به روز شده در: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۱۲۹۷۶۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۹ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۴

کابینه افغانستان رای اعتماد گرفت

مجلس افغانستان به ۱۶ وزیر پیشنهادی کابینه رای تایید داد.
روزنو :
مجلس افغانستان به ۱۶ وزیر پیشنهادی کابینه رای تایید داد.

به گزارش روز نو به نقل از شبکه خبری بی.بی.سی، مجلس نمایندگان افغانستان به هر شانزده وزیر پیشنهادی دولت وحدت ملی امروز (شنبه) رای تایید داد. 
 
بدین ترتیب کابینه دولت بجز وزارت دفاع پس از هفت ماه تکمیل شد. هم‌چنین هر چهار وزیر پیشنهادی زن از سوی مجلس نمایندگان افغانستان تایید شدند و بدین ترتیب اکنون در کابینه افغانستان چهار وزیر زن حضور دارند. 
 
* عبدالستار مراد، وزیر اقتصاد 
 
مراد توانست ۱۵۲ رای تایید،۵۱ رای رد، ۲۹ رای سفید و ۶ رای باطل را به خود اختصاص دهد. 
 
عبدالستار مراد یکی از اعضای اصلی جمعیت اسلامی افغانستان است. او به عنوان معاون اول وزیر امورخارجه دولت افغانستان در زمان حاکمیت مجاهدین کار کرد و تا سال ۲۰۰۲ به عنوان سفیر افغانستان در کشور مالزی بوده است. 
 
مراد از سال ۲۰۰۴ الی ۲۰۰۷ به عنوان والی ولایت کاپیسا در شمال کابل کار کرد و در سال ۲۰۱۱ نیز به عنوان دبیر کمیسیون عالی صلح افغانستان منصوب شد. 
 
او در انتخابات سال ۲۰۰۹ به عنوان رئیس کمپاین مبارزات انتخاباتی عبدالله کار کرد و در انتخابات سال ۲۰۱۴ نیز به عنوان معاون رئیس کمپین عبدالله بود. 
 
* عبدالرزاق وحیدی، وزیر مخابرات و فن‌آوری معلوماتی 
 
وحیدی توانست ۱۵۹ رای تایید،۵۳ رای رد، ۵ رای باطل و ۲۸ رای سفید از مجلس نمایندگان افغانستان بگیرد. 
 
وحیدی متولد سال ۱۳۵۵ ولایت کابل است. او از شش سالگی به همراه خانواده‌اش به ایران مهاجرت کرد و در سال ۱۳۷۳ با اتمام دروه مدرسه به دانشگاه دولتی اصفهان راه یافت و از این دانشگاه مدرک لیسانس و فوق لیسانس خود را گرفت. 
 
وحیدی بعد از آن در دانشگاه اصفهان و دانشگاه آزاد ایران به عنوان استاد کار کرده است و سال ۱۳۸۱ دوباره به افغانستان برگشت و به عنوان استاد در دانشگاه کابل استخدام شد. او در سال ۱۳۸۲ الی ۱۳۸۴ عضو کمیته کنکور افغانستان بود و سیستم آزمون سراسری کنکور این کشور را با همکاری سایر اعضا کامپیوتری ساخت. در سال ۱۳۸۴ انجمن ریاضی دانان افغانستان را همراه با استادان دانشگاه افغانستان ساخت. 
 
* محمد گلاب منگل، وزیر سرحدات و قبایل 
 
گلاب منگل توانست ۱۸۸ رای تایید، ۲۸ رد و ۱۳ رای سفید مجلس نمایندگان افغانستان را کسب کند. 
 
گلاب منگل در سال ۱۹۵۷ در شهر گردیز ولایت پکتیا به دنیا آمده است. او تحصیلات عالی خود را در رشته ادبیات تا سطح لیسانس در دانشگاه کابل انجام داده است. در سال ۱۹۷۰ با دولت افغانستان کار کرده و بعد به نیروهای مجاهدین افغانستان پیوسته است. 
 
منگل در زمان ریاست جمهوری حامد کرزای در سال ۲۰۰۸ به عنوان چهارمین والی ولایت هلمند، بعد از سقوط گروه طالبان منصوب و تا سال ۲۰۱۲ اداره این ولایت ناآرام افغانستان را در جنوب این کشور به دوش داشت. 
 
او قبل از اینکه به عنوان والی ولایت هلمند انتخاب شود، از سال ۲۰۰۴ الی ۲۰۰۶ به عنوان والی ولایت پکتیا و در سال ۲۰۰۸ نیز برای مدت کوتاهی والی ولایت لغمان بود. 
 
منگل بعد از برکناری از ولایت هلمند به فعالیت سیاسی خود در کابل ادامه داد. 
 
*عبدالبصیر انور، وزیر عدلیه/دادگستری 
 
انور توانست با کسب ۱۳۸ رای تایید، ۶۵ رای رد، ۵ رای باطل و ۳۰ رای سفید وزیر عدلیه/دادگستری افغانستان شود. 
 
عبدالبصیر انور متولد سال ١٣٣١در ولایت پروان در شمال کابل است. او لیسانس خود را از دانشگاه پزشکی کابل گرفته و دو مدرک کارشناسی ارشد در زمینه علوم سیاسی و علوم اسلامی دارد. 
 
