با تشکیل آن، تمام رهاشدگان را جمع آوری کرد و به هر آن کس را که نیازمند است و زیر خط فقر قرار دارد، کمک کرد، خاطر نشان کرد: افراد بی سرپرست و بدسرپرست باید مورد حمایت قرار بگیرند و کمیتۀ امداد، بهزیستی، مادۀ 7 و ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) میبایست ادغام شوند تا تأمین اجتماعی تشکیل شود.
حرفهای بعضی از مسئولان ناراحتکننده است
جعفرزاده تصریح کرد: امروز، خانۀ معلولان را کمیتۀ اماد میسازد، ویلچر را بهزیستی میدهد، پول درآمد او را مادۀ 7 یا بنیاد خیریه میدهد و همۀ اینها باید با هم ترکیب شوند که همۀ این امور توسط یک مرجع انجام بگیرد.
این نمایندۀ ادوار مجلس، با تأکید بر این که نظام تأمین اجتماعی باید سامان یابد و این خودشیرینیها و دکان و دستگاههای پرداخت یارانه را باید کنار گذاشت تا صحبت صدقه مطرح نشود، تأکید کرد: در این شرایط باید به هر آن کس که در ایران به کمکی نیاز دارد، کمک کرد و به جایی رسید که هیچکس در ایران رها شده نباشد و نه این که بگوئیم یارانه را میبریم بالا که همه بگویند احسنت.
وی با بیان این که امروز میبایست به جای بالا بردن رقم یارانهها، تورم را کنترل، کشور را از رکود خارج، تولید ایجاد و کار فراهم کرد، گفت: در چنین شرایطی، اشخاصی میگویند که اگر فرزندآوری صورت نگیرد، از خارج بچه میآوریم و باید گفت که چه اندازه این حرفها ناراحت کننده است.
هر زمان اسکناس نو در بازار دیدی گریه کن!
جعفرزاده، در پاسخ به این پرسش که طرح جدید بنزین، میتواند تورمزا باشد یا خیر، با تأکید بر این مفهوم که هر نوع پولپاشی تورم زاست، افزود: هر چقدر که حجم نقدینگی در کشور زیاد باشد و پول بی هدف در بین مردم توزیع شود، تورم ایجاد میشود و این موضوع اقتصاد و علم نمیخواهد، بلکه شما هر زمان که اسکناس نو در بازار دیدی باید گریه کنی.
این نمایندۀ ادوار مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر این امر که اگر امروز روند اقتصادی ایالات متحدۀ امریکا را بررسی کنیم، میبینیم که شورای عالی اقتصادی در هر کشوری حرف اول و آخر را میزند، اضافه کرد: در وضعیت فعلی، لایحۀ بودجه در هیئت دولت بررسی میشود، اما این قانون وجود دارد که لایجۀ بودجه باید در شواری اقتصاد بررسی شود.
سازوکار اقتصادی کشورکنترل شود
جعفرزاده، با بیان این که مشاوران اقتصادی برای او مفهومی در این زمینه ندارند و با تأکید بر این امر که سازوکار اقتصادی کشور، میبایست مورد کنترل قرار بگیرد، اظهار داشت: کشور ساز و کار علمی اقتصادی دارد و شورای اقتصاد است که در این میان باید حرف بزند و همه باید تابع آن باشند.
وی با بیان این که وزیر اقتصاد، رئیس سازمان برنامه و بودجه و برخی از رؤسای دانشگاهها در این شورا حضور دارند، تصریح کرد: این شورا اساسنامهای تفصیلی دارد و از دوران قدیم وجود داشته است، در تمام دنیا، شورای اقتصاد کشورها در امور اقتصادی سخن میگویند. بودجه میبایست به شورای اقتصاد برود و این نکته، بسیار واضح است و مشاور و معاون اقتصادی در این میان معنایی ندارد.
نماینده سابق مجلس با بیان این که هرگز نمیتوان این افق را پیشبینی کرد که رشد اقتصادی در سال 1401 به 2 درصد هم برسد، تأکید کرد: همه چیز مشخص است و ما اگر در سال 1397، عددی معادل 65 میلیارد دلار سرمایهگزاری میکردیم، میتوانستیم به رشد 8 درصدی برسیم و باز هم در این عدد شک بود و باید پرسید ما، زمانی که 6 میلیارد دلار نفت میفروشیم، چطور آقای رئیسجمهور میتواند به مجلس بیاید و بگوید که من رشد 8 درصدی اقتصاد را به جامعه تحویل میدهم؟
با قول بعید نمیتوان کار را پیش برد
وی در پایان با تأکید بر این امر که برای رسیدن به این افق، تولید ناخالص ملی ما باید به سالی 15 میلیارد دلاربرسد، گفت: امروز با حرف هایی که میشنویم، دفقط به دانستههای خود شک میکنیم و باید گفت که با قول بعید نمیتوان کار را پیش برد. امروز بیان واقعیتها و برنامههای کشور توسط مسئولان برای مردم کاری ندارد. باید اصلاح نظام مالیاتی صورت بگیرد، نه این که 74 درصد مالیات پایه افزایش پیدا کند.