
برخی اصولگرایان مسبب وضع موجود هستند/باید بحران را پذیرفت و سپس آسیبشناسی کرد

روزنو – محمد آیتی: بررسی انتخابات مجلس یازدهم به جهت مشارکت پایین مردم در انتخابات حائزاهمیت است. اینکه چرا پس از پیروزی انقلاب با کمترین اقبال مردم به صندوقهای رای مواجه شدیم و چه باید کرد که این اتفاق در انتخاباتهای بعدی رقم نخورد از مهمترین سوالهایی است که باید پس از تحلیل آن، بهترین راهحلها را انتخاب کرد.
بههر تقدیر در نبود ژنرالهای اصلاحطلب و عدممشارکت حداکثری مردم در انتخابات به جز 16 صندلی سبز بهارستان که نصیب اصلاحطلبان شد و چند جایگاه دیگر که در اختیار نامزدهای مستقل قرار گرفت، کرسیهای سبز خانه ملت یکی پس از دیگری به اصولگرایان رسید.
در همین رابطه دادود محمدی، نماینده تهران در مجلس دهم به سایت روزنو گفت: مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم آن هم در بسیاری از نقاط کشور و مخصوصاً تهران حکایت از نارضایتی بالای مردم داشت. بههرحال تودههای مردم از شرایط موجود خصوصاً در حوزه اقتصادی ناراضی هستند و اگر بنا داشته باشیم که این نگرانی و دغدغه مردم را به حداقل برسانیم در همین اول راه باید بحران را بپذیریم و سپس با تحلیل مناسب وضعیت موجود و ارائه گزارش به مردم بهدنبال بهترین راهحلها برای عبور از این مشکلات باشیم.
وی افزود: چند سالی است که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم به هیچ عنوان شرایط خوبی را سپری نمیکند. از طرفی، ضعفهایی در مدیریت مجلس و مخصوصاً دولت بوده است، اما اخلاقی نیست که شرایط سخت اداره کشور و مشکلات پیش آمده را فقط معطوف به یک جناح سیاسی کرد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: همه میدانیم که فشارهای بینالمللی به ایران که به تبع آن با سختترین تحریمهای پس از انقلاب مواجه شدیم کار را برای اداره کشور بیش از هر زمانی سخت کرده است. از سوی دیگر، شلیک اشتباه به هواپیمای مسافربری آن هم در آستانه انتخابات، تاثیر منفی زیادی بر روی مشارکت مردم در این رقابت سیاسی گذاشت. از اینرو با یک بررسی گذرا درمییابیم که عدممشارکت حداکثری مردم در انتخابات دلایل گوناگونی دارد و در این بین تنها یک یا چند فرد خاص یا گروهی به تنهایی مقصر نبودند.
محمدی در پاسخ به اینکه اصلاحطلبان چه باید بکنند که این رویکرد مردم به انتخابات ریاستجمهوری و شورای شهر تسری پیدا نکند؟ گفت: همانطور که گفتم ابتدا باید بحران را پذیرفت و سپس بهصورت دقیق و جدی آسیبشناسی کرد. باید مشکلات را دستهبندی کرد و برای آنها راهحلهایی که برآمده از خردجمعی است را ارائه داد. در ادامه بایستی مردم را در جریان چرایی بروز مشکلات و راهحلهای عبور از آن قرار داد تا انشاالله با وفاق ملی بتوانیم شرایط بهتری را برای کشور رقم بزنیم. از اینرو بهتر است که اصلاحطلبان به سهم خود این روند را دنبال کنند تا نگاه مردم به آینده تغییر پیدا کند.
این عضو فراکسیون امید اظهار داشت: اصلاحطلبان تا حدود زیادی چوب ضعف مدیریتی دولت را خوردند و اگر دولت از نیروهای توانمندتری برای اداره کشور استفاده میکرد شاید اوضاع تا این اندازه برای اصلاحطلبان سخت نمیشد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه بسیاری از اصولگرایان در طول چهار گذشته بارها و بارها مجلس را یکی از مسببین وضع موجود قلمداد میکردند، گفت: مجلس دهم در اختیار اصلاحطلبان نبود، زیرا ما در اکثریت نبودیم و این موضوع را میتوان در انتخاب رییس مجلس دریافت. من هم قبول دارم مجلس دهم ضعفهایی دارد و امیدوارم اصولگرایانی که در انتخابات موفق شدند بتوانند مجلس را در مدار عقلانیت و صداقت پیش ببرند تا در نهایت شاهد کم شدن مشکلات کشور باشیم، اما خالی از لطف نیست که مردم بدانند که اگر کشور مخصوصاً در سیاست خارجی با مشکلاتی روبرو شد یا برخی نمایندهها در گرفتن تصمیمات با چالشهایی برخورد کردند بهخاطر عملکرد برخی افراد جناح اصولگرا بود که نمیگذاشتند دولت و مجلس در کمال آرامش حرکت رو به جلوی خود را انجام دهند.