انور به عنوان مشاور رئیس جمهوری پیشین افغانستان در امور اجتماعی و رئیس کمیته سیاسی حزب اسلامی افغانستان کار کرده است. علاوه بر آن انور به عنوان معاون و سرپرست وزارت صحت عامه افغانستان در زمان حکومت مجاهدین کار کرد. 
 
* محمدالله بتاش، وزیر وزارت حمل و نقل 
 
بتاش با کسب ۱۷۶ رای تایید، ۳۲ رای رد، ۶ رای باطل و ۲۵ رای سفید توانست که وزیر حمل و نقل افغانستان شود. 
 
محمدالله بتاش متولد سال ۱۹۶۱ ولایت کندز در شمال شرق افغانستان است. او در سال ۱۹۷۸ مدرسه را در ولسوالی (بخش) امام صاحب قندوز به پایان رسانده است. 
 
در سال ۱۹۸۵ از دانشگاه بلخ به دانشگاه کوبان روسیه رفت و مدرک کارشناسی ارشد خود را در علوم اجتماعی گرفت. 
 
بتاش در سال ۱۹۹۰ برای تحصیل در مقطع دکترا عازم مسکو شد و در سال ۱۹۹۵ دکترا خود را در رشته علوم اجتماعی و روابط بین‌المللی گرفت. 
 
بتاش از سال ۱۹۹۵تا ۲۰۰۱ در شرکت‌های مختلف تجارتی بین‌المللی به حیث مدیر ایفای وظیفه کرده و از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ به حیث مشاور وزیر دولت در امور پارلمانی افغانستان کار کرده است. 
 
از بهمن ۱۳۸۸ الی ۱۳۹۱ بحیث معاون سیاست‌گذاری و سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی مشغول کار بوده و از سال ۱۳۹۱ تا کنون به عنوان والی فاریاب کار کرده است. 
 
* سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر 
 
خانم عظیمی با کسب ۱۵۵ رای، ۶۰ رد و ۲۳ رای سفید توانست که وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان شود. 
 
خانم عظیمی به عنوان مسئول بخش حمایت و توسعه حقوق کودکان، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان فعالیت داشته و علاوه بر آن رئیس موسسه حقوقی آریانا در شمال افغانستان بوده است. 
 
او علاوه بر آن به عنوان استاد دانشگاه و معاون دانشگاه بلخ در شمال افغانستان کار کرده است. عظیمی دانش آموخته رشته‌ حقوق وعلوم سیاسی و دارای لیسانس در این رشته است. 
 
* محمود بلیغ ، وزیر فوائد عامه 
 
بلیغ با کسب ۱۶۸ رای تایید، ۳۸ رای رد، ۸ رای باطل و ۲۳ رای سفید توانست که وزیر فواید عامه افغانستان شود. 
 
محمود بلیغ متولد سال ۱۳۵۰ در ولایت دایکندی است. او مدرک لیسانس خود را در رشته مهندسی از دانشگاه تهران و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته ژئوتکنیک از دانشگاه صنعتی امیرکبیر گرفته است. رساله‌ای او درباره "طراحی و تحلیل پایداری تونلها با استفاده از داده های ابزار دقیق" بوده است. 
 
او بعد از پایان تحصیل در طراحی و ساخت تونل در آزاد راه تهران- شمال و در بخش مهندسی ژئوتکنیک در یکی از شرکت‌های ایرانی کار کرده است. 
 
او در سال ۱۳۸۱ به افغانستان بازگشت و در سال ۱۳۸۲ به عنوان استاد پلی‌تخنیک کابل استخدام شد. از سال ۱۳۸۳ با همکاری گروهی از مهندسان با تاسیس شرکت مهندسی، ساختمانی و سرک سازی/جاده سازی در حوزه خصوصی وارد فعالیت شد که بلیغ معاونت این شرکت را به عهده داشت. 
 
* دلبر نظری، وزیر امور زنان افغانستان 
 
خانم نظری ۱۳۱ رای تایید، ۷۰ رای رد، ۹ رای باطل و ۲۷ رای سفید مجلس نمایندگان افغانستان را گرفت.
 
خانم نظری متولد سال ۱۹۶۰ در ولایت سمنگان در شمال افغانستان است. او در مرکز تربیت معلم ولایت بلخ درس خوانده و بعد مدرک لیسانسش را از یکی از دانشگاه های کابل در رشته روابط بین الملل گرفته است. 
 
او در سال ۲۰۰۵ نیز به مجلس نمایندگان افغانستان راه یافت و در دوران نمایندگی‌اش عضویت کمیته فرهنگی و امور دینی مجلس نمایندگان افغانستان را داشت. 
 
نظری در نهادهای غیر دولتی همانند اکسفام، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی کار کرده و علاوه بر آن کارمند کمیسیون انتخابات در سال ۲۰۰۴ بوده است. بعد از اینکه در دور دوم به مجلس راه نیافت به عنوان مشاور حقوقی مجلس استخدام شد و اکنون نیز در بخش تذکره (شناسنامه) الکترونیکی در وزارت داخله افغانستان کار می‌کند. 
عکس روز
خبر های روز