
اصلاحطلبان با مشارکت بالا پیروز میشوند
اصلاحطلبان بعد از کش و قوسهای فراوان در روزهای اخیر اولین جلسه خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ برگزار کردند. در این جلسه بهزاد نبوی به عنوان دبیر مجمع اصلاحطلبان منصوب شد. حال سوالهایی درباره این نهاد اجماع ساز جدید بسیار زیاد شده است و بسیاری از سیاسیون اعتقاد دارند که حتی با فعالیت چهرههای هزینه داده اصلاحطلبان برای انتخابات ۱۴۰۰، اما باز هم مردم از دولت روحانی دلگیر هستند و در انتخابات مشارکت بالایی نخواهند داشت. در همین راستا با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو شورای شهر تهران به گفت وگو پرداخته است که در ادامه میخوانید.
به گزارش روز نو :اصلاحطلبان اولين جلسه نهاد اجماع ساز جديد را براي انتخابات 1400 برگزار کردند. فکر ميکنيد اصلاحطلبان ميتوانند با اين رويکرد جديد خود در انتخابات سال آينده پيروز شوند؟
همه گروهها و تشکلهاي سياسي فعاليتهاي خود را براي پيروزي در انتخابات شروع کردهاند. اما اينکه چقدر گروههاي سياسي شانس داشته باشند تا در انتخابات پيروزي شوند، به عوامل مختلفي بر ميگردد. يکي از عوامل مهمي که ميتواند شانس گروههاي سياسي را براي پيروزي در انتخابات بالا ببرد، عبور کردن از فيلتر است. بحثي وجود ندارد که گروههاي سياسي قطعا با جديت در انتخابات شرکت ميکنند و اصلاحطلبان هم به عنوان يک گروه فعال سياسي در ايران در انتخابات رياست جمهوري، شوراهاي شهر و روستا در بهار سال آينده حتما مشارکت جدي خواهند داشت. نهاد اجماع سازي که توسط اصلاحطلبان به تازگي تشکيل شده، در واقع همان راه شوراي عالي سياستگذاري را ادامه خواهد داد اما با اين تفاوت با توجه به تحولاتي که در سطح جامعه رخ داده، نهاد اجماع ساز سعي کرده تا ضعفهاي شوراي عالي را در اين نهاد جديد برطرف کند، تا اصلاحطلبان بتوانند با قدرت کامل در انتخابات 1400 حضور پيدا کنند. اما نبايد اين نکته را فراموش کنيم که سابقه کاري شوراي عالي اصلاحطلبان در انتخاباتهاي گذشته بود که باعث شد تا اصلاحات بتوانند در انتخابات رياست جمهوري، شوراهاي شهر و روستا پيروز شوند. اميدوارم اصلاحطلبان با اجماعي که براي انتخابات سال آينده ميکنند، بتوانند با بهترين کانديداهاي خود در انتخابات حاضر شوند. معمولا اقبال مردم هم به اصلاحطلبان براي انتخابات خوب بوده است و مردم در سال هاي اخير به اصلاحطلبان اعتماد کردند. يکي از ظرفيتها و سرمايههايي که اصلاحطلبان دارند، همين موضوع اعتماد جامعه به اصلاحطلبان است و مردم ميدانند فقط اصلاحطلبان هستند ميتوانند براي مشکلات کشور يک راهحلي پيدا کنند و همواره دلسوز مردم بودهاند.
ديــدگاه شما اتحــاد و وحـــدت در مـيان اصولگرايان و اصلاحطلبان عملي است؟
اصولگرايان هم به عنوان يک تشکل سياسي با يک جهت گيريهاي مشخصي سعي دارند تا با بهترين کانديداهاي خود در انتخابات حاضر شوند و به پيروزي برسند. در ايران دو جبهه فعال هستند که براي پيروزي در انتخابات فعاليت ميکنند و در واقع اين دو جبهه همواره از ساليان دور تماما براي پيروزي در انتخابات جنگيدهاند. اينکه اصولگرايان براي انتخابات 1400 چقدر شانس دارند، بستگي روزهاي آينده دارد، اما مساله مهم آن است که اصلاحطلبان توانستهاند با يک نهاد اجماع ساز يک گام به جلو بردارند. اما با وجود تمام فشارهايي که بر روي جبهه اصلاحطلبان در سالهاي اخير وجود داشته است، اصلاحطلبان در انتخاباتهاي گذشته به پيروزي رسيدند. ميتوانيم بگوييم که اصولگرايان نسبت به اصلاحطلبان در انتخابات 1400 کانديداهاي مشخصتري دارند، اما اين به اين معني نيست که اصلاحطلبان براي پيروزي در انتخابات شانسي نخواهند داشت. ما مطمئن هستيم که اصلاحطلبان با توجه به رويکرد اجماع گرايانه که دارند در انتخابات سال آينده پيروز خواهند شد و شانس آنها براي پيروزي در انتخابات بسيار بالا خواهد بود.
عــملکرد دولت دوم روحاني چه ميزان باعث شــده تــا مردم از اصلاحطلبان فاصله بگيرند ؟
اصلاحطلبان از دولت روحاني براي انتخابات 1400 حمايت کردند و دولت روحاني هم پيروزي در انتخابات را مديون اصلاحطلبان ميباشد اما يک اتفاق ناگواري در دولت دوم روحاني به وجود آمد و اصلاحطلبان در دولت دوم روحاني بسيار منفور شدند. اين به اين معني نيست که وقتي يک فردي در انتخابات مورد حمايت گروههاي سياسي قرار ميگيرد، تمام اشتباهات رئيس جمهور را بر گردن حاميان آن بيندازيم. اصلاحطلبان همواره انتقادهايي را نسبت به روحاني و عملکرد ايشان در دوره دوم رياست جمهورياش داشتهاند. اما بايد واقعيتها را بپذيريم که دولت روحاني هم در 4 سال دوم خود با اتفاقات عجيبي روبهرو شد. تحريمهاي گسترده ايالات متحده آمريکا، خروج از برجام و مانع ايجاد کردن در اجراي برجام همه اين مسائل باعث شد تا دولت روحاني دچار يک آشفتگي شود. اما نبايد فراموش کنيد که دولت اول روحاني مورد اقبال مردم بود و با بيش از 20 ميليون راي توانست به پيروزي برسد. اما در دولت دوم روحاني اتفاقي نبود که در جلوي پاي اين روحاني رخ ندهد. روحاني با چالش هاي جدي از طرف گروههاي خاص روبرو شد و دچار يک سري آشفتگي در عملکرد خود شد. ورود بيماري کرونا و اتفاقات غيرطبيعي که در 4 سال دوم روحاني رخ داد، دولت روحاني را با چالشهاي جدي روبرو کرد. ما اصلاحطلبان از دولت روحاني بابت عملکردش نقد ميکنيم اما اين به اين معنا نيست که از حمايتهاي خود از دولت روحاني عقب نشيني کنيم. اصلاحطلبان ميتوانند برنامه تکميلي و اصلاح را در دولت آينده در نظر داشته باشند. اما در صورتي اصلاحطلبان در انتخابات به پيروزي ميرسند که مردم در انتخابات سال آينده مشارکت بالايي داشته باشند و دولت روحاني هم بايد بتواند در اين چند ماه باقي مانده تا انتخابات 1400 کمي از دغدغهها مردم را کم کند. به خاطر شيوع ويروس کرونا در رشد اقتصادي در کشورهاي مختلف جهان با چالشهاي جدي روبرو شد و فقط چين بود که توانست رشد اقتصادي خوبي داشته باشد. در يک سال اخير تمامي اقتصادها در سراسر جهان کوچک شد و ايران هم با مشکلات عديدهاي روبهرو شده است. نبايد اين مساله را فراموش کنيم که دستهاي مسئولان در دوران کرونا بسته بود اما با همه اين مشکلات ايران در مقابل اين فشارها مقاومت کرد. حرکتهاي نادرست دولت آمريکا در دوران کرونا فراموش نميشود و مردم از ياد نخواهند برد که در اوج کرونا هيچ گشايشي از طرف آمريکا براي لغو تحريمها انجام نشد و مردم ما در سختترين شرايط ممکن سپري کردند.